Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Latvijas hokejisti rezultatīvi VHL spēlēs

Latvijas hokejisti rezultatīvi VHL spēlēs
Artūrs Ozoliņš
Foto: liveangarsk.ru

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) savas spēles aizvadīja četri Latvijas hokejisti. Edgars Siksna, Aleksejs Širokovs un Kirils Tambijevs bija rezultatīvi savu komandu uzvarās, Artūrs Ozoliņš guva vārtus komandas zaudējumā, bet Rolanda Gritāna komanda neatbrauca uz spēli.

Angarskas “Yermak” ar Artūru Ozoliņu sastāvā pēcspēles metienu sērijā zaudēja turnīra tabulas kaimiņiem Čehovas hokeja klubam “Zvezda” - 2:3. Spēles gaitā komanda atradās zaudētājos 0:2, bet prata atspēlēties un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2. Ozoliņš laukumā pavadīja 19:01 minūtes, guva komandas pirmos vārtus un asistēja otro vārtu guvumā, bet uz pēcspēles metieniem netika laists. Pēc 46 aizvadītām spēlēm Artūrs ir komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 11 vārtiem, 17 piespēlēm un lietderības koeficientu +6, bet “Yermak” līgas kopvērtējumā ieņem trīspadsmito vietu ar 74 punktiem pēc 47 spēlēm, gandrīz nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Pēc Edgara Siksnas piespēles tika gūti Karagandas “Saryarka” uzvaras vārti spēlē pret hokeja klubu “Ryazan”, kas noslēdzās ar rezultātu 3:1. Siksna laukumā pavadīja 12:49 minūtes, kuru laikā papildus rezultatīvai piespēlei nopelnīja divas soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu. “Saryarka” pēc 47 spēlēm ieņem trešo vietu ar 98 punktiem, par vienu punktu atpaliekot no otrajā vietā esošās “SKA-Neva”. Siksna 44 spēlēs sakrājis piecus rezultativitātes punktus, 44 soda minūtes un lietderības koeficientu +5.

Alekseja Širokova Aļmetjevskas “Neftyanik”, kas jau garantējis sev vietu izslēgšanas spēlēs, savā laukumā uzvarēja čempionāta lejasgala komandu Voskresenskas “Himik” ar 4:1. Širokova kontā ir piespēle pirmo vārtu guvumā, ka arī divas soda minūtes. Astotajā vietā esošai “Neftyanik” komandai ir 82 punkti 46 spēlēs, bet Aleksejam 40 spēlēs divi vārti, četras piespēles un lietderības koeficients -5.

Sanktpēterburgas “Dynamo” uzbrucējs Kirils Tambijevs atdeva divas rezultatīvās piespēles, ka arī izveidoja vairākus bīstamus momentus spēlē pret “Sarov”, ko Latvijas uzbrucēja komanda uzvarēja 3:2. Tambijevs asistēja pirmo un otro vārtu guvumos, bet izšķirošie vārti tika gūti trīs minūtes pirms spēles pamatlaika beigām. Pēc uzvaras “Dynamo ” palika turnīra tabulā 15. vietā ar 73 punktiem, turpinot cīņu par izslēgšanas spēlēm. Tambijevs ir komandas otrs rezultatīvākais spēlētājs, viņa kontā ir pieci vārti un 24 piespēles.

Finansiālu problēmu dēļ nenotika spēle starp Rolanda Gritāna “Buran” un Ustjkamenogorskas “Torpedo”, jo Voroņežas komanda nedevās izbraukumā. “Buran” piešķirts tehniskais zaudējums, kas turnīra tabulā neko neietekmēja, jo komanda ieņem priekšpēdējo vietu. Pašam Gritānam pēc 36 spēlēm ir vieni vārti, 52 soda minūtes un -4 lietderības koeficients.

Izmantotie avoti:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт

  -1 [+] [-]

, 2017-02-13 21:54, pirms 7 gadiem
Teicams sniegums mūsu meistariem!

  +2 [+] [-]

, 2017-02-13 22:05, pirms 7 gadiem
Interesanti, ka Siksna spēlē vienā komandā ar skandalozo krievu hokejistu Mihailu Aņisinu, kurš ir 2012.g. Gagarina kausa ieguvējs un labākais vārtu guvējs

  +2 [+] [-]

, 2017-02-13 23:09, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Interesanti, ka Siksna spēlē vienā komandā ar skandalozo krievu hokejistu Mihailu Aņisinu, kurš ir 2012.g. Gagarina kausa ieguvējs un labākais vārtu guvējs
ka nepaved palaidnībās

  +1 [+] [-]

, 2017-02-14 07:24, pirms 7 gadiem
Siksnai un Ozoliņam jācīnās par vietu izlasē.

     [+] [-]

, 2017-02-14 09:45, pirms 7 gadiem
Siksnam viss atkarīgs no tā kāda veselība būs Kuldam un Bārtulim, ja tie abi būs + Soča tad tur aizsargiem īpaši daudz variantu nav. Ozoliņam līdz šim vājākā vieta bija ātrums un spēle aizsardzībā, kas pietrūka, lai pacīnītos par vietām 3.-4. maiņā.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-14 12:03, pirms 7 gadiem
Edgars rakstīja: Siksnam viss atkarīgs no tā kāda veselība būs Kuldam un Bārtulim, ja tie abi būs + Soča tad tur aizsargiem īpaši daudz variantu nav. Ozoliņam līdz šim vājākā vieta bija ātrums un spēle aizsardzībā, kas pietrūka, lai pacīnītos par vietām 3.-4. maiņā.
vēl jau Siksnas sakarā ir jāmin fakts, ka Sariarka VHL ir vieni no līderiem un play-offu dēļ Siksna varētu diezgan ilgi būt aizņemts. Var gadīties, ka viņu tāpēc pat neizsauc uz izlases nometni.
Bez tam, es izteikšu minējumu, ka pie Hārtlija priekšrocība varētu būt tiem, kas spēlējuši ZAmerikā...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-14 12:58, pirms 7 gadiem
"Sarov"", pret ko spēlēja Tambijevs, ir Ņizņijnovgorodas "Torpedo" fārmklubs, bet diez ko labi šiem neiet - 20. vieta. Vienu brīdi Birjukovs tur bija nosūtīts, kaut gan Torpedo rindās šamam 10 spēlēs 94.5% atvairīti, kas baigi labi ir.

     [+] [-]

, 2017-02-14 13:12, pirms 7 gadiem
Labi čaļi spēlē, tomēr līmenis diezgan augsts šajā līgā!