Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Kontinentālā kausa finālu Golovkova "Panthers" uzsāk ar zaudējumu mājiniecei

Kontinentālā kausa finālu Golovkova "Panthers" uzsāk ar zaudējumu mājiniecei
Georgs Golovkovs. Foto: iihf.com

IIHF Kontinentālā kausa izcīņas finālturnīra ievadā Dānijas pilsētā Vojensā Baltkrievijas Ekstralīgas otrā spēcīgākā vienība Hrodnas "Neman" ar 2:0 pārspēja Polijas vicečempioni Krakovas "Cracovia", savukārt rīkotāja Vojensas "SønderjyskE" atspēlējās un pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 pieveica uzbrucēja Georga Golovkova pārstāvēto Notingemas "Panthers".

Dienas pirmajā spēlē "Neman" savus abus vārtus guva otrā perioda sākuma daļā, 21. minūtē rezultātu atklājot Jonasam Huri, bet pēc piecām minūtēm Hrodnas komandas pārsvaru dubultojot Artjomam Kislijam - 2:0. 2015. gada Kontinentālā kausa čempione "Neman" šodien izdarīja par trīs metieniem mazāk (29:32), taču nevainojami vienības vārtos darbojās Vitālijs Truss.

Rītdien "Neman" spēkosies ar mājinieci "SønderjyskE", kas šovakar pēc "Panthers" hokejista Braiena Konelija rezultatīva metiena 61 sekundi līdz otrā perioda izskaņai nonāca iedzinējos ar 0:1. Izlīdzinājumu "SønderjyskE" atguva nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz pamatlaika izskaņai, kad precīzs bija Makgregors Šārps.

Viss izšķīrās pēcspēles bullīšu sērijā, kur bija nepieciešams izpildīt tikai četras kārtas, mājiniekiem realizējot divus izgājienus, kamēr viesiem no Lielbritānijas - nevienu. Interesanti, ka spēles laikā "SønderjyskE" izdarīja par 30 (!) metieniem vairāk (54:24), taču fantastisks "Panthers" cietoksnī bija Kevins Karrs.

Notingemas vienības sastāvā Golovkovs spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadot 5:36 minūtes un izdarot divus metienus pa vārtiem.

Kontinentālā kausa izcīņas uzvarētājs nodrošinās vietu nākamās sezonas Čempionu līgā.

Kontinentālā kausa izcīņas fināla kalendārs

SpēleRez./Laiks
Neman Hrodna (Baltkrievija) - Cracovia Kraków (Polija)2:0
SønderjyskE Vojens (Dānija) - Panthers Nottingham (Lielbritānija)2:1 PM
Panthers Nottingham - Cracovia Kraków17:00
Neman Hrodna - SønderjyskE Vojens20:30
Cracovia Kraków - SønderjyskE Vojens16:30
Panthers Nottingham - Neman Hrodna20:00

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2020...


Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
8

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix
2

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
11

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.