Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Pečuram četri punkti Francijā, Saulietim vārtu guvums Slovākijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pečuram četri punkti Francijā, Saulietim vārtu guvums Slovākijā
Sergejs Pečura
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Fantastisku spēli Francijas "Magnus" līgā aizvadījis Latvijas hokejists Sergejs Pečura, kurš ar gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm palīdzēja pēdējā vietā esošajai Strasbūras "Étoile Noire" pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju un ar 5:4 uzveikt Nicas "Aigles".

Strasbūras komandas rindās laukumā bija arī aizsargi Edgars Dīķis un Edmunds Augstkalns, tomēr viņi ar rezultativitāti neizcēlās. Sergejs Pečura 22 aizvadītajās spēlēs ir sakrājis septiņus punktus (4+3). Sezonu uzbrucējs iesāka Latvijas čempionvienībā "Kurbadā", kurā 11 spēlēs guva vienus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

Slovākijas "Tipsport" līgā savus sestos vārtus sezonā guvis Kaspars Saulietis, kurš "Nové Zámky" labā spēlē pret "Zvolen" otrās trešdaļas ievadā panāca 2:3. Visā mačā "Nové Zámky" piedzīvoja neveiksmi ar 3:6.

Zaudētāju rindās bez gūtajiem punktiem palika šosezon rezultatīvu sniegumu (8+13) demonstrējošais aizsargs Artūrs Salija, kā arī aizsargs Māris Jass.

Tikmēr bez rezultativitātes punktiem "Žilina" sastāvā palika aizsargs Jānis Andersons, komandai ar 2:3 pagarinājumā zaudējot "Poprad".

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) šodien tika aizvadīts divu Kazahstānas klubu duelis, kurā Ustjkamenogorskas "Kazzinc-Torpedo" viesos ar 5:1 sagrāva Karagandas "Sariyarka". Vienīgajā "Sariyarka" vārtu guvumā rezultatīvu piespēli iedeva Kirils Tambijevs. Savukārt Tambijeva komandas biedrs aizsargs Edgars Siksna izpelnījās lietderības koeficientu -1, kā arī pa pretinieku vārtiem izdarīja divus metienus.

Alpu līgā izredzes uz reālu cīņu par iekļūšanu play-off turpina dzēst Oļega Šišļaņņikova un Gata Sprukta Kicbīles "Die Adler", kas šodien ar 3:4 atzina "Lustenau" pārākumu. Abiem hokejistiem pa rezultatīvai piespēlei un minimāli negatīvam lietderības koeficientam. "Die Adler" vienību un Alpu līgas izslēgšanas spēļu zonas robežu šķir jau 17 punkti.

Visbeidzot Lielbritānijas Elites līgā Šefīldas "Steelers" pēc zaudējuma Gildfordas "Flames" (2:4) turnīra kopvērtējumā nokrita no ceturtās līdz sestajai vietai. Ervīns Muštukovs spēlēja otro vakaru pēc kārtas, atvairot 28 no 31 "Flames" izdarītā metiena pa viņa cietoksni. Ceturto panākumu "Flames" guva, raidot ripu jau tukšos viesu vārtos.

"Steelers" apsteidza Ričarda Birziņa Kērkoldijas "Fife Flyers", kas ar 3:0 uzveica Riharda Grigora un Aināra Podziņa Edinburgas "Capitals", kam šis bija jau 22. zaudējums pēdējos 23 mačos.