Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam divi metieni, "Lausanne" izstājas, Cibuļska "Mountfield" iekļūst ČL 1/2 finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ķēniņam divi metieni, "Lausanne" izstājas, Cibuļska "Mountfield" iekļūst ČL 1/2 finālā
Ronalds Ķēniņš (Nr. 81) spēlē ar Zviedrijas "Luleå". Foto: Didier Charles/championshockeyleague.com

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Čempionu līgā ceturtdaļfināla atbildes spēlē sakāvi cietusi uzbrucēja Ronalda Ķēniņa Šveices "Lausanne", kas izbraukumā ar 2:5 piekāpās Zviedrijas klubam "Luleå", izstājoties no turnīra. Savukārt negaidīti pusfinālā vietu nodrošinājusi aizsarga Oskara Cibuļska Hradeckrāloves "Mountfield", izbraukumā ar 4:0 sagraujot Šveices "Zug".

Ķēniņš šovakar spēlēja 13 minūtes un vienu sekundi, izdarot divus metienus pa vārtiem. Lozanniešus šovakar vadībā skaitliskajā mazākumā ceturtajā minūtē izvirzīja Žoels Vermēns, tomēr "Luleå" spēja dominēt mača atlikušajā daļā, divus vārtus gūstot 18 gadus vecajam Noelam Gunleram.

Pusfinālā "Luleå" spēkosies ar citu Zviedrijas klubu Gēteborgas "Frölunda Indians", kam šovakar pēc zaudējuma ceturtdaļfināla pirmajā spēlē (2:3) mājās bija obligāti nepieciešama uzvara Šveicē pār vietējo "Biel-Bienne". Līdz 58. minūtei "Biel-Bienne" piederēja 3:2 vadība, tomēr tad 19 sekunžu intervālā trīskārtējā (un pašreizējā) Čempionu līgas uzvarētāja guva divus vārtus, izraujot uzvaru ar 4:3. Tā kā summā bija neizšķirts 6:6, tad komandas spēlēja pagarinājumu, kurā ar plaukstas metienu savus otros vārtus šovakar guva Patriks Kārlsons, ļaujot triumfēt Zviedrijas klubam.

Čempionu līgas pusfinālā pirmoreiz turnīra vēsturē iekļuva bez savainotā Cibuļska spēlējošā "Mountfield" otrajā periodā guva trīs vārtus astoņu minūšu laikā, kļūstot par vienīgo komandu, kas nav no Zviedrijas, šās sezonas Čempionu līgas pusfinālā. Visus 28 pretinieku metienus atvairīja "Mountfield" vārtsargs Mareks Mazanecs.

Pusfinālos, kas paredzēti nākamā gada 7. un 14. janvārī, Hradeckrāloves vienība spēkosies ar Stokholmas "Djurgårdens", kas divu spēļu summā ar 8:1 sarāva gabalos Minhenes "Red Bull".

IIHF Čempionu līgas 1/4 fināls

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Djurgårdens (Zviedrija) - Red Bull München (Vācija)5:13:08:1
Mountfield (Čehija) - Zug (Šveice)1:14:05:1
Frölunda Indians (Zviedrija) - Biel-Bienne (Šveice)2:35:3 P7:6 P
Lausanne (Šveice) - Luleå (Zviedrija)1:22:53:7

Izmantotie avoti:
https://www.championshockeyleague.c...

     [+] [-]

, 2019-12-11 18:01, pirms 4 gadiem
Zviedru klubi šogad turpina dominēt. Frolunda izglābšanās pret Biel bija fantastika!