Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

VHL čempionu līderis: "Tambijevs ir īsts profesionālis, varētu strādāt KHL"

VHL čempionu līderis: "Tambijevs ir īsts profesionālis, varētu strādāt KHL"
Leonīds Tambijevs. Foto: VHL

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) izslēgšanas spēļu rezultatīvākais spēlētājs un Karagandas "Saryarka" kazahu uzbrucējs Airats Ziazovs uzskata, ka komandas galvenajam trenerim Leonīdam Tambijevam bija liela loma čempionu titula izcīnīšanā.

2018. gada novembra beigās VHL iepriekšējās sezonas čempions un līgas labākā trenera balvas ieguvējs Leonīds Tambijevs (Latvija) stājās pie Karagandas kluba stūres, tobrīd kazahu vienība atradās 17. pozīcijā. Šopavasar regulārā sezona tika noslēgta desmitajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs veicās pārsteidzoši labi - izslēgts turnīra otrais un pirmais numurs, izcīnīts Petrova kauss. "Esmu ļoti pateicīgs Leonīdam Tambijevam par to, ko viņš izdarīja. Izslēgšanas spēles bija visīstākā pasaka," saka kazahu kluba uzbrukuma līderis Airats Ziazovs.

VIDEO: Tambijevi un Siksna izcīna VHL galveno trofeju

Visi runā, ka Tambijevam ir ļoti sarežģīts raksturs. Izjutāt to?
- Es teikšu, ka Leonīds Tambijevs ir īsts vīrs. Viņš nekad neliekuļos un vienmēr pateiks sejā. Kad viņš ieradās komandā, mēs nebijām pat "play-off" zonā. Viņš ir treneris, kurš mīl uzvarēt un ienīst zaudēt. Manuprāt, Leonīds Grigrorjevičs KHL noteikti nepazustu. Ļoti palīdzētu kaut vai "Vityaz" vai "Severstal".

Tambijevs teica, ka čempionu tituls ar "Saryarka" komandu ir daudz vērtīgāks nekā ar Sanktpēterburgas "Dynamo".
- Jā, tās tas arī ir. Pēc fināla ģērbtuvē teica, ka mūsu tituls ir daudz krutāks nekā "dinamiešu", jo šajā gadījumā mēs sarežģītā brīdī apvienojāmies un kļuvām par komandu. Sanktpēterburgā viņam bija vienkāršākā, jo tur komanda tika būvēta divus gadus.

Jūsuprāt, kādas ir galvenās izmaiņas, kas "Saryarka" vienībai palīdzēja izcīnīt čempionu titulu?
- Tambijevs mums noticēja un vienmēr teica, ka varam izcīnīt kausu. Viņš vienmēr teica, ka tic mums. Leonīds Grigorjevičs ir profesionālis no galvas līdz kājām. Ja godīgi, mēs uzvarējām tikai tāpēc, ka mūsu vārtsargs Eduards Reizvihs ir zvērs. Mani bieži laida vairākumā, labi spēlējām pieci pret četri. Izslēgšanas spēlēs tikai vārtsarga sniegums un vairākums var izšķirt visu maču iznākumus.

Atzīstieties, cik ilgi svinējāt uzvaru?
- O, desmit dienas noteikti. Tas ir liels panākums visai Kazahstānai.

---

Karagandas "Saryarka" spēlēja divi mūsējie - VHL izslēgšanas spēļu rezultatīvākais aizsargs Edgars Siksna un uzbrucējs Kirils Tambijevs. Pēc pirmās kārtas galvenā trenera dēls bija izvirzījies kā VHL izslēgšanas spēļu rezultatīvākais hokejists (1+3 punktu video), taču otrās kārtas pirmajā mačā guva savainojumu un vairs nespēlēja.

Leonīds Tambijevs joprojām ir visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlasē. 14 gados (1993.-2007.) aizvadītajās 208 spēlēs tika sakrāti 150 (66+84) rezultativitātes punkti. Patlaban nav redzams, kurš varētu kaut pietuvoties šādam sasniegumam.

---

Izmantotie resursi:
vhlru.ru


Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Niks Feņenko (Nr. 21) ar komandas biedriem. Foto: Kassandra Blais/Le Drakkar de Baie-Comeau
1

Aizsargs Niks Feņenko turpina būt rezultatīvs un palīdz tikt pusfinālā

Visās astoņās Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) izslēgšanas turnīra spēlēs rezultatīvs bijis aizsargs Niks Feņenko, kurš šonakt divreiz rezultatīvi piespēlēja, palīdzot Beikomo "Drakkar" izbraukumā pagarinājumā pieveikt (5:4) Akadī-Bathērstas "Titan" un ceturtdaļfināla sērijā uzvarēt ar 4-0.