Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Balinskis gūst vārtus Čehijā, Bārtulis izrauj uzvaru pār Jevpalovu, Eglem 1+1 Slovākijā

Balinskis gūst vārtus Čehijā, Bārtulis izrauj uzvaru pār Jevpalovu, Eglem 1+1 Slovākijā
Uvis Jānis Balinskis. Foto: hcverva.cz

Čehijas "Tipsport" hokeja Ekstralīgā graujošu uzvaru izcīnījusi latviešu aizsargu Uvja Jāņa Balinska un Oskara Cibuļska pārstāvētā Litvīnovas "Verva", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Pardubices "Dynamo". Balinskis šajā mačā izcēlās ar uzvaras vārtu guvumu.

24 gadus vecajam Latvijas izlases aizsargam šis bija sestais (3+3) rezultativitātes punkts šosezon. Balinskis laukumā pavadītajās 20:32 minūtēs kopumā izdarīja trīs metienus pa vārtiem, kamēr Cibuļskis 19 minūšu un 14 sekunžu laikā veica vienu metienu un divus spēka paņēmienus. Litvīnovas "Verva" šis bija ceturtais panākums pēdējās piecās spēlēs.

Citā Čehijas Ekstralīgas mačā otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja aizsarga Gunta Galviņa Ostravas "Vitkovice Ridera", izbraukumā ar 4:1 pārspējot Karlovi Varu "Energie", kam šī bija piektā neveiksme pēc kārtas. Galviņš 17:33 minūtēs nopelnīja lietderības koeficientu +1.

Uz uzvaru takas atgriezusies uzbrucēja Māra Bičevska (nospēlētajās 15:33 minūtēs uzvarēja četros no 14 (28%) iemetieniem, kā arī izdarīja vienu metienu pa vārtiem un divus spēka paņēmienus) pārstāvētā "Mlada Boleslav", kas mājās ar 4:2 uzveica "Olomouc".

No latviešu komandām Čehijā šovakar vienīgā zaudējumu piedzīvoja aizsarga Ralfa Freiberga (nespēlēja) Brno "Kometa", savā laukumā pagarinājumā ar 2:3 atzīstot Plzeņas "Škoda" pārākumu. Čehijas čempionāta turnīra tabulā Bičevska "Mlada Boleslav" ar 58 punktiem ir trešā, Freiberga "Kometa" ar 42 punktiem ir devītā, Balinska un Cibuļska Litvīnovas "Verva" ar 35 punktiem - desmitā, bet Galviņa "Vitkovice Ridera" ar 34 punktiem - 11. vietā.

Citās līgās

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) kārtējo reizi līdera cienīgu sniegumu nodemonstrējis pastarītes Langnavas "Tigers" vārtsargs Ivars Punnenovs, kurš atvairīja 48 no 51 metiena, kā arī neitralizēja piecus no septiņiem pēcspēles bullīšiem, kaldinot komandas uzvaru ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pār vicelīderi Cīrihes "Lions". Langnavas rindās 9:16 minūtes uz ledus pavadīja uzbrucējs Toms Andersons. Tīģeri ar 24 spēlēs iekrātiem 22 punktiem saglabāja 11. vietu 12 komandu konkurencē.

Tikmēr laukumā pēc divu maču izlaišanas Ženēvas "Servette" sastāvā atgriezās uzbrucējs Deniss Smirnovs, kurš deviņu minūšu un deviņu sekunžu laikā uzvarēja divos no trim iemetieniem, kā arī nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Ženēvieši izbraukumā ar 4:3 salauza "Biel-Bienne" pretestību, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas un ar 39 punktiem 21 spēlē nostiprinoties piektajā pozīcijā turnīra tabulā.

Austrijas atklātajā čempionātā sešu zaudējumu sēriju pārtrauca pēdējā vietā esošā Lincas "Steinbach Black Wings", kas viesos ar 2:1 apspēlēja Dornbirnas "Bulldogs", sagādājot tai ceturto neveiksmi pēc kārtas. Lincas kluba sastāvā par galveno varoni kļuva aizsargs Oskars Bārtulis, kurš noslēdzošā perioda 12. minūtē skaitliskajā vairākumā iemeta uzvaras vārtus. Pieredzējušā hokejista kontā šovakar kopumā četri raidījumi pa vārtiem un divas soda minūtes. Šosezon Austrijas līgā 33 gadus vecais Bārtulis 12 mačos iekrājis deviņus (4+5) rezultativitātes punktus. Lincas komandā spēlē arī uzbrucējs Zintis-Nauris Zuševics. Tikmēr "Bulldogs" vienīgajā vārtu guvumā rezultatīvi asistēja uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, kuram šis bija 16. (6+10) punkts šosezon. 26 gadus vecais hokejists šovakar arī izdarīja trīs metienus pa vārtiem, izpelnījās vienu noraidījumu un +/- rādītāju +1. Turnīra tabulā "Bulldogs" ar 43 punktiem saglabā sesto pozīciju.

Citā Austrijas līgas cīņā ar 39 metieniem tika galā vārtsargs Kristers Gudļevskis, kļūstot par galveno varoni Villahas "Grand Immobilien VSV" negaidītā uzvarā ar 2:1 viesos pār Vīnes "Capitals". Gudļevskis šosezon aizvadītajās 20 spēlēs kopumā atvairījis 91,5% metienu, katrā mačā savā cietoksnī ielaižot caurmērā 2,68 ripas. Villahas komanda ar 35 punktiem tabulā ir devītā.

Vācijas hokeja līgā (DEL) otro panākumu pēc kārtas izcīnīja aizsarga Artūra Kuldas klubs Nirnbergas "Ice Tigers", kas mājās teju pazaudēja četru vārtu pārsvaru cīņā pret Štraubingas "Tigers". 32 gadus vecais Kulda 20:26 minūšu laikā tika pie +/- koeficienta -1. Nirnbergas klubs DEL Dienvidu konferencē septiņu komandu konkurencē pēc pirmā apļa ar septiņiem punktiem pakāpās uz piekto vietu.

Slovākijas atklātajā čempionātā 24 gadus vecā uzbrucēja Haralda Egles vārtu guvums un rezultatīva piespēle neglāba Miškolcas "DVTK Jegesmedvék" no sakāves ar rezultātu 2:5 izbraukumā pret "Nitra". Egle šosezon aizvadītajās 18 spēlēs ticis pie 17 (6+11) punktiem. Ungārijas pilsētas Miškolcas komanda cietusi jau sešas neveiksmes pēc kārtas un ar 26 punktiem 29 cīņās Slovākijas Ekstralīgā ir desmitajā vietā 12 vienību konkurencē.

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Leonīda Tambijeva vadītā Novokuzņeckas "Metallurg", kas viesos ar 3:4 pēcspēles bullīšos piekāpās Maskavas "Zvezda" komandai. Kuzņas sastāvā uzbrucējs Edgars Kulda 14:41 minūtē zaudēja vienā iemetienā, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja lietderības koeficientu -1, kā arī nerealizēja pēcspēles izgājienu. Tikmēr aizsargs Eduards Hugo Jansons 21 minūtes un 15 sekunžu laikā izdarīja vienu raidījumu pa vārtiem un maču pabeidza ar +/- rādītāju +1. Novokuzņeckas "Metallurg" ar 48 punktiem 37 mačos VHL kopvērtējumā ir sestā.

Visbeidzot Francijas "Ligue Magnus" čempionātā devīto panākumu deviņās spēlēs izcīnīja uzbrucēja Rolanda Vīgnera pārstāvētā līdere Ruānas "Dragons", kas ar 5:1 izbraukumā samala miltos cita latviešu uzbrucēja Oskara Batņas (bija pārāks trijos no 13 iemetieniem, trīsreiz raidīja ripu pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un lietderības koeficientu -1) Anglē "Hormadi", kas ieņem ceturto vietu. Uzvarētāju labā Vīgners iekrāja divas rezultatīvas piespēles, +/- koeficientu +2, kā arī trīs metienus pa vārtiem. 29 gadus vecais hokejists deviņās spēlēs sakrājis 11 (6+5) rezultativitātes punktus.

Izmantotie resursi:
https://hokej.cz/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.ice.hockey/en/
https://www.penny-del.org/event/nue...
https://www.vhlru.ru/report/1051/?i...
https://liguemagnus.com/rencontre/997/


, 2021-01-10 23:04, pirms 3 gadiem
Biežāk Gudim būtu tādas spēles!

Par Batńu- nu švaki izskatās, čempja pārtraukumā būs slinkojis. Iemetienu procents tragisks.
Toties labs ir Vīgners. Spēlētājs, kuru vajadzētu kādreiz patestēt izlasē, stipri labāk par visiem tiem meijām spēlē
, 2021-01-11 00:14, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Biežāk Gudim būtu tādas spēles!

Par Batńu- nu švaki izskatās, čempja pārtraukumā būs slinkojis. Iemetienu procents tragisks.
Toties labs ir Vīgners. Spēlētājs, kuru vajadzētu kādreiz patestēt izlasē, stipri labāk par visiem tiem meijām spēlē
Tas Vīgnera labums ir stipri nosacīts - ja būtu baigi labs spēlētu spēcīgākā līgā, jo īpaši pēc pēdējās sezonas. Bet tā jau gadu gadiem maļās pa FRA. Biki izlasē ir mēģināts un par Meiju diži jaunāks nav.
, 2021-01-11 08:07, pirms 3 gadiem
SMirnovam pagājušā sezonā laba debija bija, tagad pašvaki iet...
, 2021-01-11 08:15, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: SMirnovam pagājušā sezonā laba debija bija, tagad pašvaki iet...
pagājušā sezonā viņš kā prospekts tika iespēlēts pirmajās maiņās.
20 punktu spēlētājs laikam jau nebūs tas ko meklē komanda pirmajām maiņām.

tāpēc tagad čekerē 3-4 maiņā, bet pirmajās maiņās tiek iespēlēti citi. vai vēl dos iespēju, nezinu. diezvai.
, 2021-01-11 09:41, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Biežāk Gudim būtu tādas spēles!

Par Batńu- nu švaki izskatās, čempja pārtraukumā būs slinkojis. Iemetienu procents tragisks.
Toties labs ir Vīgners. Spēlētājs, kuru vajadzētu kādreiz patestēt izlasē, stipri labāk par visiem tiem meijām spēlē
Traks neesi, Viigneru izlasee!? Tak vinsh ir taads pats Franku pusamatieris, ka Danilichs, tikai nedaudz jaunaaks Franku Magnus liiga tie ir vinia speeju griesti!
, 2021-01-11 10:00, pirms 3 gadiem
Balinska +/- koefs uz pārējās komandas fona ir katastrofāls, kas tur notiek?
, 2021-01-11 10:26, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Traks neesi, Viigneru izlasee!? Tak vinsh ir taads pats Franku pusamatieris, ka Danilichs, tikai nedaudz jaunaaks Franku Magnus liiga tie ir vinia speeju griesti!
tupais čurbans
Anrī Ravinskis. Foto: Imatran Ketterä

Šveices finālsērija iesākas ar Balcera un Cīrihes uzvaru, Ravinskim ripa finālā Somijā

Šveices Nacionālās līgas finālsēriju sekmīgi iesākuši Cīrihes "Lions" hokejisti, kuri savā laukumā ar 2:1 pieveica Lozannas vienību.
Edgars Siksna (Nr. 3) pēc uzvaras Kazahstānas atklātajās meistarsacīkstēs. Foto: pro.ligasy.kz

Kapteinis Siksna un Kokšetavas "Arlan" triumfē Kazahstānas čempionātā

Kazahstānas atklātajās meistarsacīkstēs šogad uzvarējusi Kokšetavas "Arlan", kura finālsērijā ar 4-1 pārspēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Astanas "Barys" fārmklubu Astanas "Nomad".
Rainers Rullers. Foto: Rosenau Photography

Rulleram vārtu guvums viņa pirmajā izslēgšanas cīņā Ziemeļamerikā

ASV Hokeja līgā (USHL) Klārka kausa izcīņas pirmās kārtas ievadā Rainers Rullers guva vārtus, palīdzot Medisonas "Capitols" ar 7:4 pārspēt Jangstaunas "Phantoms".