Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņa "Lausanne" ceturtais zaudējums pēc kārtas, Salijam 1+1 Slovākijā

Ķēniņa "Lausanne" ceturtais zaudējums pēc kārtas, Salijam 1+1 Slovākijā
Ronalds Ķēniņš. Foto: HC Lausanne/Instagram

Šovakar Šveices hokeja līgā ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Ronalda Ķēniņa "Lausanne", savukārt Artūram Salijam pirmie punkti sezonā Slovākijā.

Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Servette". Ķēņiņš laukumā pavadīja 21:43 minūtes, izdarīja trīs metienus, vienu metienu bloķēja un noslēdza spēli ar neitrālu lietderības koeficientu. "Lausanne" šis ir ceturtais zaudējums pēc kārtas, un pēc deviņām spēlēm komanda ieņem devīto vietu līgas tabulā.

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) Edgars Siksna ar rezultatīvu piespēli sekmēja "Saryarka" uzvaru pret "Sokol" ar 3:2. Siksna laukumā pavadīja 14:30 minūtes, piespēlēja komandas otrajā vārtu guvumā, saņēma divu minūšu noraidījumu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Uzvara "Saryarka" ļauj saglabāt 11.vietu līgas tabulā. Sezonu bez vārtu guvumiem turpina Kirils Tambijevs, un viņa pārstāvētais "Torpedo" papildlaikā ar 1:2 piekāpās "Yermak". Tambijevs laukumā pavadīja 15:39 minūtes, izdarīja četrus metienus pa vārtiem un spēli noslēdza ar negatīvu koeficientu -1. "Torpedo" pēc aizvadītām 12 spēlēm ieņem 17.vietu līgas tabulā.

Slovākijas "Tipsport liga" ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcelās Artūrs Salija . Hokejista pārstāvētais "Poprad" ar 3:1 pārspēja "Orange". Salija laukumā pavadīja 19:21 minūtes, guva komandas otros vārtus, asistēja trešajos, izdarīja divus metienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Salijam šie ir pirmie punkti 11 spēlēs, savukārt "Poprad" ar astoņām uzvarām ieņem piekto vietu līgas tabulā.

Francijā ar rezultativitāti kārtējo reizi izcēlušies latviešu hokejisti. Rolanda Vīgnera vārti, Sanda Zolmaņa divas piespēles un Artūra Ševčenko piespēle neglāba "Mulhouse" no zaudējuma pret "Bordeaux" ar 4:6. Tikmēr savstarpējo spēli aizvadīja Roberta Jekimova un Elvja Biezā "Gap" un Ervīna Muštukova "Nice", kurā ar 3:2 pārāki bija "Gap". Biezajam uzvarētāju rindās rezultatīva piespēle un pozitīvs lietderības koeficients +1, Jekimovam arī +1, savukārt Muštukovam "Nice" rindās atvairīti 28 no 31 metiena. Citā spēlē Artūra Mickēviča un Martina Lavrova "Lyon" ar 0:4 piekāpās "Amiens". Mickēvičam spēles laikā četri metieni pa vārtiem, Lavrovam viens metiens.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/home
Synerglace Ligue Magnus
https://www.sihf.ch/de/