Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

"Mountfield" direktors kritizē Čempionu līgu: "Klubiem tā nav vajadzīga, tā ir pilnīga naudas izmešana"

Agris Suveizda

"Mountfield" direktors kritizē Čempionu līgu: "Klubiem tā nav vajadzīga, tā ir pilnīga naudas izmešana"
Miroslavs Šēns
Foto: isport.blesk.cz

Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvētā Čehijas kluba "Mountfield" izpilddirektors Miroslavs Šēns intervijā portālā isport.cz asi kritizēja Čempionu līgu hokejā. Šēns pat izteicās, ka savu vietu piedāvājis citam klubam, tomēr "Mountfield" nācās pildīt pienākumu un pārstāvēt savu līgu.

- Teicāt, ka klubs cieta no spēlēšanas Čempionu līgā. Vai negribējāt tajā piedalīties?
- Būšu godīgs. Es negribēju tajā spēlēt, patiešām. Piedāvāju Bržīzas kungam [Prāgas kluba menedžerim], lai "Sparta" mūs aizvieto Čempionu līgā. Viņš un viņa "Sparta" gribēja tajā spēlēt, bet mēs ne.

Kas ir galvenais iemesls jūsu attieksmei pret Čempionu līgu? Nekādu finansiālo ieguvumu?
- Tas ir nonsenss domāt, ka mūsu klubs, kas spēlēs Špenglera kausā, spēlēs arī Čempionu līgā. Īpaši olimpiskajā sezonā. Čempionu līgai ir cienījams nosaukums, bet pats turnīrs parazitē uz klubu rēķina. Mēs, klubi, maksājam par šīm sacensībām, tāda ir realitāte. Jā, mēs iegūstam piedalīšanās prēmiju 20 tūkstošu eiro apmērā, bet vai jūs varat iedomāties, cik smieklīgi maza šī balva ir salīdzinājumā ar mūsu ceļa izmaksām uz Turku, Notingemu un Berni? Vēl jāņem vērā arī izmaksas par viesnīcu un visu pārējo. Manuprāt, tā ir naudas izšķiešana. Es īpašnieka un sponsoru priekšā esmu atbildīgs par prātīgu naudas izlietošanu, bet viņu prioritāte ir Čehijas Ekstralīga, par to nav nekādu šaubu.

- Kā uzņēmējs jūs Čempionu līgā neredzat potenciālu?
- Tai obligāti ir nepieciešama nauda. Piedalīšanās naudai jābūt pienācīgai, kā tas bija 2008. gada Čempionu līgas sezonā "Gazprom" dēļ. Diemžēl tā bija tikai vienu gadu. Nepārprotiet mani, bet Čempionu līga klubiem nav saistoša. Turklāt klubu un līgu saraksts ir briesmīgs. Jūs nespētu saprast, kas [izbraukuma spēlē] notika Notingemā. Tā bija hokeja imitācija. Ja tāds klubs spēlētu Špenglera kausā, tā komanda jau kopš paša sākuma spēlētu trijatā. Tiesneši? Katastrofa! Spēles rezultātā tiek savainoti spēlētāji. Tādēļ netiek izmantoti labākie hokejisti, jo neviens nevēlas riskēt ar viņu veselību.

- Ko jūsu piedāvājumam atbildēja Petrs Bržīza, liels Čempionu līgas aizstāvis?
- Viņš man nepiekrīt par tās nākotni. Bržīzas kungs Čempionu līgu redz kā pamatakmeni vienai lielai Eiropas hokeja līgai. Mans uzskats ir pretējs. Mūsu fani vēlas redzēt derbijus, kā pret Brno "Kometa", Prāgas "Sparta", "Pardubice", "Liberec". Pret tradicionālām komandām, kuras viņi zina. Viņi nav ieinteresēti Notingemā vai Turku. Tā ka klubi izšķiež naudu, riskē ar savainojumiem, un Čempionu līgā nemaz nav krievu klubu. Kas gan tā ir par "Čempionu līgu"? Godīgi sakot, paskatieties uz mūsu grupas tabulu, kuras vadībā ir Notingema. Kādēļ? Tāpēc, ka klubi sacenšas par abām pēdējām vietām [lai netiktu izslēgšanas spēlēs].

- Ja jums nepatīk Čempionu līga, kādēļ neļāvāt Rihardam Jarūšekam spēlēt Čehijas izlasē [pārbaudes spēlē pret Slovākiju]? Viņš būtu bijis izlases kapteinis.
- Tas bija principa jautājums. Ja man tiek draudēts ar 300 tūkstošu eiro sodu par nespēlēšanu Čempionu līgā, tad, manuprāt, izlases un Čempionu līgas kalendāram būtu jābūt saskaņotam. Ja izlase pārbaudes spēles pret Slovākiju ieplāno Čempionu līgas laikā, tad es gribu, lai manā rīcībā būtu visi pieejamie spēlētāji. Tas, vai mēs Čempionu līgā izmantosim visus labākos, jau ir cits jautājums. Atzīstu, ka Riharda nepalaišana no manas puses bija neliels triks, bet tas bija principa dēļ. Kādam bija jārunā par šo problēmu. (…) Ja kvalificēsimies nākamajai Čempionu līgas sezonai, mēs tajā nespēlēsim.

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Panthers4210114:128
2.Bern4200212:96
3.TPS420027:116
4.Mountfield4101211:124

"Mountfield" vēl palikušas divas spēles pret Šveices "Bern"

Izmantotie resursi:
https://isport.blesk.cz/clanek/hoke...

  -3 [+] [-]

, 2017-09-13 21:48, pirms 7 gadiem
Hokejs Eiropā ļoti stagnē, pat ar basketbolu nevar konkurēt, kur nu vēl futbolu.

     [+] [-]

, 2017-09-13 21:51, pirms 7 gadiem
hohohohoh...
Paskatieties uz mūsu grupas tabulu, kuras vadībā ir Notingema. Kādēļ? Tāpēc, ka klubi sacenšas par abām pēdējām vietām [lai netiktu izslēgšanas spēlēs].

smieklīgi vai bēdīgi...

     [+] [-]

, 2017-09-13 22:01, pirms 7 gadiem
Pareizi vien ir- nebūs naudas, nebūs hokeja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 22:05, pirms 7 gadiem
maris777 rakstīja: Hokejs Eiropā ļoti stagnē, pat ar basketbolu nevar konkurēt, kur nu vēl futbolu.
..pat ar basketbolu... kad tad Eiropas mērogos hokejs ir konkurējis ar basketbolu??

  +4 [+] [-]

, 2017-09-13 23:20, pirms 7 gadiem
maris777 rakstīja: Hokejs Eiropā ļoti stagnē, pat ar basketbolu nevar konkurēt, kur nu vēl futbolu.
Tikmēr Šveices hokeja līga NLA ir apmeklētāka par Eirolīgu...

  -1 [+] [-]

, 2017-09-14 08:34, pirms 7 gadiem
Viedi vārdi! Kā gan izsmalcinātajam čehu līdzjutējam iestāstīt, ka jānāk skatīties uz Velsas hokeja klubu.

     [+] [-]

, 2017-09-14 20:41, pirms 7 gadiem
Zaudēja angļiem, pēdējā vieta tabulā - ko gan lai citu saka...
.... ak jā Špenglers gan ir pats krutākais turnīrs pasaulē.

     [+] [-]

, 2018-01-07 19:40, pirms 6 gadiem
Viņs var stāstīt, ko vien grib, bet CHL atšķirībā no Extraligas, var arī paskatīties visā garumā. Es saprotu, ka arī mūsējie atraduši Čehijā darba vietu, bet skatāms šis pasākums nav. Viss ko mans prāts var, youtube golus vai bullīsus pačekot gulēt ejot.