Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Andersons un Melnalksnis izīrēti Šveices otrās līgas klubam "Langenthal"

Rolands Eliņš

Andersons un Melnalksnis izīrēti Šveices otrās līgas klubam "Langenthal"
Toms Andersons. Foto: HC Langenthal

Šveices augstākās līgas klubs „Langnau” paziņojis, ka izīrē Latvijas hokejistus Tomu Andersonu un Rihardu Melnalksni otrās līgas komandai „Langenthal”.

Toms Andersons, 25 gadus vecais Latvijas hokejists, „Langenthal” komandā spēlēja jau iepriekšējā sezonā, 43 spēlēs Šveices otrajā līgā gūstot 27 punktus. Andersons Šveices B līgā spēlē jau vairākus gadus, bet šogad tika pie līguma ar augstākās līgas klubu „Langnau”, kuras rindās 2018. gada pavasarī debitēja Šveices augstākajā līgā.

Arī šosezon Andersons tomēr spēlēs otrajā līgā Šveicē. „Langnau” oficiāli paziņojusi par viņa un trīs citu hokejistu izīrēšanu „Langenthal” komandai.

Starp izīrētajiem hokejistiem ir vēl viens Latvijas spēlētājs – 20 gadus vecais Rihards Melnalksnis. Viņš iepriekšējās sezonas laikā piedalījās deviņās „Langnau” spēlēs, taču laukumā pavadīja mazu laiku, un pēc tam sezonas lielāko daļu nospēlēja „Langnau U20” komandā, 32 spēlēs junioru līgā sakrājot 31 punktu.

Melnalksnis divās iepriekšējās sezonās bija Latvijas U20 izlases dalībnieks pasaules čempionātā, bet Andersons aizvadītajā sezonā bija Latvijas izlases kandidātu vidū. Viņiem abiem gan ir Šveices hokeja licence, kas ļauj netikt skaitītiem leģionāru vidū.

Hokeja sezona Šveicē vēl nav sākusies. Augstākās līgas pirmā kārta paredzēta nedēļas nogalē. Latviju Šveices līgā šosezon pārstāvēs Ivars Punnenovs („Langnau”) un Ronalds Ķēniņš („Lausanne”), bet Ženēvas „Servette” šobrīd aktīvā 31 spēlētāja sastāvā ir arī 20 gadus vecie Sandis Šmons un Deniss Smirnovs.

Izmantotie resursi:
www.sclangenthal.ch - SC Langenthal Club -...

     [+] [-]

, 2019-09-09 20:05, pirms 5 gadiem
Autor, nav nehaltūrējam!

Nav ne Šveices Augstākā līga, ne arī Šveices 2. līga vai B līga! Jau jau tik skurpulozi sekojat Krievijas hokeja niansem, tad esiet precīzi arī šinī gadījumā: Šveicē ir 2 profesionālas līgas: National League (tās kās kādreiz bija NLA) un Swiss League (kādreizējā NLB)