Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

NHL neiekļuvušais Kovaržs gūst izšķirošos vārtus, palīdzot "Plzen" iekļūt ČHL pusfinālā

NHL neiekļuvušais Kovaržs gūst izšķirošos vārtus, palīdzot "Plzen" iekļūt ČHL pusfinālā
"Plzen" uzbrucējs Jans Kovaržs. Foto: https://hokej.idnes.cz

Šodien Čempionu hokeja līgā (ČHL) noskaidrojās visas pusfinālistes. Vienā pārī par iekļūšanu finālā spēlēs Zviedrijas "Frolunda Indians" un Čehijas "Plzen", bet otrajā - divas "Red Bull" komandas - no Minhenes un Zalcburgas.

Arī otrā spēle starp Zviedrijas AIK un Čehijas „Plzen” noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu – 1:1. Līdz pat 58. minūtei uz tablo bija divas nulles, kad Robins Alvarezs guva pirmos vārtus spēlē – 0:1. Palika spēlēt 36 sekundes, kad Jakubs Kindls panāca izlīdzinājumu – 1:1. Papildlaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem, un uzvarētāju noskaidroja pēcspēles metienu sērijā. Izšķirošo bullīti realizēja 28 gadus vecais Jakubs Kovaržs, kurš šo sezonu uzsāka NHL komandas Bostonas „Bruins” farmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL) – 1:2.

Gēteborgas „Frolunda Indians” divu spēļu summā pārliecinoši apspēlēja „Kometa” no Brno – 10:2, uzvarot otro maču ar 6:1. Čehijas vienība izvirzījās vadībā jau trešajā minūtē, taču nākamās sešas ripas ielidoja „Kometa” vārtos, divas no tām iemeta bijušais Rīgas „Dinamo” aizsargs Čejs Genovejs, bet ar trīs (1+2) punktiem atzīmējās Patriks Kārlsons.

Malmo „Redhawks” apspēlēja Minhenes „Red Bull” ar 5:4, līdz ar ko arī šajā pārī vajadzēja papildlaiku. Piektos vārtus, kuri ļāva zviedriem turpināt cīņu par iekļūšanu pusfinālā, komanda iemeta vien septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām. Ar diviem goliem „Redhawks” rindās atzīmējās Johans Olofsons, bet „Red Bull” komandā – Trevors Parkess. Papildlaiks ilga četras minūtes, kad savus trešos vārtus mačā guva Parkess, atnesot uzvaru Minhenes komandai – 5:5 mačā un 7:6 divu maču summā.

Zalcburgas „Red Bull” noturēja sev vajadzīgo neizšķirtu mačā pret Somijas „Karpat”, svinot uzvaru divu maču summā ar 4:3. Pirmajā trešdaļā Aleksandrs Rauhenvalds guva austriešu vienīgos vārtus, uz ko somi atbildēja ar Oskara Osalas precīzo raidījumu – 1:1.

Pusfināli paredzēti 8., 9,. 15,. un 16. janvārī, bet finālspēle norisināsies 5. februārī. Pirmajā pārī spēlēs „Frolunda Indians” un „Plzen”, bet otrajā – divas „Red Bull” komandas.

Čempionu hokeja līga, atbildes ceturtdaļfināla spēles

Komandas1. spēle2. spēleUzvarētāja
Red Bull (Minhene) – Redhawks2:15:5 (PL)Red Bull-Minh (7:6)
Karpat – Red Bull (Zalcburga)2:31:1Red Bull-Zalc (3:4)
Kometa – Frolunda Indians1:41:6Frolunda Indians (2:10)
AIK – Plzen3:31:2 PMPlzen (4:5)

Izmantotie resursi:
https://www.championshockeyleague.com