Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jekimovs paliek Francijā, Semjonovs pievienojas "Orebro" galvenajai komandai

Ints Megnis
Ints Megnis

Jekimovs paliek Francijā, Semjonovs pievienojas "Orebro" galvenajai komandai
Roberts Jekimovs. Foto: Gap

Savulaik Latvijas izlasē spēlējušais Roberts Jekimovs pagarinājis līgumu ar Francijas augstākās līgas vienību "Gap", tikmēr Zviedrijā izaugušais, bet Latvijas jaunatnes izlasēs uzspēlējušais Maksims Semjonovs, parakstījis līgumu ar Zviedrijas augstākās līgas vienību "Orebro".

Roberts Jekimovs pārstāvējis Latvijas izlasi divos pasaules čempionātos, bet pēdējos gados viņam vairs augstākā līmeņa komandās neizdodas iekļūt. Pēc trim sezonām Dānijas čempionātā pirms šīs viņš pievienojās Francijas komandai "Gap", kuras rindās regulārajā turnīrā 36 mačos izcēlās ar deviņiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm, bet "play-off" sacensībās desmit mačos tika pie trim vārtiem un trim piespēlēm, vienībai apstājoties pusfinālā.

Zīmīgi, ka par "Gap" rezultatīvāko spēlētāju kļuva cits latvietis Elvijs Biezais, kurš 37 regulārā čempionāta mačos savāca 17 vārtus un 23 rezultatīvas piespēles. Viņš līgumu uz nākamo sezonu pagaidām vēl nav noslēdzis.

Zviedrijas augstākās līgas vienība "Orebro" pagājušās nedēļas beigās pavēstījusi, ka tās galvenajai komandai no jaunatnes sistēmas nākamajā sezonā pievienosies arī Maksims Semjonovs. Kādreizējā Latvijas izlases uzbrucēja Aleksandra Semjonova dēls "Orebro" sistēmā ir jau kopš 2014. gada un nu ticis pie līguma ar pirmo vienību, līdz ar to nākamajā sezonā būs Latvijas izlases uzbrucēja Rodrigo Ābola komandas biedrs.

"Maksims ir agresīvs, meistarīgs un ļoti ātrs hokejists. Lai arī viņš augumā nav tik liels, spēlē ar lielu drosmi un strādā ļoti smagi," izteicies vienības menedžeris Niklass Juhansons.

Semjonovs vairākas reizes pārstāvēja Latvijas U18 izlasi pārbaudes spēlēs, bet pasaules čempionātos vēl nav sacenties. Ābols šosezon ar 18 precīziem metieniem 45 spēlēs bija "Orebro" komandas labākais vārtu guvējs.

Par karjeras beigām 33 gadu vecumā pirmdien paziņojis uzbrucējs Raimonds Daņiličs, kurš iepriekšējās deviņas sezonas pārstāvēja Francijas komandu "Montpellier". Jau tagad zināms, ka turpmāk Daņiličs šīs komandas sistēmā strādās par treneri - būs palīgs galvenajā komandā, kas spēlē Francijas otrajā spēcīgākajā līgā, un galvenais treneris otrajā vienībā, kas sacenšas valsts ceturtajā līmenī.

Daņiličs savulaik četros pasaules čempionātos pārstāvēja Latvijas jaunatnes izlases. Pieaugušo izlasē viņš aizvadīja astoņas spēles, izceļoties ar vieniem gūtajiem vārtiem.

Tikmēr aizsargs Edgars Dīķis mainījis komandas Francijas otrajā līgā. Šosezon viņš "Neuilly-sur-Marne" komandā regulārajā turnīrā un izslēgšanas sacensībās kopā aizvadīja 36 spēles, kurā izpildīja desmit rezultatīvas piespēles, bet nākamajā sezonā atgriezīsies "Brest" vienībā, kuru savulaik jau pusotru sezonu pārstāvējis.

Arī Dīķis pārstāvējis Latvijas izlasi jaunatnes čempionātos, bet pieaugušo izlasē 2012. gadā piedalījās trijās pārbaudes spēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2019-05-13 22:19, pirms 5 gadiem
Roberts joprojām jauneklīgs viņam noteikti sen apnicis doķus rādīt, pērkot šmigu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-05-14 00:29, pirms 5 gadiem
Īsti nesaprotu kurā brīdî Jakīmovs pazuda klusām no latvijas hokeja, izlases. Potenciāls tak labs viņam bija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-14 13:26, pirms 5 gadiem
Iespaidīgi, tad jau mums vēl viens SHL ir. SHL līgas čaļi ir ļoti noderīgi izlasei, jo nav nokauti no daudzajām spēlēm un ceļošanas un ir laika attīstīties.