Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jekimovam 1+2, Cgojevam 2+0, Vasiļjevam kārtējais zaudējums

Agris Suveizda

Jekimovam 1+2, Cgojevam 2+0, Vasiļjevam kārtējais zaudējums
Roberts Jekimovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi aizvadījuši spēles savu valstu čempionātos. Pie diviem vārtu guvumiem attiecīgi Dānijā un Polijā tika Roberts Jekimovs un Edgars Cgojevs.

Vācija, Šveice un Dānija

Vācijā jau sesto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Herberta Vasiļjeva pārstāvētais Krēfeldes "Pinguine", kas izbraukumā ar 2:6 zaudēja Ķelnes "Haie". Vasiļjevs spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Krēfeldes komanda ar septiņiem punktiem deviņos mačos ieņem priekšpēdējo vietu 14 vienību konkurencē. Bullīšos uzvaru ar 4:3 pār Minhenes "Red Bull" svinēja Augsburgas "Panther". Arvīds Reķis spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šveicē zaudējumu piedzīvoja "Lugano", kas ar Elvi Merzļikinu vārtos viesos ar 1:3 piekāpās "Bern". Merzļikins atvairīja 20 no 23 metieniem. Tikmēr "Tigers" ar Ivaru Punnenovu rezervē ar 5:2 izbraukumā apspēlēja "Biel". Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Roberts Jekimovs, kurš piedalījās visos vārtu guvumos un palīdzēja Gentoftes "Stars" ar 3:2 savā laukumā pārspēt Olborgas "Pirates".

Čehija un Slovākija

Minimālu uzvaru ar rezultātu 1:0 svinēja Homutovas "Pirati", kas savā laukumā pārspēja Litvīnovas "Verva". Jēkabs Rēdlihs uzvarētāju rindās aizvadīja 14 minūtes un 49 sekundes, spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu, izpildīja trīs spēka paņēmienus, izdarīja vienu metienu un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Slovākijā notika uzreiz divi Latvijas spēlētāju komandu dueļi. Vienā no tiem "Pieštany" pārliecinoši ar 5:1 sakāva "Skalica". Uzvarētāju labā pie rezultatīvas piespēles un pozitīva lietderības koeficienta tika Edgars Brancis, savukārt Mārtiņš Gipters spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Pretinieku rindās Artūram Mickēvičam negatīvs koeficients -1, bet Kobam Jasam negatīvs koeficients -2.

Savukārt otrā duelī "Zvolen" ar 6:2 mājās sakāva "Poprad". Uzvarētāju rindās spēlēja Jānis Andersons, kuram divas soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients. Popradas sastāvā spēli ar neitrālu lietderības koeficientu pabeidza Lauris Bajaruns. Spēles devītajā minūtē pēc Bajaruna pārkāpuma tika pie soda metiena, taču to nerealizēja – rezultāts palika 0:0.

Polija, Somija-2, VHL, Austrija, Francija un Kazahstāna

Vēl viens Latvijas spēlētāju duelis notika Polijā, kur Edgara Cgojeva un Kriša Lipsberga pārstāvētā Bitomas "Polonia" ar 5:2 pārspēja Artura Salijas "Sanok". Cgojevs spēlēja otrajā maiņā un izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem – 14. minūtē viņš vairākumā panāca 1:1, bet 30. minūtē vienādos sastāvos panāca jau 4:1. Lipsbergs bija trešajā virknējumā, bet Salija savā debijā tika iekļauts otrajā aizsargu pārī. Somijas pēc spēka otrajā līgā uzvaru svinēja Kristapa Bazeviča "Hermes", kas izsēja divu ripu pārsvaru, taču bullīšos ar 3:2 pārspēja "Peliitat". Bazevičs laukumā bija 12 minūtes un 29 sekundes un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Tikmēr sagrāvi ar 1:8 piedzīvoja Andra Siksņa pārstāvētais "RoKi", kas zaudēja "Jukurit". Siksnis spēlēja 12 minūtes un 22 sekundes un sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Krievijas Augstākajā līgā Angarskas "Ermak" ar 1:2 viesos zaudēja Volžskas "Ariada". Artūrs Ozoliņš uz ledus bija 16 minūtes un 44 sekundes, izdarīja trīs metienus pa vārtiem un uzvarēja septiņos no 22 iemetieniem (31,8%). Juris Upītis spēlēja deviņas minūtes un 37 sekundes, izdarīja divus metienus pa vārtiem un zaudēja abos iemetienos. Austrijā zaudējumu ar rezultātu 1:4 piedzīvoja Zinta Naura Zuševica Grācas "99ers", kas piekāpās Zalburgas "Red Bull". Zuševics tika pie divām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta. Francijā "Morzine-Avoriaz" ar 2:3 zaudēja "Amiens". Edgaram Homjakovam trīs metieni un neitrāls lietderības koeficients, bet Deividam Sarkanim viens metiens un negatīvs koeficients -1.

Kazahstānā vārtus guva Elvijs Biezais, kura pārstāvētais "Arlan" ar 6:1 pārspēja "Astana. Biezā kontā arī divas soda minūtes. Savukārt pie vārtiem, rezultatīvas piespēles un diviem noraidījumiem tika Mārtiņš Jakovļevs, kura pārstāvētā "Temyrtau" gan pagarinājumā ar 3:4 zaudēja "Almaty". "Temyrtau" sastāvā spēlēja arī Kristaps Nīmanis. Ungārijā "Csikszereda" ar 5:2 pārspēja "DAB-Docler". Kalvis Ozols guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet Kirils Tambijevs guva vienus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Izmantotie resursi:
Piráti Chomutov - HC VERVA Litvínov, 09.10.2015...
TMH Polonia Bytom - Ciarko PBS Bank STS Sanok -...
Otteluseuranta
hokej.sk
HOKEJ.sk :: Slovenskį hokejovį Extraliga 10....
SPIEL
metalligaen.dk
Alle DEL-Statistiken - DEL.org
Game | Swiss Ice Hockey Federation
Game | Swiss Ice Hockey Federation
Alle DEL-Statistiken - DEL.org
ligue_magnus.stats.pointstreak.com
vesti.kz
vesti.kz
Eseménynapló
Высшая хоккейная лига - Протокол игры
Otteluseuranta

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-10 00:05, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: šausma...Polija, nu tur laikam maksā atšķirībā no šejienes , bet līmenis zemāks.
Polijā ir pietiekami augsts līmenis.

Cilvēki ar KHL, AHL pieredzi

  +3 [+] [-]

, 2015-10-10 00:16, pirms 9 gadiem
aizmirsti3 rakstīja: Polijā ir pietiekami augsts līmenis.

Cilvēki ar KHL, AHL pieredzi
LČ arī ir spēlētāji ar KHL un AHL pieredzi.
Tas vien vēl maz, ko nozīmē.

  -2 [+] [-]

, 2015-10-10 00:16, pirms 9 gadiem
aizmirsti3 rakstīja: Polijā ir pietiekami augsts līmenis.

Cilvēki ar KHL, AHL pieredzi
Polijā ir arī hokejisti ar NHL pieredzi, kā arī samērā daudz ārzemnieku-ziemeļamerikāņu ar NCAA/CIS un minorlīgu pieredzi. Neiztiek arī ar bijušajiem TOP valstu izlašu dalībniekiem. Nemaz nerunājot par dažāda līmeņa Eiropas līgu spēlētājiem. Somijas augstākā līga nav nekas WOW Polijas čempionātā.

Jebšu nevajag domāt, ka, ja Polijas hokejs ir kaut kur zemāk nekā Latvijas (Polija ir 22. vietā), tad čempionātam ar jābūt sliktākam. Skarbā dzīves realitāte ir tāda, ka vismaz 8 valstīm, kuras IIHF reitingā ir aiz Latvijas, čempionāts ir tik labs, ka mūsu pašu hokejisti brauc uz turieni, nekā spēlē Latvijas čempionātā.

  -1 [+] [-]

, 2015-10-10 00:22, pirms 9 gadiem
Autors piemin Bazēviču, bet ignorē Siksni, kaut abi vienā līgā spēlē...