Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Daugaviņam vārti un bullītis Sočos, Kuldam punkts zaudējumā pret Kalniņu Tallinā

Daugaviņam vārti un bullītis Sočos, Kuldam punkts zaudējumā pret Kalniņu Tallinā
Kaspars Daugaviņš "Sochi" vārtu priekšā. Foto: Dmitry Feoktistov/TASS/Scanpix

Produktīvu sniegumu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šovakar parādījuši Latvijas hokejisti, Kasparam Daugaviņam gūstot Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētās Maskavas "Spartak" vienīgos vārtus no spēles, kā arī vienīgos vārtus bullīšu sērijā, tomēr neglābjot komandu no zaudējuma 1:2 viesos pret "Sochi".

Daugaviņš 19:57 minūtēs guva ne tikai savus devītos vārtus šosezon (9+18), bet arī uzvarēja divos no septiņiem (28,57%) iemetieniem, nopelnīja vienu noraidījumu, bloķēja vienu metienu un filigrānā veidā pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Sochi" vārtsargu Iļju Proskurjakovu. Savukārt cits "Spartak" uzbrucējs Mārtiņš Karsums šovakar uz ledus pavadītajās 17:37 minūtēs veica divus spēka paņēmienus, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja divos no pieciem (40%) iemetieniem un nerealizēja pēcspēles bullīti.

"Spartak" pēc viena punkta iegūšanas ar 58 punktiem 47 spēlēs nostiprinājās Rietumu konferences "top 5". Savukārt "Sochi" ar iekrātiem 43 punktiem Rietumos ir devītie.

Tikmēr Tallinas "Tondiraba" arēnā notikušajā mačā vārtsargs Jānis Kalniņš atvairīja 26 no 27 pretinieku metieniem, palīdzot Helsinku "Jokerit" ar 4:1 sakaut Čerepovecas "Severstal", kuru neglāba aizsarga Artūra Kuldas rezultatīvā piespēle, kas Latvijas hokejistam bija pirmais punkts "Severstal" rindās šosezon. Kulda 17:35 minūtēs arī nopelnīja divu minūšu sodu un izdarīja vienu spēka paņēmienu. "Jokerit" pēc piektās uzvaras pēc kārtas ar 63 punktiem pakāpās uz trešo vietu Rietumu konferencē. Savukārt Čerepovecas vienība ar 41 punktu 47 mačos ir desmitā, saglabājot mazas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Citās spēlēs uzbrucējs Gunārs Skvorcovs netika pieteikts Pekinas "Kunlun Red Star" zaudējumā 0:3 viesos pret līgas līdervienību Maskavas CSKA (69 punkti). Divus vārtus un rezultatīvu piespēli armijnieku rindās iekrāja Kirils Kaprizovs. "Kunlun Red Star" pēc piektā zaudējuma pēdējās sešās spēlēs ar 48 spēlēs iekrātiem 50 punktiem noslīdēja līdz astotajai vietai Austrumu konferencē.

Tikai otro uzvaru pēdējo 16 maču intervālā svinēja pastarīte Minskas "Dinamo", kas savā laukumā izturēja pretinieku teritoriālo pārsvaru un ar 3:2 pārspēja Podoļskas "Vityaz". Baltkrievijas komanda ar 46 spēlēs gūtiem 32 punktiem dala līgas pēdējo pozīciju ar Rīgas "Dinamo". Savukārt "Vityaz" ar 51 punktu 45 spēlēs joprojām ir septītajā vietā Rietumos.

Zviedra Andrē Petešona gūtie divi vārti un atdotās divas rezultatīvās piespēles kaldināja bez uzbrucēja Mika Indraša spēlējošās Maskavas "Dynamo" 4:3 uzvaru izbraukumā pār Ufas "Salavat Yulaev". Maskavieši ar ceturto uzvaru pēdējās piecās cīņās pakāpās uz Rietumu konferences otro vietu.

KHL regulārā sezona, 10. janvāris

SpēleRezultāts
Sibir - Lokomotiv2:1
Salavat Yulaev - Dynamo M3:4
Dinamo Mn - Vityaz3:2
CSKA - Kunlun RS3:0
Jokerit - Severstal4:1
Sochi - Spartak2:1 PM

Izmantotie avoti:
https://www.khl.ru/


, 2020-01-10 21:22, pirms 4 gadiem
Kalniņš turpina priecēt. Cerams, pavasarī tomēr pievienosies izlasei, ar Merzļikinu būtu ļoti labs vārtsargu tandēms. (Ja vien CBJ netiks Stenlija kausa pusfinālos).

Indrašim joprojām trauma vai tagad limita dēļ šis tiek turēts ārpus pieteikuma?
, 2020-01-10 21:27, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Kalniņš turpina priecēt. Cerams, pavasarī tomēr pievienosies izlasei, ar Merzļikinu būtu ļoti labs vārtsargu tandēms. (Ja vien CBJ netiks Stenlija kausa pusfinālos).

Indrašim joprojām trauma vai tagad limita dēļ šis tiek turēts ārpus pieteikuma?
Domāju, ka pievienosies. Jo tad ir lielāka iespēji sevi parādīt pret grandiem + laba iespēja tikt pie kāda līguma NHL
, 2020-01-11 00:04, pirms 4 gadiem
Džonnijs rakstīja: Domāju, ka pievienosies. Jo tad ir lielāka iespēji sevi parādīt pret grandiem + laba iespēja tikt pie kāda līguma NHL
tiešām, kāds joprojām tic, ka pč dod līgumu nhl? Pč var palīdzēt jaunajam, vai kādam no totālas nehokeja valsts nevis vārtsargam, kas jau 4 -5 sezonas spēlē spēcīgā top līgā. Ja Kalniņs nonāks NHL, ad dēļ spēles RD un Jokerit nevis pāris mačiem pč
Piesakies "nakts ekspresim" jau tagad: https://t.me/finekobet un ķer 4 koeficentu!
Labākie sporta likmju piedāvājumi katru dienu.

Starp citu: Šodienas dienas ekspresis ar koeficentu 6+ šodien bija veiksmīgs. Ienāc un pārliecinies pats..
, 2020-01-11 01:25, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: tiešām, kāds joprojām tic, ka pč dod līgumu nhl? Pč var palīdzēt jaunajam, vai kādam no totālas nehokeja valsts nevis vārtsargam, kas jau 4 -5 sezonas spēlē spēcīgā top līgā. Ja Kalniņs nonāks NHL, ad dēļ spēles RD un Jokerit nevis pāris mačiem pč
Nu bet.. Kalniņš ir 12. vietā KHL. 12. spēlētāji priekšā. Ir arī daudz jaunāki spēlētāji ar 94% + atvairītiem metieniem. Kāpēc lai Jāni ņemtu NHL, ja var paņemt jaunāku un ar labāku statistiku?
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
8

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix
2

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
11

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.