Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Vilis Strungs

Merzļikins palīdz "Lugano" pārtraukt zaudējumu sēriju, Robertam Bukartam piespēle sakāvē

Merzļikins palīdz "Lugano" pārtraukt zaudējumu sēriju, Robertam Bukartam piespēle sakāvē
Elvis Merzļikins. Foto: blick.ch

Šovakar Eiropas hokeja līgās uzvaru izcīnījis vārtsargs Elvis Merzļikins, savukārt ar rezultivitāti izcēlušies Roberts Bukarts, Ronalds Vīgners, Elvijs Biezais, Imants Ļeščovs, Oļegs Šišļaņņikovs, Ričards Birziņš un Georgs Golovkovs.

Četru zaudējumu sēriju Šveicē pārtraukusi "Lugano", kura ar 3:2 pārspēja "Jona Lakers". Elvis Merzļikins, līdzīgi kā vakar, arī šajā spēlē ielaida divas pretinieku ripas, atvairot 27 no 29 metieniem.

Panākumu izcīnījusi arī "Tigers", kura bez savainotā Ivara Punnenova pieveica "Fribourg" ar 3:1.

Tikmēr zaudējums "Laussane", kura pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 piekāpās "Servette". Ronaldam Ķēniņam viens metiens pa vārtiem, viens bloķēts metiens, kā arī nerealizēts "bullītis".

Rezultatīvu piespēli Čehijā nopelnījis Roberts Bukarts, taču viņa un Gunta Galviņa pārstāvētais "Ocelari" piekāpās "Vitkovice" ar 2:3. Bukarts asistēja komandas pirmajā vārtu guvumā, iegūstot sezonas 17.punktu (4+13), tikmēr Galviņam viens metiens pa vārtiem un salīdzinoši liels spēles laiks mazākumā, 2:27 minūtes.

Zviedrijā ceturto spēli pēc kārtas bez rezultativitātes punktiem palicis Rodrigo Ābols, un viņa pārtstāvētais "Orebro" ar 1:2 piekāpās "Lulea". Uzbrucējs laukumā atradās 17:23 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Francijā "Gap" ar 6:4 pārspēja "Mount-Blanc". Elvijis Biezais realizēja sev piešķirto "bullīti", kā arī divas reizes rezultatīvi asistēja komandas biedriem, savukārt Roberts Jekimovs laukumā nedevās.

Citā spēlē "Mulhouse" papildlaikā piekāpās "Strasbourg" ar 2:3, pirmais vārtu guvums spēlē Ronaldam Vīgneram, kurš hokejistam ir desmitais sezonā, kā arī 20.punkts sezonā (10+10). Vērts arī pieminēt, ka uzbrucējs kopumā spēlē izdarīja 12 metienus pa pretienieku vārtiem. Tikmēr komandas biedriem Sandim Zolmanim un Artūram Ševčenko mazāk aktīvs sniegums, attiecīgi trīs un divi metieni pa vārtiem.

Alpu hokeja līgā "Ritten" ar 10:0 sagrāva "Fassa". Imants Leščovs komandas panākumu sekmēja ar diviem vārtiem un piespēli, Oļegam Šišļaņņikovam vārti un divas piespēles.

Tikmēr "Lustenau" ar 4:6 piekāpās "Kitzbuhel", taču Māris Jučers joprojām netiek iekļauts komandas sastāvā.

Anglijas Elites hokeja līgā Ričarda Birziņa "Flyers" papildlaikā uzvarēja Georga Golovkova un Riharda Grigora "Lightning" ar 6:5. Uzvarētāju rindās rezultatīva piespēle Birziņam, tāpat zaudētāju komandā piespēle arī Golovkovam.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se
https://www.hokej.cz/
https://www.sihf.ch
https://www.liguemagnus.com/
https://www.alps.hockey
https://eliteleague.co.uk


4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
"Skellefteå" hokejisti. Foto: Skellefteå AIK

Zviedrijas līgas pusfinālā arī Dzierkala "Skellefteå", Batņas "Jukurit" iekrampējas sērijā

Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfinālu sasniedza "Skellefteå", ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā cīņā izbraukumā ar 2:0 pieveicot "Linköping".
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
9

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.