Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Punnenovam sausais zaudējums, Golovkovs un Balinskis spēlē rezultatīvi

Punnenovam sausais zaudējums, Golovkovs un Balinskis spēlē rezultatīvi
Ivars Punnenovs. Foto: scltigers.ch

Latvijas hokejisti šovakar aizvadīja spēles Šveices, Čehijas, Austrijas un Dānijas spēcīgākajās līgās. Ar rezultativitātes punktiem izcēlās Georgs Golovkovs un Uvis Balinskis.

Šveices hokeja čempionātā šodien netika aizvadīta plānotā "Lausanne" spēle, jo Ronalda Ķēniņa pārstāvētā komanda joprojām atrodas karantīnā, no kuras paredzēts iziet 13. janvārī. Tikmēr Ivars Punnenovs atkal stājās "Tigers" vārtos, taču neglāba komandu no sakāves 0:4 pret "Biel-Bienne". Punnenovam arī šodienas spēlē netrūka darba, un viņš atvairīja 30 no 34 pretinieku metieniem. "Tigers" sastāvā spēlēja arī Rihards Melnalksnis, kuram 8:40 minūtēs trīs metieni pa vārtiem, un Toms Andersons, kurš 8:16 minūtēs nopelnīja divas soda minūtes. Abi Latvijas uzbrucēji palika ar neitrālu lietderības koeficientu.

Sausais zaudējums arī Denisa Smirnova pārstāvētajai "Servette", kas ar 0:2 piekāpās "Ambri-Piotta". Smirnovs gan spēlēja maz, tikai 4:38 minūtes, kurās izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Čehijas čempionātā zaudējumu cieta Latvijas aizsargu Uvja Balinska un Oskara Cibuļska pārstāvētā komanda "Litvinov", ar 3:4 viesos piekāpjoties līgas pēdējās vietas īpašniecei "Ceske Budejovice". Balinskis tika pie rezultatīvas piespēles, kad viņa komanda guva vārtus sešas sekundes pirms pamatlaika beigām. Balinskis nospēlēja 17 minūtes, bet Cibuļskis – 15 minūtes, kurās nopelnīja arī divu minūšu sodu. Balinska un Cibuļska komanda ieņem desmito vietu Čehijas līgā.

Zaudējumu cieta arī Gunta Galviņa pārstāvētā "Vitkovice" vienība, ar 1:2 piekāpjoties "Olomouc". Galviņš 19:22 minūtēs izdarīja divus metienus pa vārtiem. Uzvara Čehijā toties Mārim Bičevskim, kurš palīdzēja "Mlada Boleslav" ar 3:2 pārspēt "Trinec". Latviešu uzbrucējs nospēlēja 16:12 minūtes, palīdzot komandai pieveikt tiešo konkurenti turnīra tabulā, kurā Bičevska komanda tagad ieņem otro vietu.

Dānijā pie rezultatīvas piespēles tika Georgs Golovkovs, piedaloties savas komandas "Bulldogs" vienīgo vārtu guvumā mačā pret "Herlev", kas tobrīd komandai deva vadību 1:0. Mača turpinājumā gan tika ciests zaudējums 1:4, un Golovkova komanda saglabā pārliecinošu pēdējo vietu Dānijas līgā, par 12 punktiem atpaliekot no priekšpēdējās vietas.

Austrijas čempionātā Lincas "Black Wings" ar Oskaru Bārtuli pirmajā aizsargu pārī un Zinti Nauri Zuševicu sastāvā ar 2:3 piekāpās Bratislavas "Capitals".

Krievijas Augstākajā līgā Leonīda Tambijeva trenētās Novokuzņeckas "Metallurg" sastāvā bija Eduards Hugo Hansons, kura komanda ar 2:5 piekāpās Maskavas apgabala "Dynamo", ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas.


Miks Indrašis. Foto: brynas.se
8

Indrašis Zviedrijas augstākajā līgā iekļuvušo "Brynäs" pārstāvēs arī nākamsezon

LETA. Latvijas hokejists Miks Indrašis arī nākamsezon pārstāvēs Zviedrijas klubu Jēvles "Brynäs", kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, sarunā ar mediju "Sportbladet" atklāja sportists.
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC
3

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" komanda. Foto: Hockey Allsvenskan
7

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".