Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam trauma, latviešu hokejistiem zaudējumi Čehijā

Ķēniņam trauma, latviešu hokejistiem zaudējumi Čehijā
Ronalds Ķēniņš. Foto: lausannehc.ch

Ar dažādām sekmēm spēles Eiropas hokeja līgās aizvadījušas latviešu hokejistu pārstāvētās komandas. Spēli Šveicē traumas dēļ nepabeidza Ronalds Ķēniņš, savukārt Čehijā zaudējumi Edgara Kuldas un Ralfa Freiberga, kā arī Oskara Cibuļska un Māra Bičevska pārstāvētajām komandām.

Čehijas Ekstralīgā Edgara Kuldas un Ralfa Freiberga "Auko Berani" piekāpās "Chomotov" ar 1:3. Freibergs spēlēja pirmajā aizsargu pārī un laukumā pavadītajās 19:30 minūtēs izdarīja vienu metienu, vienu spēka paņēmienu un bloķēja pretinieku metienu, pabeidzot spēli ar neitrālu lietderības koeficientu. Tikmēr Edgars Kulda, spēlējot trešajā maiņā, laukumā pavadīja 14:14 minūtes, divas reizes meta pa vārtiem, taču spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Savukārt Oskara Cibuļska un Māra Bičevska "Mountfield" pēcspēles metienu sērijā zaudēja "Plzen" ar 1:2. Cibuļskis laukumā pavadītajās 24:39 minūtēs izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, trīs metienus bloķēja un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Bičevskis laukumā pavadīja 16:28 minūtes, vienreiz meta pa vārtiem, izdarīja spēka paņēmienu un bloķēja pretinieka metienu, taču spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Zaudējumu sēriju Šveicē turpina Ronalda Ķēniņa "Lausanne", šoreiz 1:2 pret "Zurich". Ķēniņš spēlēja "Lausanne" trešajā maiņā, taču iespējamas traumas dēļ spēli nepabeidza. Aizvadītajās 6:57 minūtēs uzbrucējs vienreiz meta pa vārtiem un vienu metienu bloķēja.

Ar rezultatīvu piespēli Krievijas augstākajā hokeja līgā (VHL) izcēlies Ēriks Ševčenko, un viņa pārstāvētais "Yugra" ar 8:2 pārliecinoši pārspēja Ķīnas komandu "Tseng Tou". Ševčenko laukumā pavadīja 18:50 minūtes, ar piespēli sekmēja "Yugra" piekto vārtu guvumu, veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Tikmēr septembra sākumā iegūtais Ēriks Žohovs "Yugra" sastāvā joprojām nav debitējis.

Vācijas augstākajā līgā (DEL) desmito zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Riharda Bukarta "'Wild Wings'', 2:3 pret "Pinguins". Bukarts laukumā pavadīja 15:34 minūtes, divas reizes meta pa vārtiem, kā arī bloķēja pretinieku metienu un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Citā spēlē Arvīda Reķa "Panther" ar 6:0 pārspēja "Grizzly". Reķis piespēlēja "Panther" otrajā vārtu guvumā, kopumā laukumā pavadītajās 20:01 minūtēs izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un saņēma divu minūšu noraidījumu, taču spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Slovākijas Ekstralīgā "Nové Zámky" ar 3:2 pārspēja "Újbuda". Jānis Andersons laukumā pavadīja 15:19 minūtes, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Tikmēr Artūra Salijas "Poprad" ar 0:3 piekāpās "Dukla". Salijam pēc pirms divām dienām laukumā pavadītajām 36 minūtēm šovakar vien 18:58 , kuru laikā iegūts negatīvs lietderības koeficients -1.

Austrijas "EBEL" Zinta Zuševica vārtu guvums palīdzēja "99ers" papildlaikā pārspēt "AV19" ar 4:3. Zuševics 55.minūtē iemeta "99ers" trešo ripu, kas izlīdzināja spēles rezultātu. Pateicoties vārtu guvumam, hokejists spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Anglijas "Challenge Cup" spēlē Georga Golovkova un Riharda Grigora "Lightning" ar 4:5 piekāpās "Devils". Golovkovs spēlē izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, Grigors ar divām. Tikmēr Elites hokeja līgas (EIHL) spēlē Ričarda Birziņa "Flyers" ar 6:5 pārspēja "Flames". Birziņš spēles laikā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
vhlru.ru
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/home
https://www.del.org/
https://www.erstebankliga.at/index.php
https://www.sihf.ch/de/
Hokej.cz - web českého hokeje
https://eliteleague.co.uk/
https://swisshockeynews.ch/index.ph...