Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Jeļisejevs gūst uzvaras vārtus, Siksna ar piespēli palīdz "Saryarka" iekļūt "play-off"

Jeļisejevs gūst uzvaras vārtus, Siksna ar piespēli palīdz "Saryarka" iekļūt "play-off"
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: http://ahc-neftyanik.ru

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) spēlē uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs izcēlās ar uzvaras vārtu guvumu, palīdzot vicelīderei "Neftyanik" apspēlēt "Tambov" ar 3:1, bet aizsargam Edgaram Siksna piespēle "Saryarka" uzvarētajā mačā, kas ļāva komandai kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Leonīda Tambijeva trenētā „Saryarka” izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, apspēlējot Kurgānas „Zauralye” ar 5:2. Komandas otrais rezultatīvākais aizsargs Edgars Siksna laukumā pavadītajās 17:52 minūtēs izcēlās ar piespēli piektajā vārtu guvumā, vienu metienu un pozitīvu lietderību +2, palielinot savu punktu skaitu līdz 16 (2+14). Pēc Tambijeva kļūšanas par galveno treneri „Saryarka” rezultāti krietni uzlabojušies, un ar šo uzvaru komanda garantēja sev vietu „play-off”, ieņemot desmito pozīciju ar 66 punktiem 52 mačos.

Artūra Ozoliņa Toljati „Lada” pārliecinoši sakāva turnīra līderi „SKA-Neva” ar 3:0. Latviešu uzbrucējs spēlēja otrajā trijniekā, 17:16 minūšu laikā vienu reizi meta pa vārtiem, nopelnot pozitīvu lietderību +1. Sezonas 38 mačos Ozoliņš guvis astoņus vārtus un atdevis 20 piespēles. „Lada” pakāpās uz piekto vietu ar 73 punktiem 52 spēlēs.

Piekto maču pēc kārtas uzvarēja līgas vicelīdere Aļmetjevskas „Neftyanik”, kas pārspēja „Tambov” ar 3:1. Sastāvā bija abi Latvijas hokejisti – aizsargs Eduards Hugo Jansons, kurš spēlēja pirmajā pārī, gan uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs, kurš vairākumā guva uzvaras vārtus otrā perioda vidū. Jansons šosezon piedalījies 21 spēlē, iekrājot astoņus (2+6) punktus, bet Jeļisejevs šodien iemeta 12 ripu, viņa kontā arī sešas piespēles 36 cīņās. „Neftyanik” komandai ir 84 punkti – tikpat, cik līderei „SKA-Neva”, taču Sanktpēterburgas komandai ir viena spēle rezervē.

Visbeidzot Ērika Ševčenko Hantimansijskas „Yugra” ar 5:2 sagrāva Kazaņas „Bars”. Aizsargs pie rezultativitātes punktiem netika, iepriekšējās 44 spēlēs iemetot piecas ripas un 11 reizes palīdzot partneriem ar rezultatīvo piespēli. „Yugra” izcīnījusi 69 punktus 53 mačos, kas šobrīd dod astoto vietu un garantētu vietu izslēgšanas spēlēs.

Lielbritānijā Ričarda Birziņa „Fife Flyers” sīvā cīņa apspēlēja Mančestras „Storm” ar 2:1 un pakāpās uz sesto vietu turnīra tabulā. Latviešu aizsargs ar rezultativitāti neizcēlās, bet iepriekšējā 41 spēlē guvis trīs vārtus un atdevis desmit piespēles.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://eliteleague.co.uk


Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
3

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.