Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Toljati iemūžināts bijušā Latvijas izlases galvenā trenera Vorobjova numurs

Toljati iemūžināts bijušā Latvijas izlases galvenā trenera Vorobjova numurs
Pjotrs Vorobjovs. Foto: tltgorod.ru

Pie Toljati hokeja arēnas griestiem svētdien pacelts Pjotra Vorobjova, kurš 2006. gada pasaules čempionātā vadīja Latvijas izlasi, numurs.

Notikums noticis pirms mača, kurā Krievijas augstākās līgas (VHL) spēlē vietējā "Lada", ko šosezon pārstāv latvietis Artūrs Ozoliņš, ar 3:0 pieveica Sanktpēterburgas "SKA-Neva".

Vorobjovs "Lada" komandu vadīja sešas sezonas (2001.-2006., 2008.-2010.), klubam uzsverot, ka tieši ar viņu saistīti komandas lielākie panākumi 21. gadsimtā - vienība 2003. un 2004. gadā izcīnīja Krievijas čempionāta bronzas medaļas, 2005. gadā tika pie sudraba, bet 2006. gada sākumā kļuva par pirmo Krievijas klubu, kas ieguvis IIHF Kontinentālo kausu, toreiz finālā uzvarot Latvijas vienību "Rīga 2000".

Spēle pret "SKA-Neva" komandu bija zīmīga, jo pašlaik Vorobjovs ir SKA komandas ģenerāldirektora vietnieks rezervju sagatavošanas jautājumos.

Vorobjovam, kurš janvāra beigās atzīmēja septiņdesmito dzimšanas dienu, ir liela saistība ar Latvijas hokeju. Visu spēlētāja karjeru viņš pavadīja Latvijā, vietējā Rīgas "Dinamo" komandā sākot spēlēt vēl PSRS trešajā līgā. Tāpat viņš 1981. gadā tieši šeit uzsāka trenera karjeru, Rīgas "Dinamo" komandā strādājot līdz pat 1990. gadam, šajā laikā galvenokārt esot galvenā trenera palīgs, bet vienu sezonu sākot arī kā galvenajam trenerim. 1992./93. gada sezonā viņš strādāja Krievijas izlasē un pēc tam kādu laiku bija galvenais treneris Vācijas augstākajā līgā (DEL), bet galvenokārt Vorobjovs strādājis Krievijas klubos.

Tāpat jāpiemin, ka 2006. gadā neilgi pirms pasaules čempionāta Rīgā Vorobjovs tika iecelts par Latvijas izlases galveno treneri, tomēr pie lieliem panākumiem toreiz netika. Līdz šim viņa pēdējais darbs kā galvenajam trenerim ir "SKA-Neva" vienībā, bet pirms tam viņš trenēja Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu, kad tā tika atjaunota pēc traģiskās aviokatastrofas.

Izmantotie resursi:
tltgorod.ru


, 2019-02-11 20:20, pirms 5 gadiem
Prieks par cilvēku, labs speciālists, Latvijas hokejā atstājis spēcīgu savu trenera rokrakstu.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
3

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.