Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Gritāns kļūst par astoto Latvijas hokejistu Francijā

Gritāns kļūst par astoto Latvijas hokejistu Francijā
Rolands Gritāns
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas hokejistu jau tā plašo kotingentu Francijā papildinājis 26 gadus vecais aizsargs Rolands Gritāns, kurš pievienojies "Epinal" komandai.

Rolands Gritāns vasarā atradās Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" nometnē, no kuras tika atskaitīts divas reizes. Pēc pirmās atskaitīšanas viņš tika pasaukts atpakaļ, treneriem pirms izbraukuma saprotot, ka būs nepieciešams vēl viens aizsargs. Pēc Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas Gritāns vēlreiz tika atbrīvots no komandas.

Jaunu komandu viņam izdevies atrast tikai decembra vidū, pievienojoties Francijas klubam "Epinal", kas ar 26 spēlēs izcīnītajām 12 uzvarām un sakrātajiem 37 punktiem ieņem astoto vietu 12 komandu konkurencē. Astotā vieta ļaus piedalīties izslēgšanas mačos.

Pagājušajā sezonā Gritāns spēlēja Krievijas pēc spēka otrās līgas klubā Voroņežas "Buran", 38 mačos sakrājot trīs punktus. Pirms tam viņš spēlējis arī Kazahstānā un Zviedrijā, bet visam pa vidu bijušas arī 13 spēles Latvijas čempionātā, pārstāvot "Mogo". Tāpat Gritāns ir pārstāvējis Latvijas izlasi U18 un U20 pasaules čempionātos.

Viņš kļuvis par astoto latvieti Francijas spēcīgākajā līgā. Lionā spēlē Artūrs Mickevičs un Renārs Demiters, Strasbūru pārstāv Edgars Dīķis, Edmunds Augstkalns un Sergejs Pečura, savukārt "Mulhouse" rindās spēlē Rolands Vīgners un Artūrs Ševčenko. Starp viņiem rezultatīvākais ir Mickevičs, kurš 25 spēlēs savācis 27 punktus.

Izmantotie resursi:
https://epinal.com/article/signatur...


Foto: North Bay Battalion
36

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
4

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.