Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Freibergam vārti Zlīnas zaudējuma Čehijā, Salijam piespēle "Poprad" uzvarā

Freibergam vārti Zlīnas zaudējuma Čehijā, Salijam piespēle "Poprad" uzvarā
Artūrs Salija Foto:Hokej.sk

Latviešu aizsargs Ralfs Freibergs guva vārtus Čehijas hokeja līgas "play-off" kvalifickācijas turnīrā, taču viņa "Berani" piekāpās "Mlada Boleslav" ar 1:3. Tikmēr cits aizsargs Artūrs Salija izdarīja rezultatīvo piespēli, palīdzot Slovākijas klubam "Poprad" pārspēt "Košice" ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā.

Čehijā divas latviešu hokejistu pārstāvētās komandas aizvadīja pirmos mačus „play-off” kvalifikācijas raundā jeb 1/8 finālā līdz divām uzvarām. Roberta Bukarta „Sparta”, kas regulāro turnīru pabeidza desmitajā vietā, ar 1:2 piekāpās pirmā posma septītajai vienībai „Vitkovice”. Latviešu uzbrucējs 13:35 minūšu laikā izdarīja trīs metienus, bet spēli pabeidza ar -1. Rezultāts sērijā ir 1:0 „Vitkovice” labā.

Tikmēr devītajā vietā palikusi „Berani” ar 1:3 zaudēja „Mlada Boleslav”, no kuras regulārajā turnīrā atpalika tikai par pieciem punktiem. Mača gaitā viesi nonāca iedzinējos ar 0:3, bet Ralfa Freiberga vārtu guvums 22 sekundes pirms sirēnas neizglāba komandu no zaudējuma. Šo maču aizsargs noslēdza ar negatīvu lietderību -1, bet viņa komandas biedrs Edgars Kulda iztika bez mīnusiem.

Slovākijā uzvaru pirmajā ceturtdaļfināla spēlē izcīnīja Artūra Salijas „Poprad”, kas viesos 6017 skatītāju klātbūtnē ar 3:2 apspēlēja „Košice”. Latvijas hokejists laukumā pavadītajās 16:52 minūtēs atzīmējās ar vienu piespēli un diviem metieniem, taču tā arī nespēja tikt vaļā no negatīvā lietderības koeficienta -1. Salijas „Poprad” izvirzījās vadībā sērijā ar 1:0.

Trešo zaudējumu Norvēģijas ceturtdaļfinālā piedzīvoja Maksima Ponomarenko „Stjernen”, kas ar 2:6 piekāpās „Storhamar”. Uzvarētāju rindās ar trīs vārtiem un vienu piespēli atzīmējās 23 gadus vecais kanādiešu aizsargs Ārons Irvings, kuram tā ir pirmā sezona Eiropā. Latvijas aizsargs šajā spēlē laukumā pavadīja 17:41 minūti, maču noslēdzot ar -2. Rezultāts sērijā ir 3:0 „Storhamar” labā.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com | The American Hockey League | The...
Hjem
Hokej.cz - web českého hokeje
https://www.hockeyslovakia.sk