Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kanāda 49 reizes met pa Dienvidkorejas vārtiem, atspēlējas un uzvar

Kanāda 49 reizes met pa Dienvidkorejas vārtiem, atspēlējas un uzvar
Dienvidkorejas izlases vārtsargs Mets Daltons atvairīja 45 metienus mačā pret Kanādu
Foto: Eliteprospects

Uzvaru Maskavā notiekošajā Eirotūres posma mačā izcīnīja Kanādas izlase, kas ar 4:2 pārspēja Dienvidkoreju, ar ko spēlēs vienā grupā olimpiskajās spēlēs un 2018. gada pasaules čempionātā.

Mača sākumā nekas neliecināja par saspringto cīņu – jau trešajā minūtē korejieši pazaudēja ripu aiz saviem vārtiem, bet vārtsargs Mets Daltons, kurš savulaik pārstāvējis Kontinentālās hokeja līgas klubus „Vityaz” un „Neftekhimik” nepaspēja atgriezties vārtos, lai atvairītu Astanas „Barys” uzbrucēja Meta Fratina metienu – 1:0. Taču jau pēc divām minūtēm Kims Sang-Vuks bija pirmais pie Bena Skrivensa atvairītās ripas un panāca izlīdzinājumu – 1:1., savukārt perioda beigās uzbrucējs, kurš ikdienā pārstāv Āzijas hokeja līgas klubu „Halla”, izmantoja partnera piespēli, pielika nūju vārtu priekšā un izvirzīja Dienvidkoreju vadībā – 1:2.

Skaidrs, ka kanādieši nebija mierā ar šo situāciju, taču atspēlēties izdevās tikai otrā perioda vidū – jau otro reizi spēlē korejieši pārkāpa noteikumus iemetiena punktā, par ko tika atstāti četratā, bet Minskas „Dinamo” aizsargs Marks Granjani ar metienu no zilās līnijas izmantoja vairākumu – 2:2. Pēc divām minūtēm kanādieši aizskrēja pretuzbrukumā, ko ar precīzo metienu noslēdza „Kunlun” uzbrucējs Voiteks Volskis, un rezultāts jau 3:2 Kanādas labā.

Šķita, ka tagad Kanāda iemetīs vēl, taču neskatoties uz vairākiem momentiem pie Dienvidkorejas vārtiem un metienu pārsvaru 49:14, ceturto reizi ripa ielidoja korejiešu tukšos vārtos spēles beigās, un Kanāda svinēja uzvaru ar 4:2. Vēl viena komponente, kur Dienvidkorejai bija lielas problēmas, ir iemetieni, kur kanādieši bija pārāki ar 39:11.

Prāgā vairāk nekā 16 tūkstošu skatītāju klātbūtnē Čehijas izlase papildlaikā apspēlēja Somiju vēl vienā Eirotūres spēle. Pirmajā periodā viesi izvirzījās vadībā ar 0:2, bet mājiniekiem izdevās atspēlēties trešajā trešdaļā pateicoties diviem Martina Ružičkas gūtajiem vārtiem 82 sekunžu laikā. Uzvarētājs tika noskaidrots papildlaikā, kur Ružička vairākumā ar metienu no iemetiena apļa guva savus trešos vārtus spēlē – 3:2.

Eirotūre, 13. decembris

SpēleRezultāts
Kanāda - Dienvidkoreja4:2
Čehija - Somija3:2 PL