Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Edgars Kulda aktīvs "Oil Kings" zaudējumā, finālsērijā jau 1:3

Rolands Eliņš

Edgars Kulda aktīvs "Oil Kings" zaudējumā, finālsērijā jau 1:3
Edgars Kulda
Foto:Oilkings.ca

Edgara Kuldas pārstāvētā „Oil Kings” WHL finālsērijā piedzīvojusi jau trešo zaudējumu pret Portlendas „Winterhawks” (1:2). Lai arī Kulda spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficentu, atsauksmes par viņa darbību laukumā ir iepriecinošas.

Rietumu hokeja līgas (WHL) finālsērijā Edmontonas „Oil Kings” jau trešajā spēlē pēc kārtas nespēja vairāk nekā reizi iekarot Čikāgas „Blackhawks” sistēmā esošā vārtsarga Maka Keruta cietoksni, turklāt nav realizējuši vairākumu jau 29 (!) reizes pēc kārtas (šonakt 0/4), līdz ar to likumsakarīgs zaudējums sērijas ceturtajā mačā (1:2). Viņu pretinieki „Winterhawks” arī nokļuvuši uzvaras attālumā no triumfa WHL (sērijā 3:1).

Latvijas uzbrucējs Edgars Kulda šo maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficentu mīnus viens un punktus neguva, taču „Oil Kings” apskatnieks Raiens Dītriks šajā mačā kopā ar pirmās maiņas uzbrucējiem izcēlies tieši mūsu spēlētāju: „Laukumā iznākuši ar lielu vēlmi pierādīt sevi, „Oil Kings” hokejisti pirmajās 20 minūtēs parādīja savu labāko periodu sērijā ... It īpaši Kērtiss Lazārs, Edgars Kulda un Stefans Legou aktīvi darbojās visās laukuma malās, taču Keruts savus vārtus tomēr nosargāja.”

Arī vienīgie „Oil Kings” gūtie vārti mača 45. minūtē tika apstiprināti tikai pēc video atkārtojuma izvērtēšanas, pārbaudot, vai Mičels Morozs (2012. gada drafta „Oilers” otrās kārtas drafta izvēle) ripu vārtos nav iedabūjis ar augsti paceltu nūju. Izrādījās, ka nē, un „Oil Kings” trešajā periodā izdarīja milzīgu spiedienu uz Portlendas komandas vārtiem, lai panāktu neizšķirtu, taču noraidījums pēdējā minūtē liedza viņiem nomainīt vārtsargu pret papildus uzbrucēju.

Edgars Kulda bija laukumā pirmo vārtu zaudējumu un, iespējams, ka nākamā spēle būs pēdējā viņa WHL sezonā. Līdz šim viņš 20 play-off spēlēs guvis 14 punktus (2+12), kas ir par tikai trim mazāk nekā 64 regulārās sezonas spēlēs (6+11).

Izmantotie resursi:
WHL Network
Edmonton Oil Kings

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja