Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bukartiem pa vārtiem Čehijā, Salijam vārti Slovākijā

Andrejs Siliņš

Bukartiem pa vārtiem Čehijā, Salijam vārti Slovākijā
Roberts Bukarts
Foto: hokej.zlin.cz

Piektdien virkne Latvijas hokejistu aizvadīja spēles dažādās Eiropas hokeja līgās. Čehijā rezultatīvi spēlēja brāļi Roberts un Rihards Bukarti, bet Krievijā pie rezultatīvas piespēles tika Artūrs Ozoliņš. Slovākijā ar vārtu guvumu izcēlās Artūrs Salija.

Čehijas ekstra līgas spēlē ar vārtu guvumiem izcēlās katrs no brāļiem Bukartiem - Roberts izcēlās jau pirmajā trešdaļā, cīņā viesos pret “Pirati” pirmo reizi izvirzot vadībā Zlinas komandu, bet Rihards otrās trešdaļas septītajā minūtē vadību nostiprināja - 3:1. Pašā mača izskaņā viesi guva vēl vienus vārtus, izčīnot panākumu ar 4:1.

Roberts Bukarts veica četrus metienus pa vārtiem un guva savus septītos vārtus sezonā. Tāpat viņam lietderības koeficients +1. Rihards, kurš guva savus otros vārtus sezonā, izdarīja vienu metienu un nopelnīja neitrālu koeficientu. Ralfs Freibergs veica divus metienus, reizi bloķēja pretinieku metienu un nopelnīja pozitīvu koeficientu (+1).

Zlinas vienībai šī bija otrā uzvara pēc kārtas, bet jau svētdien tikšanās mājās pret turnīra tabulas vicelīeri Plzeņas “Škoda”.

Citā spēlē Čehijā ceturtajā vietā esošā “Mountfield” ar Oskaru Cibuļski, taču bez Andra Džeriņa ierindā izbraukumā ar 2:0 pārspēja Jihlavas “Dukla”. Cibuļskis spēlēja vairāk nekā 18 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem un reizi bloķēja metienu. Nākamā spēle komandai svētdien, savā laukumā uzņemot Pardubici.

Slovākijā Jāņa Andersona pārstāvētā “Zvolen” pēdējās piecās pamatlaika minūtēs atguva divus vārtus, izraujot papildlaiku pret “Nitra” (3:3). Nitras komanda uzvaru izcīnīja pēcspēles metienu sērijā. Andersons zaudētāju rindās laukumā bija nepilnas 19 minūtes un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu (-1). Citā spēlē Slovākijā "Nove Zamky" ar 3:1 mājās pārspēja "Detva", un savus ceturtos vārtus sezonā guva Artūrs Salija. Pie divām soda minūtēm tika Māris Jass, bet Kobam Jasam viens uzvarēts iemetiens no diviem.

Krievijas augstākajā līgā (VHL) pie rezultatīvas piespēles tika Artūrs Ozoliņš, sekmējot Krasnojarskas “Sokol” uzvaru pār Voskresenskas “Khimik” - 4:0. Ozoliņš laukumā bija 16 ar pusi minūtes, asistēja komandas trešo vārtu guvumā, izdarīja divus metienus pa vārtiem un uzvarēja 12 no 17 iemetieniem. Artūrs šosezon sakrājis jau septiņus rezultativitātes punktus (2+5).

Somijas otrajā līgā “Mestis” pie uzvaras tika “Kettera”, kas mājās ar 6:5 apspēlēja “LeKi” vienību. Uzvarētāju rindās 22 gadus vecais Rūdolfs Maslovskis laukumā bija nedaudz vairāk nekā deviņas minūtes, atzīmējās ar divām soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu (+1), jo laukumā atradās brīdī, kad komanda pēdējās trešdaļas ievadā guva uzvaras vārtus. Zviedrijas otrajā līgā "Allsvenskan" minimālu uzvaru izcīnīja "Timra", kas ar 1:0 mājās pieveica "Vastervik". Maksims Ponomarenko laukumā bija divas minūtes un desmit sekundes.

Dānijas čempionātā "White Hawks" viesos ar 6:2 sakāva "Energy", un pirmās maiņas uzbrucējs Roberts Jekimovs uzvarētāju sastāvā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Austrijas čempionātā "99ers" ar 5:2 savā laukumā apspēlēja ungāru komandu "Fehervar". Zintis Nauris Zuševics uzvarētāju rindās veica divus metienus pa vārtiem un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Vācijas DEL čempionātā Arvīda Reķa Augsburgas "Panther" izbraukumā ar 4:3 piveica Brēmerhāfenes "Pinguins". Reķis, kuram šī bija 500. spēle Vācijas čempionātā, spēlēja trešajā aizsargu pārī un sakrāja četras soda minūtes.

Šveicē "Lions" pagarinājumā ar 3:4 piekāpās "Bern", bet Ronalds Ķēniņš 14 ar pusi minūtēs veica divus metienus pa vārtiem un sakrāja negatīvu koeficientu (-2). Citā spēlē "Lugano" ar 4:1 sakāva "Fribourg-Gotteron", un Elvis Merzļikins atvairīja 35 no 36 pretinieku metieniem.

Francijas čempionātā "Strasbourg" ar 3:6 piekāpās "Bordeaux", un ne Edmunds Augstkalns, ne Edgars Dīķis ar rezultativitāti neizcēlās.

  +3 [+] [-]

, 2017-10-13 22:08, pirms 6 gadiem
Vismaz ir kāda līga Eiropā, kurai ar interesi var sekot līdzi. Priekā!

  +8 [+] [-]

, 2017-10-13 22:15, pirms 6 gadiem
Roberts Bukarts jau ir iemīļots leģionārs Zlin faniem, pēc katriem vārtiem bļaujot "Bukijs, Bukijs", Simpātiski ... Rihijs arī drūz būs kā Bukijs... Tikai vēl jāiesildas kārtīgāk un būs oki doki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-10-13 22:34, pirms 6 gadiem
Brīnums,bet kepons te nav sadirsis.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-14 01:18, pirms 6 gadiem
Progress kā uz delnas. Prieks, ka aizvien vairāk mūsu hokejistu izvēlas moderno Eiropas Hokeju. Bukarti - izlases līderi pavasarī.