Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Galviņš izceļas ar +3, Salijam svarīgs vārtu guvums mača izskaņā

Rolands Eliņš

Galviņš izceļas ar +3, Salijam svarīgs vārtu guvums mača izskaņā
Guntis Galviņš. Foto: Lukáš Filipec / hcocelari.cz

Latvijas hokejisti šodien aizvadījuši spēles dažādās Eiropas hokeja līgās, un ar vārtu guvumu Slovākijas līgā atzīmējās Artūrs Salija.

Čehijas līgā zaudējumu piedzīvoja Ralfa Freiberga un Edgara Kuldas pārstāvētā „Zlin”, ar 1:4 piekāpjoties Brno „Kometa”. Kulda spēlēja ceturtajā maiņā, laukumā pavadot tikai četras minūtes un paliekot ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Freibergam tikmēr 22 minūtes spēles laika (lielākais komandā) un +1 lietderības koeficients, kā arī divas soda minūtes.

Uzvaru toties izcīnīja „Mountfield” ar Māri Bičevski un Oskaru Cibuļski sastāvā. Viņi palīdzēja komandai ar 4:1 pārspēt „Pardubice”. Cibuļskis nospēlētajās 20 minūtēs tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1, bet Bičevskis spēlēja 17 minūtes un izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Savukārt Guntis Galviņš palīdzēja „Ocelari” ar 4:1
apspēlēt „Mlada”. Galviņš izcēlās ar lietderības koeficientu +3, kamēr Roberts Bukarts mačam nebija pieteikts.

Vācijas čempionātā neveiksmīgi turpina spēlēt Riharda Bukarta pārstāvētā „Schwenninger”, kas savā laukumā ar 2:5 piekāpās „Bremerhaven”. Bukarta komandai šis ir ceturtais zaudējums pēc kārtas un ar 17 punktiem 26 spēlēs tā ir pārliecinošā pēdējā vietā līgā. Savukārt Arvīds Reķis palīdzēja „Panther” ar 4:2 savā laukumā pieveikt „Roosters” un pakāpties uz otro vietu turnīra tabulā.

Krievijas VHL mačā Kirils Tambijevs palīdzēja „Kazzinc-Torpedo” ar 3:2 pieveikt „Perm”, kamēr Toljati „Lada” bez Artūra Ozoliņa pieteikumā ar tādu pašu rezultātu uzveica „Chelmet”.

Slovākijā savstarpēju maču aizvadīja divu Latvijas aizsargu pārstāvētās komandas, un Artūra Salijas „Poprad” ar 6:5 pieveica Jāņa Andersona „Nove Zamky”. Salija šajā mačā izcēlās ar vārtu guvumu, panākot neizšķirtu 4:4 mača 58. minūtē. Komandas paspēja vēl pamatlaika izskaņā apmainīties vārtu guvumiem, bet papildlaikā „Poprad” izrāva uzvaru. Abas komandas šobrīd atrodas Slovākijas līgas labāko sešiniekā – „Poprad” ir ceturtā, „Nove Zamky” sestajā vietā.

Bet Norvēģijā zaudējumu cieta Maksima Ponomarenko pārstāvētā „Stjernen”, ar 1:4 zaudējot „Manglerud”.