Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Cibuļskis kļūst par pirmo latvieti, kura klubs iekļuvis Čempionu līgas finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Cibuļskis kļūst par pirmo latvieti, kura klubs iekļuvis Čempionu līgas finālā
Oskars Cibuļskis (attēlā no labās). Foto: Jesper Zerman/imago images/Bildbyran/Scanpix

Vēsturisku sasniegumu šovakar IIHF Čempionu līgā nodrošināja Hradeckrāloves "Mountfield", kas pusfināla atbildes spēlē ar 3:0, bet kopsummā ar 6:1 sagrāva Stokholmas "Djurgården", kļūstot par otro Čehijas Ekstralīgas klubu, kas spējis iekļūt šā turnīra finālā. Savukārt Oskars Cibuļskis kļuvis par pirmo latviešu hokejistu, kura komanda tajā nodrošinājusi vietu.

Latvijas izlases aizsargs šovakar laukumā pavadīja 19:40 minūtes, palīdzot cementēt negaidīti pārliecinošo "Mountfield" aizsardzību, kas ļāva vārtsargam Marekam Mazanecam atvairīt visus 24 pretinieku metienus, tostarp neitralizēt divus bullīšus. Visus trīs vārtus Čehijas čempionāta kopvērtējumā tikai devītajā vietā esošā "Mountfield" guva laika posmā no 21. līdz 52. minūtei, mača gaitā neradot praktiski nekādas šaubas par šajā pārī spēcīgāko komandu.

Negaidīti līdz finālam aizcīnījušos "Mountfield" 4. februārī turnīrā noslēdzošajā spēlē eksaminēs trīskārtējā un arī pašreizējā čempionvienība Gēteborgas "Frölunda Indians", kas šovakar izbraukumā atspēlējās un ar 3:1 pieveica Zviedrijas hokeja līgas (SHL) līderi "Luleå", divu spēļu summā triumfējot ar 4:3.

Interesanti, ka visās trīs izslēgšanas spēļu kārtās "Frölunda Indians" piedzīvoja zaudējumu pirmajā spēlē, bet pēc tam pārliecinoši aizvadīja atbildes maču.

Jāatzīmē, ka Čempionu līgas iepriekšējo piecu sezonu pastāvēšanas vēsturē četrās triumfējušas Zviedrijas komandas - ja trīsreiz tas padevies "Frölunda Indians", tad vienreiz to izdarīja "Luleå". Savukārt 2017./18. gada sezonā par turnīra uzvarētāju kļuva Somijas komanda Jiveskiles "JYP".

Izmantotie resursi:
https://www.championshockeyleague.com/

     [+] [-]

, 2020-01-15 19:41, pirms 4 gadiem
Cibuļskim lielā iespēja!