Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Jevpalovs turpina uguņot, vārti arī Bukartam

Jevpalovs turpina uguņot, vārti arī Bukartam
Ņikita Jevpalovs
Foto: Vincent Graton

Aizvadītajā naktī vairāki Latvijas hokejisti aizvadīja spēles Ziemaļamerikas zemākajās līgās. Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) ar rezultatīvu metienu izcēlās Ņikita Jevpalovs, savukārt Rietumu līgā (WHL) pie vārtu guvuma tika Rihards Bukarts.

Dramondvilas "Voltigeurs" otro spēli pēc kārtas uzvarēja ar rezultātu 5:4. Šoreiz pēcspēles metienos apspēlēta Kvebekas komanda. Georgs Golovkovs izdarīja divas rezultatīvas piespēles, asistējot trešo un ceturto vārtu guvumos, kā arī tika pie pozitīva koeficienta (+1). Latvijas centrs šosezon 33 mačos sakrājis 28 punktus (9+19), 15 soda minūtes un negatīvu koeficientu (-5).

Ņikitas Jevpalova pārstāvētā "Armada" viesos ar 3:2 papildlaikā apspēlēja Monktonas komandu. Pirmā trijnieka uzbrucējs Jevpalovs guva komandas otros vārtus pirmās trešdaļas 12. minūtē. Jevpalovs realizēja arī pēcspēles metienu un tika atzīts par mača trešo zvaigzni. Šajā sezonā Ņikitam tie bija 31. vārti sezonā, kas ir trešais labākais rādītājs visā līgā. Ar 58 punktiem Latvijas uzbrucējs ir septītais rezultatīvākais līgas hokejists.

Rietumu Hokeja līgā (WHL) pie uzvaras tika Edgara Kuldas pārstāvētā Edmontonas "Oil Kings", kas viesos ar 4:1 pieveica "Broncos". Edgaram četras soda minūtes.

Panākumu izcīnīja arī Riharda Bukarta Brendonas "Wheat Kings", kas izbraukumā ar rezultātu 5:4 pieveica Kalgari "Hitmen". Mūsējais divas reizes meta pa vārtiem un viens no metieniem atnesa vārtu guvumu. Nepilnas piecas minūtes pirms spēles beigām Bukarts vairākumā panāca neizšķirtu, bet vēl pēc aptuveni minūtes "Wheat Kings" izrāva uzvaru. Pirmās maiņas uzbrucējs Bukarts šosezon iemetis jau 15 vārtus, kā arī atdevis 25 piespēles.

Ziemaļamerikas līgā (NAHL) pie rezultatīvas piespēles tika Filips Buncis, kurš asistēja Džonstaunas "Tomahawks" vienīgajā vārtu guvumā pret Sprīngfīldas komandu - 1:4. Latvietis spēli beidza ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Uzvaru izcīnīja Jāņa Jaka pārstāvētā Minesotas "Wilderness", kas pagarinājumā ar 4:3 apspēlēja "Coulee". Latviešu aizsargs saņēma divu minūšu sodu pirmās trešdaļas beigās, kā arī izdarīja divus metienus pa vārtiem.


, 2015-01-12 09:38, pirms 9 gadiem
Jautaajums ekspertiem!
Kaada iespeeja Jevpalovam naakamsezon ielausties ECHL/AHL?
, 2015-01-12 11:10, pirms 9 gadiem
R.Lipsbergam viena piespēle un plus 1
, 2015-01-12 11:23, pirms 9 gadiem
acmee23 rakstīja: Jautaajums ekspertiem!
Kaada iespeeja Jevpalovam naakamsezon ielausties ECHL/AHL?
Lielā problēma tāda, ka nav draftēts. Bet, ļoti iespējams, viņš spēlēs ECHL, jācer veiksmīgāk, nekā Lipsbergs. Jevpalovam derētu nostiprināties ECHL, iekļūt izlasē, un tad jau kkas var sanākt Eiropas līmenī.
, 2015-01-12 11:41, pirms 9 gadiem
dobrecovs rakstīja: Lielā problēma tāda, ka nav draftēts. Bet, ļoti iespējams, viņš spēlēs ECHL, jācer veiksmīgāk, nekā Lipsbergs. Jevpalovam derētu nostiprināties ECHL, iekļūt izlasē, un tad jau kkas var sanākt Eiropas līmenī.
pirms sezonas bija Flyers jauno nometnē, tātad pamanīts ir...atsauksmes ar bija labas par to nometni, tātad tiks noteikti vēlreiz uz nometni, ne obligāti Flyers...katrā ziņā bez darba nepaliks, kā izmantos savu iespēju, jau cits jautājums...mūsējiem tomēr pasmagi pāriet no junioriem uz profiem, jau ne reizi vien...Lipsbergs un Kulda arī pāraugušie, kas spēlē junioros.
, 2015-01-12 13:55, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: pirms sezonas bija Flyers jauno nometnē, tātad pamanīts ir...atsauksmes ar bija labas par to nometni, tātad tiks noteikti vēlreiz uz nometni, ne obligāti Flyers...katrā ziņā bez darba nepaliks, kā izmantos savu iespēju, jau cits jautājums...mūsējiem tomēr pasmagi pāriet no junioriem uz profiem, jau ne reizi vien...Lipsbergs un Kulda arī pāraugušie, kas spēlē junioros.
tāpat jau jautājums par nākamo sezonu būs: Golovkovam, Ri.Bukartam, Zolmanim (?), visticamāk arī Jakam, Bindulim, Batņam, Birzītim...
, 2015-01-12 15:07, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: tāpat jau jautājums par nākamo sezonu būs: Golovkovam, Ri.Bukartam, Zolmanim (?), visticamāk arī Jakam, Bindulim, Batņam, Birzītim...
bez šaubām...visvieglāk būs Edgaram, drafts tomēr garantē vietu nometnēs...pārējiem kā sanāks jeb jāgaida uzaicinājumi un tad jārāda visu ko var ja nē jāmeklē cita nodarbošanās...
, 2015-01-12 15:43, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: bez šaubām...visvieglāk būs Edgaram, drafts tomēr garantē vietu nometnēs...pārējiem kā sanāks jeb jāgaida uzaicinājumi un tad jārāda visu ko var ja nē jāmeklē cita nodarbošanās...
kā var noprast, Zolmanis cer uz vietu NCAA, gan jau ka Bindulis ar. Kā Batņam un Jakam - viņi var tikt uz NCAA, jeb MHL ir svītra pāri sapņiem par NCAA?
, 2015-01-12 16:39, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: kā var noprast, Zolmanis cer uz vietu NCAA, gan jau ka Bindulis ar. Kā Batņam un Jakam - viņi var tikt uz NCAA, jeb MHL ir svītra pāri sapņiem par NCAA?
nedomāju...MHL neviens neuzskata par profu līgu tur.
pagaidām neviens tur nav, izņemot Šmitu...
College Hockey News: Commitment Q&A:...
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
"Skellefteå" hokejisti. Foto: Skellefteå AIK

Zviedrijas līgas pusfinālā arī Dzierkala "Skellefteå", Batņas "Jukurit" iekrampējas sērijā

Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfinālu sasniedza "Skellefteå", ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā cīņā izbraukumā ar 2:0 pieveicot "Linköping".
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
9

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.