Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kivlenieka treneris AHL: "Matīsam vajag vēl 2-3 gadus, lai tiktu pie NHL iespējas"

Kivlenieka treneris AHL: "Matīsam vajag vēl 2-3 gadus, lai tiktu pie NHL iespējas"
Matīss Kivlenieks
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks šobrīd piedalās NHL kluba Kolumbusas „Blue Jackets” treniņnometnē, bet sezonas sākumā un turpinājumā viņam tiek paredzēta pamatvārtsarga vieta AHL klubā „Monsters”. Sarunā ar mediju „Columbus Dispatch” Kivlenieks izteicās, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, šobrīd viņš jūtas komfortablāk un zina, ko sagaidīt no sitācijas, kamēr viņa treneris Džons Madens atzinīgi norādīja latviešu vārtsarga paveikto pagājušajā sezonā un izteicās, ka līdz iespējas saņemšanai NHL Kivleniekam vēl pāris sezonas būs jāstrādā AHL.

„Noteikti negaidīju, ka pagājušajā sezonā aizvadīšu tik daudz AHL spēļu, taču Breds Tīsens guva savainojumu, man bija jāstājas viņa vietā, un es darīju, ko vien varēju,” intervijā Kolumbusas medijam teicam Matīss Kivlenieks. „Protams, bija gan kāpumi, gan kritumi, taču tā man bija vērtīga pieredze. Pavisam noteikti tas bija kaut kas jauns. Bija nepieciešams būt gatavībā katru dienu, darīt visu pēc labākās sirdsapziņas un censties sarūpēt komandai uzvaras.”

Kivlenieks AHL ieradās no USHL un viņam bija paredzēta rezerves vārtsarga vieta aiz pieredzējušā ASV vārtsarga Tīsena, un šāda pozīcija Kivleniekam ļautu pamazām iepazīties ar AHL. Taču Tīsens guva savainojumu jau sezonas sākumā, un Kivleniekam aptuveni paredzēto 15 AHL spēļu vietā sanāca 43, kurās viņš atvairīja 89.1% pretinieku metienu un ielaida 3.21 vārtus vidēji spēlē.

„Nedomāju, ka viņš bija mentāli gatavs šādam pavērsienam,” sacīja AHL komandas „Monsters” treneris Džons Madens. „Nedomāju, ka Kivlenieks bija ņemts komandā ar domu, ka viņš aizvadītajā sezonā varētu būt pamatvārtsargs. Bet viņš nospēlēja labi, it īpaši sezonas izskaņā.”

Madens norādīja, ka šādā situācijā Kivleniekam gluži vienkārši bija nepieciešams spert soli savā attīstībā uz priekšu un līdzīgi viņam būs nepieciešams to darīt arī šosezon, kurā latviešu vārtsargam tiek paredzēta pirmā vārtsarga pozīcija „Monsters” sastāvā. Madens izteicās, ka Kivleniekam šis būs pārbaudījums gan fiziski, gan psiholoģiski, taču treneris vēlas, lai Kivlenieks gatavotos sezonai ar pamatvārtsarga mentalitāti.

Kivlenieks šobrīd ir „Blue Jackets” treniņnometnē un kopā ar citiem jaunajiem spēlētājiem piedalījās pārbaudes turnīrā, kur devās laukumā divās spēlēs. Pret „Blackhawks” sistēmas jauniešiem Kivlenieks atvairīja 18 no 21 metiena uzvarā ar 4:3, bet pret „Hurricanes” Kivlenieks atvairīja 16 no 17 metieniem un palīdzēja komandai uzvarēt ar 4:1. Šajā spēlē Kivlenieks arī izcēlās ar efektīgu darbību, atvairot šīs vasaras drafta otrā numura Andreja Svečņikova izgājienu viens pret vienu.

„Es teiktu, ka man šosezon būs vēl viens lēciens uz priekšu,” sacīja Kivlenieks. „Man noteikti ir jābūt labākam nekā pagājušajā sezonā. Vismaz tagad es jūtos nedaudz komfortablāk un zinu, ko sagaidīt.”

„Blue Jackets” vārtsargu līnijā šosezon gaidāma daudz lielāka neskaidrība nekā ierasts, jo ilggadējais pamatvārtsargs Sergejs Bobrovskis sāks sava līguma pēdējo sezonu. Kolumbusas mediji un „Monsters” treneris gan norāda, ka tas pagaidām uz Kivlenieka tuvāko nākotni tiešā veidā neattiecas.

„Mēs zinām, ka Kivleniekam nepieciešami vēl vismaz divi vai trīs gadi pirms viņš tiks pie savas iespējas NHL,” sacīja Madens par 22 gadus veco Latvijas vārtsargu. „Manuprāt, viņam par savu pozīciju mūsu komandas vārtos vajadzētu domāt šādi: „Tā ir mana, un tikai es pats varu to zaudēt.””

Izmantotie resursi:
Blue Jackets | Goaltending prospect Matiss...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-12 11:18, pirms 6 gadiem
Нeдавнo наткнулся на блoг чувaка который нaкачал тeло домa с помощью пояса миостимулятора, в нaчалe не поверили, нo решили с жeной пoпробовaть. Через неделю были в шоке от результaта: помeленьку уходит пузo, вырисoвываются кубики, подкачaл спину, а женa убрала в тaлии пару сaнтимeтров.Да и прикол чтo нe надо ничeго делaть простo надел и включил, да и по времени всего 20 минут в дeнь. Этo рeальнo самый лeнивый и быстрый спосoб пoхудeть и подкачаться, вoт тот блoг --- Как и зачем нас травят ПСЕВДОлекарствами от...
, 2018-09-12 11:30, pirms 6 gadiem
Loti jauns vartsargs, bus labi, laiks ir!
, 2018-09-12 12:23, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Kivlenieks būs ātrāk NHL nekā Merzlakins, jo otrs patreiz ir aizņemts ar Ostapenko un hokejā rezultāti ir dramatiski slikti
Cik pamatotas baumas?
, 2018-09-12 12:36, pirms 6 gadiem
KoNuKo rakstīja: Cik pamatotas baumas?
"Kas Jauns''
, 2018-09-12 13:14, pirms 6 gadiem
KoNuKo rakstīja: Cik pamatotas baumas?
Merzļikina bildes un video instagrammā baumu_birojs kas_jauns pārvērtis ziņā.

Merzļikina kontā sociālajā tīklā “Instagram” pēdējā laikā parādījies mīlīgs fotoattēls:
Vai Ostapenko dēļ izjuka Merzļikina attiecības...
';
Slēpts komentārs: Rodriguez 2
, 2018-09-12 14:03, pirms 6 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: Nepatīk merzłikins ar visu savu jobano šveici, lai tik tup tur
Viss ok?
, 2018-09-12 14:08, pirms 6 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Viss ok?
Dir.st ej?
, 2018-09-12 14:27, pirms 6 gadiem
Blue Jackets goalies 2021 - E.Merzlikins (Latvia) & M.Kivlenieks (Latvia)
, 2018-09-12 15:00, pirms 6 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: Dir.st ej?
Interesanti, kapec? Uzdevu, manuprat, adekvatu jautajumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-12 16:00, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Nu Merļakins jau teica, ka grib nhl, bet beigās reāla situācija ir tāda, ka viņš tur nav vajadzīgs
Ja viņš gribētu sisties pa AHL ar dažiem izsaukumiem uz NHL, viņš jau sen būtu tur. Turklāt, kāda jēga viņam tagad skriet uz Ohaio, ja pirmā vārtsarga vieta ir iebetonēta ar Bobrovski.
Cīrihes "Lions" hokejisti pēc vārtu guvuma. Foto: Pius Koller/Imago Images/Scanpix
3

Balceram savainojums, Cīrihe turpina uzvarēt mājās un izvirzās soli no titula

Šveices Nacionālās līgas fināla pirmajās piecās kaujās uzvarējušas mājinieces, Cīrihes "Lions" komandai ar 3:0 pārspējot Lozannas vienību un sērijā panākot 3-2.
Mirklis pēc "Skellefteå" vārtu guvuma. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Ābols rezultatīvs otrajā finālspēlē pēc kārtas, "Rögle" divreiz atspēlējas, taču zaudē

Zviedrijas Hokeja līgas (SHL) finālsērijā atkal priekšgalā (2-1) izvirzījusies Mārtiņa Dzierkala komanda "Skellefteå", izbraukumā ar 3:2 pieveicot Rodrigo Ābola vienību Engelholmas "Rögle".
Miks Indrašis. Foto: brynas.se
8

Indrašis Zviedrijas augstākajā līgā iekļuvušo "Brynäs" pārstāvēs arī nākamsezon

LETA. Latvijas hokejists Miks Indrašis arī nākamsezon pārstāvēs Zviedrijas klubu Jēvles "Brynäs", kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, sarunā ar mediju "Sportbladet" atklāja sportists.