Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Dzierkalam vārti pagarinājumā, A. Ševčenko Francijā ar piespēli palīdz panākt 7. spēli

Agris Suveizda

Dzierkalam vārti pagarinājumā, A. Ševčenko Francijā ar piespēli palīdz panākt 7. spēli
Mārtiņš Dzierkals. Foto: "Jukurit" Facebook lapa

Latviešu hokejisti aizvadījuši spēles Čehijas, Somijas, Francijas un ECHL čempionātos.

Čehijā, spēlējot pie tukšām tribīnēm, aizvadītas otrās spēles "play-off" pirmajā kārtā, kurā tiek sadalītas pēdējās divas vietas ceturtdaļfinālā. Izlīdzinājumu 1-1 panāca 10. vietas īpašniece "Zlin", kas izbraukumā ar 3:1 revanšējās "Olomouc". Ralfs Freibergs spēlēja 21 minūti un 25 sekundes, izdarīja trīs metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja divus metienus. Sērijas tiek aizvadītas līdz trim uzvarām. Savukārt 2-0 panākt nespēja Hradeckrāloves "Mountfield", kas vispirms nenosargāja vadību, bet pamatlaika beigās ar diviem vēliem vārtiem piekāpās "Karlovy Vary" (3:5). Oskars Cibuļskis spēlēja 21 minūti un 10 sekundes un izdarīja vienu metienu.

Somijā ceturtajā spēlē pēc kārtas pie punkta tika Mārtiņš Dzierkals, kurš pagarinājuma 48. sekundē izrāva "Jukurit" uzvaru pār "SaiPa" (2:1). Dzierkals spēlēja viesu pirmajā maiņā, uz ledus bija gandrīz 19 minūtes un šosezon 38 spēlēs sakrājis 14 (6+8) punktus un negatīvu lietderību -9. Martā Dzierkalam četrās spēlēs četri (3+1) punkti. Francijas ceturtdaļfinālā septīto spēli panāca "Mulhouse", kas visus četrus vārtus guva otrajā trešdaļā un mājās pie tukšām tribīnēm ar 4:3 pārspēja "Amiens". Pirmajos mājinieku vārtos asistēja Artūrs Ševčenko, kuram tas bija ceturtais (2+2) punkts sērijā. "Mulhouse" sēriju sāka ar divām uzvarām, bet tad piedzīvoja trīs zaudējumus pēc kārtas. Izšķirošais mačs gaidāms rītvakar.

ECHL sagrāvi piedzīvoja Centrālās divīzijas pastarīte Vīlingas "Nailers", kas mājās ar 1:5 piekāpās Redingas "Royals". Renāram Krastenbergam divas soda minūtes un negatīva lietderība -1. Austrijā nenotika Zinta Zuševica pārstāvētā Grācas "99ers" ceturtdaļfināla spēle, jo Austrijā ir pieņemts lēmums koronavīrusa dēļ sezonu pabeigt priekšlaicīgi un titulu šosezon neizspēlēt, bet Slovākijā piespiedu dīkstāvē ir Jānis Andersons - slovāki spēles atcēluši līdz 23. martam.

Izmantotie resursi:
https://hokej.cz/zapas/2888450
https://www.echl.com/en/matches/41b...
https://liiga.fi/fi/ottelut/2019-20...
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/ar...
https://hokej.cz/zapas/2888451
Synerglace Ligue Magnus

     [+] [-]

, 2020-03-11 08:56, pirms 4 gadiem
Dzierkals ir pielagojies somu atrajam hokjim un nu jau pirmaja mainja spele. Vinjam vajadzetu palikt vel vienu gadu Somija un braukt prom nakoshaja sezonaa kaa komandas liderim. Liels prieks par vinju, bus mums tomer ari vel kads punktu vacejs augsta limenii un ta nav Chehija.