Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

H. Eglem sezonas pirmie vārti NCAA, Rubīnam uzvaras vārti WHL

Rolands Eliņš

H. Eglem sezonas pirmie vārti NCAA, Rubīnam uzvaras vārti WHL
Haralds Egle (nr.18)
Foto: Clarkson Athletics

Rezultatīvas spēles NCAA turnīrā aizvadījuši Latvijas jaunie hokejisti Jānis Jaks un Haralds Egle, kamēr WHL junioru līgā Kristiānam Rubīnam sezonas otrie vārti.

NCAA turnīrā Jānis Jaks „American International College” komandas sastāvā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot savai komandai ar 6:2 pārspēt „Sacred Heart”. Jakam arī trīs metieni pa vārtiem un lielisks lietderības koeficients plus trīs. Šosezon desmit spēlēs Jakam septiņi punkti (3+4).

Rezultatīva NCAA spēle arī Haraldam Eglem, kurš savā sezonas pirmajā mačā guva vārtus Klārksona universitātes komandas rindās. Viņa komanda ar 5:3 pieveica „Brown”, un Egle guva vārtus jau spēles ceturtajā minūtē. Viņš arī nopelnīja lietderības koeficientu plus viens. Tikmēr „Lake Superior State” sastāvā šonakt laukumā nedevās vārtsargs Mareks Mitens, viņa komandai bullīšos ar 2:3 zaudējot „Bowling Green”, bet Kārlis Čukste „Quinnipiac” sastāvā palika bez punktiem zaudējumā 3:5. Čukstem viens metiens pa vārtiem un lietderības koeficients mīnus divi.

Rietumu hokeja līgā (WHL) Kristiāns Rubīns guva vārtus „Tigers” uzvarā (4:2) pār Kalgari „Hitmen”. Latviešu aizsarga rēķinā komandas trešie vārti trešā perioda ievadā, kas izrādījās uzvaru nesošais vārtu guvums. Rubīnam šajā mačā arī lietderības koeficients plus viens un trīs metieni pa vārtiem. Sezonas pirmajās 13 spēlēs Rubīnam šie ir otrie vārti, bet viņam arī piecas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Ontārio Hokeja līgā (OHL) Renārs Krastenbergs pirms nedēļas gūtas traumas dēļ nepiedalījās Ošavas „Generals” spēlē pret Otavas „67`s”, kurā viņa komanda zaudēja ar 3:5.

Mārtiņš Dzierkals joprojām nebija AHL komandas „Marlies” pieteikumā, Toronto komandai ar 4:1 pārspējot Binghemtonas „Devils”. Dzierkals AHL līmenī savu debiju vēl nav piedzīvojis.

Savienoto Valstu Hokeja līgā (USHL) Verners Egle palīdzēja „Capitols” ar 6:3 pārspēt „RoughRiders”. Viņš pats punktus neguva, nopelnīja divas soda minūtes un palika ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus divi, kā arī izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Bet Ēriks Žohovs un „Phantoms” ar 3:2 pēcspēles metienos pārspēja „Flying Aces”. Arī Žohovs punktus neguva un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu (-1), bet pēcspēles bullīšu sērijā nepiedalījās.