Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Pa rezultatīvai piespēlei Siksnam un Andersonam, Golovkovam vārti

Andrejs Siliņš

Pa rezultatīvai piespēlei Siksnam un Andersonam, Golovkovam vārti
Edgars Siksna. Foto: saryarka-hc.kz

Vairāki Latvijas hokejisti aizvadījuši rezultatīvas spēles dažādās Eiropas hokeja līgās, bet Šveicē zaudējumu sēriju pārtrauca Harija Vītoliņa trenētā "Davos".

Krievijas augstākās līgas (VHL) spēlē Karagandas "SaryArka" ar 2:1 pēcspēles metienos pieveica Krasnojarskas "Sokol". Edgars Siksna rezultatīvi asistēja komandas pirmo vārtu guvumā, tiekot pie savas devītās piespēles un 11. punkta sezonā. Kirils Tambijevs veica piecus metienus pa vārtiem. Latvijas hokejistu pārstāvētā komanda izcīnīja septīto panākumu pēc kārtas, tā ieņem 13. pozīciju 29 komandu konkurencē.

Vācijas bundeslīgā Rihards Bukarts divreiz meta pa vārtiem "Wild Wings" zaudējumā "Fischtown Pinguins" - 0:3. Komanda ar 36 punktiem 39 mačos ieņem priekšpēdējo 13. vietu.

Čehijā Roberta Bukarta un Gunta Galviņa vienība "Ocelari" ar 2:1 pieveica Prāgas "Sparta", un saglabā vadību turnīra tabulā ar 66 punktiem. Pie pirmās uzvaras pēc pieciem zaudējumiem tika "Zlin", kas ar Edgaru Kuldu un Ralfu Freibergu ierindā pieveica "Dynamo" - 5:1. Komanda ar 47 punktiem pēc 35 spēļu kārtām ieņem 11. vietu tabulā.

Savukārt Māra Bičevska un Oskara Cibuļska "Mountfield" savā laukumā ar rezultātu 3:1 uzveica "Bili Tigry". Hradeckrālovas komanda ar 66 punktiem ir trešā, bet tikpat punktu ir arī otrajā un pirmajā vietā esošajām vienībām, kam gan aizvadīts mazāk spēļu.

Slovākijas līgā Jānis Andersons atdeva rezultatīvu piespēli, sekmējot "Nove Zamky" uzvaru viesos pār Artūra Salijas pārstāvēto Popradas vienību. Tabulā gan Poprada aizvien ir labākā pozīcijā - 80 punkti un piektā vieta, bet Andersona vienībai 71 punkts un sestā pozīcija.

Šveicē pie uzvaras beidzot tika Harija Vītoliņa trenētā "Davos", kas papildlaikā ar 2:1 pārspēja "Zurich", izcīnot pirmo uzvaru pēc piecu zaudējumu sērijas (sešu, ja skaita arī Špenglera kausa turnīru). Komanda ar 27 punktiem 33 spēlēs ir priekšpēdējā 11. pozīcijā.

Austrijas čempionātā Zinta Naura Zuševica pārstāvētā Grācas "99ers" ar 3:1 izbraukumā apspēlēja Insbruku, izcīnot 26. uzvaru 38 mačos. Komandai 74 punkti un otrā vieta tabulā, no līderes Vīnes "Capitals" atpaliekot par trim punktiem.

Francijas līgā pie 15. uzvaras sezonā tika Ervīna Muštukova "Nice", kas ar 2:1 viesos pārspēja "Amiens". Muštukovs šoreiz palika rezervē. Komandai 43 punkti 34 cīņās un sestā vieta 12 komandu konkurencē.

Norvēģijā papildlaikā pie zaudējuma tika Maksima Ponomarenko "Stjernen", kas ar 2:3 izbraukumā piekāpās "Manglerud". Latvijas aizsargs spēlēja pirmajā aizsargu pārī. Komandai 30 punkti 35 spēlēs un septītā vieta deviņu komandu konkurencē.

Lielbritānijā pie otrās neveiksmes pēdējās trīs spēlēs tika Faifas "Flyers", kas viesos ar 4:7 zaudēja Mančestras "Storm". Zaudējums arī Georga Golovkova "Lightning", kas ar 3:8 piekāpās "Clan". Golovkovs guva savas komandas otros vārtus. Fifa tabulā ieņem ceturto vietu, bet "Lightning" ir pēdējā 11. vietā.