Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Merzļikins atvaira 31 metienu Šveicē, Mickevičam septītie vārti Francijā

Merzļikins atvaira 31 metienu Šveicē, Mickevičam septītie vārti Francijā
Elvis Merzļikins
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Sestdien dažādās Eiropas hokeja līgās spēles aizvadīja virkne Latvijas spēlētāju. Artūrs Mickevičs Francijā guva savus septītos vārtus sezonā, bet Elvis Merzļikins Šveicē atvairīja 31 no 34 metieniem, palīdzot izcīnīt uzvaru savai komandai.

Šveices līgā Ronalda Ķēniņa pārstāvētā “Lions” ar 7:3 savā laukumā vairāk nekā deviņu tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē pārspēja “Zug”. Ķēniņš spēlēja 14 minūtees un 11 sekundes, veica trīs metienus pa vārtiem un uzvarēja vienīgajā iemetienā. “Lions” turnīra tabulā ieņem ceturto pozīciju.

“Tigers” ar 0:2 piekāpās tabulas līderei “Bern”, bet Ivars Punnenovs zaudētāju vārtos atvcairīja 11 no 13 metieniem jeb 84,62%. Savukārt vicelīdere “Lugano”, pēdējā trešdaļā gūstot divus bezatbildes vārtus, ar 4:3 uzveica “Davos”. Lugano komandas vārtsargs Elvis Merzļikins atvairīja 31 no 34 metieniem jeb 91,18%.

Krievijas augstākajā līgā (VHL) zaudējums Eduarda Jansona pārstāvētajai “Neftyanik”, kas viesos ar 3:4 atzina “Torpedo” pārākumu. Latviešu aizsargs spēlēja vairāk nekā 17 minūtes un atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu (-1).

Edgars Siksna nepiedalījās “SaryArka” zaudējumā pēcspēles metienos “Izhstal” vienībai. Savukārt Kirils Tambijevs nebija sava tēva Leonīda Tambijeva vadītās Sanktpēterburgas “Dynamo” sastāvā uzvarā pār “Ryazan” (4:2).

Baltkrievijā zaudējumu piedzīvoja “Gomel”, kas izbraukumā ar 2:4 piekāpās Žlobinas “Metallurg”. Zaudētāju komandas kapteinis Edijs Brahmanis atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem.

Francijā “Mulhouse” ar 3:2 mājās pieveica “Angers”, Rolands Vīgners izdarīja vienu metienu, bet Artūrs Ševčenko protokolā neatzīmējās. “Lyon” ar 3:6 atzina “Grenoble” pārākumu. Māris Jučers tzvairīja 22 no 27 metieniem, Artūrs Mickevičs guva pirmos vārtus mačā, kas viņam pašam bija septītie vārti sezonā. Tāpat Artūram trīs metieni pa vārtiem un pozitīvs koeficients (+1). Renārs Demiters tika pie pozitīva koeficienta (+1).

Lielbritānijā Ričarda Birziņa “Flyers” ar 0:5 zaudēja “Giants”, bet latvietis protokolā neatzīmējās. Juris Upītis palika uz nullēm “Capitals” neveiksmē pret “Clan” (3:5), bet Ervīns Muštukovs atvairīja 18 no 21 metiena “Steelers” zaudējumā “Panthers” (3:4 pēcspēles metienos).

Somijas otrajā līgā Rūdolfa Maslovska pārstāvētā “Kettera” izbraukumā ar 3:4 papildlaikā piekāpās “Peliitat”. Maslovskis desmit ar pusi minūšu laikā veica vienu metienu, saņēma divas soda minūtes un nopelnīja negatīvu koeficientu (-1).


, 2017-10-14 23:58, pirms 7 gadiem
Ja raksta par Lielbritāniju, tad būtu jāpaskatās, kuras spēles tiek aizvadītas čempionātā un kuras Izaicinājuma kausā.
, 2017-10-15 00:44, pirms 7 gadiem
Māris Jučers tzvairīja 22 no 27 metieniem,
, 2017-10-15 10:30, pirms 7 gadiem
Ērikam Ozollapam (1+0), Tonsberg Vikings zaudējumā Comet. 3:7 , Norvēģijas Division 1 spēlē. Sezonā (5+2)
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC
3

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
7

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
9

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.