Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābolam un Dzierkalam vārti, Ķēniņam 2 piespēles un kautiņš

Andrejs Siliņš

Ābolam un Dzierkalam vārti, Ķēniņam 2 piespēles un kautiņš
Ronalds Ķēniņš
Foto: Utica Comets

Rezultatīvu sniegumu dažādās Ziemeļamerikas līgās naktī uz sestdienu demonstrēja Latvijas jaunie hokejisti, bet Amerikas Hokeja līgā (AHL) kautiņu piedzīvoja Ronalds Ķēniņš.

AHL turnīrā divas rezultatīvas piespēles atdeva Ronalds Ķēniņš, palīdzot Jutikas "Comets" mājās ar 5:2 apspēlēt Binghemptonas "Senators". Ronalds asistēja pirmo un otro vārtu guvumos, attiecīgi pirmās un otrās trešdaļas sākuma daļās. Tāpat latviešu uzbrucējam trīs metieni pa vārtiem un 17 soda minūtes, jo otrās trešdaļas devītajā minūtē Ķēniņš izkāvās ar "Senators" uzbrucēju Trevisu Evaniaku. Ronalds tika atzīts par mača trešo zvaigzni.

Šī bija "Comets" piektā uzvara pēdējās sešās spēlēs, un komanda ar 53 punktiem 47 mačos ir astotajā pozīcijā Austrumu konferencē. Jau naktī uz rītdienu nākamais mačs, izbraukumā tiekoties ar Austrumu konferences 12. spēcīgāko vienību "Phantoms". Ķēniņš šosezon AHL atdevis četras rezultatīvas piespēles, saņēmis 25 soda minūtes un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu (-3).

Austrumkrasta līgā (ECHL) zaudējumus piedzīvoja abas latviešu pārstāvētās komandas. Tolīdo "Walleye" ar 4:5 pagarinājumā viesos atzina Bremptonas "Beast" pārākumu, bet aizsargs Ralfs Freibergs tika pie divām soda minūtēm (pēdējās trešdaļas vidū par ķeksēšanu) un pozitīva koeficienta (+1). Savukārt Jūtas "Grizzlies" ar 1:3 viesos piekāpās Aidaho "Steelheads", bet Roberts Lipsbergs izdarīja vienu metienu pa vārtiem un saņēma divas soda minūtes (pirmās trešdaļas beigu daļā par klupināšanu).

Rodrigo Ābols, palīdzot Portlendas "Winterhawks" ar 3:2 pieveikt Everetas "Silvertips". Ābols izcēlās otrās trešdaļas devītajā minūtē un tika atzīts par mača trešo zvaigzni. Rihards Bukarts pēdējās trešdaļas otrajā minūtē par ķeksēšanu tika pie divām soda minūtēm un sakrāja negatīvu koeficientu (-2).

Ar vārtu guvumu Kvebekas junioru līgā (QMJHL) izcēlās Mārtiņš Dzierkals, tomēr viņa ""Huskies ar 4:5 pēcspēles metienos piekāpās "Voltigeurs". Dzierkals guva savas komandas otros vārtus pirmās trešdaļas pēdējā minūtē, bet nerealizēja pirmo pēcspēles metienu, tāpat kā arī divi viņa komandas biedri nerealizēja savas iespējas pēcāk, un "Huskies" piedzīvoja neveiksmi. Dzierkalam mačā arī viens spēka paņēmiens un pozitīvs koeficients (+1).

ASV līgā (USHL) Čikāgas "Steel" ar 7:0 mājās sakāva "Musketeers", un uzvarētāju rindās ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kārlis Čukste, kuram arī divi metieni un pozitīvs koeficients (+2). Savukārt Haraldam Eglem šoreiz viena rezultatīva piespēle un viens metiens pa vārtiem.

NCAA čempionātā Minesotas štata universitāte spēlēja neizšķirti 3:3 ar Alabamu. Uzbrucējs Teodors Bļugers izdarīja piecus metienus pa vārtiem un asistēja pirmo un otro vārtu guvumos, kā arī uzvarēja 12 no 21 iemetiena. Bļugers ar 101 (28+73) punktu nu kļuvis par 11. rezultatīvāko spēlētāju skolas hokeja komandas vēsturē. Pirms viņa tikai desmit spēlētājiem bija izdevies karjeru Minesotas universitātē pabeigt ar vismaz simt sakrātiem rezultativitātes punktiem.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-13 09:32, pirms 8 gadiem
Man patīk, ka Čukste virsrakstā nav uzsvērts, kaut gan izdarījis trīs piespēles. Aunu bars.

     [+] [-]

, 2016-02-13 09:38, pirms 8 gadiem
marko_polo rakstīja: Man patīk, ka Čukste virsrakstā nav uzsvērts, kaut gan izdarījis trīs piespēles. Aunu bars.
Tev pašreizējais virsraksts par īsu???

     [+] [-]

, 2016-02-13 11:44, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: Tev pašreizējais virsraksts par īsu???
Ideāls virsrakts, kas būtu visiem pa prātam:
Ābolam un Dzierkalam vārti, Ķēniņam 2 pespēles un kautiņš, Čukstem 3 piespēles, Eglem piespēle, Freibergam, Lipsbergam un Bukartam pa 2 soda minūtēm, Bļugeram 100.punkts NCAA karjerā

  +2 [+] [-]

, 2016-02-13 11:45, pirms 8 gadiem
Tacis rakstīja: Kā Čukstem var būt +2, ja 3 piespēles un pretinieki nav iemetuši vārtus?
vairākumā gūtiem vārtiem koeficientus neskaita

  +2 [+] [-]

, 2016-02-13 12:31, pirms 8 gadiem
haha un tad varētu arī nelasīt rakstu, jo tāpat pārējā pusotra rindkopa būtu: atgādinām ka viņš spēlē tur un tur un kopā sezonā ir guvis jau tik un tik... No vienas puses šitā visu spēlētāju mešana vienā rakstā ir mazliet dīvaina, no otras savā ziņā ērta - ieliktu virsrakstā visu punktus - tad tiešām nevērtu vaļā rakstu, jo tāpat komentos te kautko jēdzīgu ieraktsa reāli trīs cilvēki. Abragam btw kompliments par turēšanos šeit - man jau sen apnicis tas troļļu bars
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja