Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jekimovs uz divām spēlēm izīrēts "Mestis" klubam, Straupem 2+2 Ukrainā

Jekimovs uz divām spēlēm izīrēts "Mestis" klubam, Straupem 2+2 Ukrainā
Roberts Jekimovs
Foto: www.ilves.com

Latvijas hokeja uzbrucējs Roberts Jekimovs sportiskās formas atgūšanas nolūkos aizsūtīts uz "Mestis" līgas klubu "LeKi", kur hokejistam ieplānotas divas spēles. Pirmo no tām Jekimovs aizvadīja jau šodien, izceļoties ar rezultatīvu piespēli.

Somija

Somijas "Mestis" (pēc spēka – otrā līga) spēlē šodien panākumu svinēja Latvijas kvarteta pārstāvētā komanda "Jokipojat", kas ar 3:1 uzveica "Hokki". Spēlei netika pieteikts aizsargs Edgars Dīķis (28 spēlēs 1+5), bet mačā piedalījās uzbrucēji Miks Lipsbergs (31 spēlē 4+15), Elvijs Biezais (32 spēlēs 5+7) un Raimonds Vilkoits (36 spēlēs 6+5), kuri gan palika bez punktiem.

Tikmēr citā mačā "LeKi" ar 4:5 pagarinājumā piekāpās "Sport". "LeKi" otrajā virknējumā spēlēja Roberts Jekimovs, kurš pievienojies "Mestis" klubam uz diviem mačiem spēļu prakses atgūšanai pēc savainojuma. Jekimovs izcēlās ar rezultatīvu piespēli un nopelnīja negatīvu koeficientu -2. Otro no divām "Mestis" spēlēm Jekimovam paredzēts aizvadīt 17.janvārī.

Krievija

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) pie panākuma pēcspēles metienos tika Ņeftekamskas "Toros", kas ar 2:1 pārspēja Kļinas "Titan". Viens no diviem precīzajiem "Toros" bullīšiem Kaspara Saulieša kontā. Saulietis (32 spēlēs 9+8) spēlēja pirmajā virknējumā, bet trešajā maiņā cīnījās Artūrs Mickevičs (33 spēlēs 6+4).

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) uzvaru izcīnīja uzbrucējs Deniss Baškatovs un Kirovo-Čepeckas "Olimpiya", kas ar 4:3 pārspēja Permas "Molot" hokejistus. Baškatovam (33 spēlēs 5+12) rezultatīva piespēle uzvaras vārtu guvumā, viens metiens pa vārtiem un astoņi uzvarēti iemetieni (no 21).

Citā spēlē pie panākuma tika arī Sanktpēterburgas "Dynamo" ar uzbrucēju Kirilu Tambijevu ierindā. Sanktpēterburgas klubs ar 2:1 pārspēja Bobruiskas "Dinamo-Shinnik", bet K.Tambijevs (24 spēlēs 8+26) izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, četriem metieniem pa vārtiem, divām soda minūtēm, pozitīvu koeficientu +1 un uzvaru vienīgajā iemetienā.

Ukraina

Ukrainas hokeja līgā divas graujošas uzvaras pēc kārtas izcīnīja Latvijas hokejistu pārstāvētais klubs "Bily Bars", kas ar 7:1 (vakar) un 9:3 (šodien) sakāva Kijevas "Generals". Abu spēļu pieteikumos tika iekļauti visi pieci Latvijas pārstāvji, kuri sniedza jūtamu ieguldījumu "Bily Bars" uzvarā.

Jānis Straupe (4 spēlēs 4+4) abos mačos kopā nopelnīja sešus (2+4) punktus, šodien gūstot divus vārtus un divreiz asistējot saviem partneriem. Cits uzbrucējs Vitālijs Hvorostiņins (16 spēlēs 4+5) nopelnīja vienu rezultatīvu piespēli (vakardienas spēlē).

Pie punktiem tika arī aizsargs Edgars Apelis (4 spēlēs 1+5), kurš šodien un vakar kopā nopelnīja 0+2. Ar rezultativitāti neizcēlās Ēriks Golubevs (17 spēlēs 0+5) un Vladislavs Balakuns (17 spēlēs 1+8).

Kazahstāna

Kazahstānas čempionātā otro dienu pēc kārtas tika aizvadītas piecas spēles, tādējādi laukumā devās visi Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi.

Atirau "Beibarys" pēc vakardienas uzvaras pār "Gornyak" (3:0) šodien spēja tikt tikai pie viena punkta (1:2 pagarinājumā). Gan vakardienas, gan šodienas spēlēs pieteikti bija uzbrucēji Vladimirs Mamonovs (31 spēlē 12+6), Armands Bērziņš (37 spēlēs 5+16) un Aldis Āboliņš (29 spēlēs 4+8), bet ārpus pieteikuma palika aizsargs Mārtiņš Gipters (17 spēlēs 1+5) un uzbrucējs Edgars Brancis (19 spēlēs 3+4). Latvijas hokejisti abās spēlēs tika pie punktiem – vakar visi trīs uzbrucēji izdarīja pa rezultatīvai piespēlei, bet šodien savam komandas biedram vēlreiz asistēja Bērziņš.

Čempionāta vicelīderis Kokšetau "Arlan" šajās dienās tika pie divām uzvarām pār Almatas komandu – vakar uzvara ar 4:2, šodien panākums pagarinājumā ar 3:2. Abās spēlēs "Arlan" pārstāvēja aizsargs Renārs Demiters (15 spēlēs 1+2) un uzbrucējs Andrejs Smirnovs (25 spēlēs 5+6). Šodienas mačā abi Latvijas hokejisti palika bez punktiem, bet vakardienas spēle viņiem izvērtās rezultatīva – Demiters guva vārtus, bet Smirnovs nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli.

Temirtau "Arystan" divreiz spēkojās ar Karagandas "Berkut". Pirmajā mačā Karagandas vienība uzvarēja ar 6:2, bet otrajā piekāpās ar 2:5. "Berkut" rindās abus mačus aizvadīja aizsargs Artūrs Salija (8 spēlēs 0+0), bet "Arystan" komandas uzvaru šodien sekmēja vārtsargs Mārtiņš Raitums un aizsargi Kristaps Nīmanis (26 spēlēs 0+2) un Atvars Tribuncovs (32 spēlēs 4+14). Pieredzējušais Tribuncovs spēlēja arī vakar, paliekot bez punktiem, bet šodien viņa kontā vieni gūti vārti.

Citās spēlēs "Astana" divreiz piekāpās turnīra līdervienībai Pavlodaras "Ertis" – 2:6 un 1:2. Kazahstānas mediji ziņo par aizsarga Rolanda Gritāna pievienošanos Astanas komandai, tomēr šajos mačos 22 gadus vecais aizsargs, kurš sezonu iesāka VHL, vēl nepiedalījās. Hokejista pievienošanos "Astana" Sportacentrs.com apstiprinājis arī aizsarga aģents.

Izmantotie resursi:
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Mestis
LeKi Hockey Oy - Etusivu
Официальный сайт ХК "БЕЛЫЙ БАРС"

  +1 [+] [-]

, 2014-01-15 22:35, pirms 10 gadiem
Tambijevs taa neko sev...

     [+] [-]

, 2014-01-15 23:18, pirms 10 gadiem
acmee23 rakstīja: Tambijevs taa neko sev...
spēlējot līgā, kur VISI par viņu vismaz gadu jaunāki...

     [+] [-]

, 2014-01-16 14:23, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: spēlējot līgā, kur VISI par viņu vismaz gadu jaunāki...
Es neorientējos tajās līgās, tie visi jaunie ir kaut kādi nīkuļi? Vai tajā vecumā katrs gads ir mežonīgi liela atšķirība?

     [+] [-]

, 2014-01-16 15:14, pirms 10 gadiem
Zhils rakstīja: Es neorientējos tajās līgās, tie visi jaunie ir kaut kādi nīkuļi? Vai tajā vecumā katrs gads ir mežonīgi liela atšķirība?
Krosbijs 18 gados bija kapteinis NHL klubā.