Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Artūrs Ševčenko pēc sapņu sezonas Francijā mainīs komandu

Agris Suveizda

Artūrs Ševčenko pēc sapņu sezonas Francijā mainīs komandu
Artūrs Ševčenko. Foto: scorpionsmulhouse.fr

Francijas hokeja klubs "Mulhouse" pavēstījis, ka Daugavpils hokeja audzēknis Artūrs Ševčenko nepaliks komandā un karjeru acīmredzot turpinās citā valstī. Šosezon "Mulhouse" līderi bija latviešu duets Rolands Vīgners un Ševčenko.

"Artūrs pielāgojās Francijas augstākajai līgai, progresējot gadu no gada, kļūstot par vienu no mūsu vadošajiem spēlētājiem un kopā ar visu komandu aizvadot sapņu sezonu," teikts kluba mājaslapā. "Lai arī mums Artūra pietrūks, esam lepni un priecīgi, ka viņš šo trīsarpus sezonu laikā mums palīdzēja. Tagad viņam ir lieliska iespēja izmēģināt laimi ārzemēs citā projektā."

"Artūrs komandai pievienojās 2016./17. g. sezonas laikā, kad vēl bijām 1. divīzijā. Klubs sezonas beigās tika pie titula un pakāpās uz augstāko līgu. Tas kopā ar Rolandu Vīgneru bija velnišķīga dueta sākums, kas Milūzas publiku piecēla kājās ne reizi vien," mājaslapā turpināts.

Uz Franciju Ševčenko pārcēlās no Baltkrievijas un šosezon sakrāja vairāk punktu nekā divās iepriekšējās sezonās kopā. Pirmajos divos gados augstākajā līgā Ševčenko 73 spēlēs nopelnīja 34 (14+20) punktus un negatīvu lietderību -9, bet šosezon 40 spēlēs viņa rēķinā bija 40 (15+25) punkti un pozitīva lietderība +21. Ševčenko, kuram nesen apritēja 26 gadi, bija otrais rezultatīvākais komandā, atpaliekot vienīgi no Vīgnera, kurš 37 spēlēs izcēlās ar 49 (16+33) punktiem un pozitīvu lietderību 25. Līgas rezultatīvāko hokejistu sarakstā viņiem bija 9. un 14. vieta.

"Mulhouse" regulārajā sezonā finišēja piektajā vietā, bet līdz pandēmijai paguva sasniegt pusfinālu, septiņu maču sērijā pārspējot "Amiens". Ševčenko atzīmējās ar četriem (2+2) punktiem. Karjeru sācis Daugavpilī, Ševčenko vēlāk četras sezonas pavadīja Krievijas Jaunatnes līgā, HK "Rīga" kreklā ar lielu rezultativitāti gan neizceļoties – 172 spēlēs viņam bija 44 (17+27) punkti. Starp MHL un Baltkrieviju Ševčenko nedaudz uzspēlēja arī Ziemeļamerikā.

Izmantotie resursi:
https://scorpionsmulhouse.fr/#3179