Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Rubīnam vārti un piespēle "Growlers" panākumā

Rubīnam vārti un piespēle "Growlers" panākumā
Kristiāns Rubīns. Foto: Newfoundland Growlers

Aizsargs Kristiāns Rubīns atzīmējās ar vārtiem un piespēli ECHL, palīdzot komandai tikt pie panākuma papildlaikā. Piespēles citās Ziemeļamerikas līgās arī Verneram Eglem un Kārlim Čukstem.

Informācija tiek papildināta

Amerika hokeja līgā (AHL) Ņikitas Jevpalova „Rockets” ar 2:5 zaudēja „Senators”, uzbrucējam atzīmējoties ar trīs metieniem pa vārtiem. Latvijas hokejists kļuva par vienu no četriem savā komandā, kurš maču noslēdza ar neitrālo lietderību, pārējiem tā ir negatīva. Jevpalovs guvis deviņus vārtus un atdevis piecas piespēles 47 mačos.

ECHL turnīrā aizsarga Kristiāna Rubīna „Growlers” bullīšos apspēlēja „Komets” ar 3:2. Aizsargs guva savas komandas otros vārtus, ka arī atzīmējās ar piespēli pirmajos vārtos un pozitīvu lietderību +1. Pēc 47 spēlēm Rubīna kontā ir 2+15 punkti. Tikmēr Renāra Krastanbega „Nailers” papildlaikā piekāpās „Monarchs” ar 3:4. Uzbrucējam viena piespēle, trīs metieni un -1, kamēr sezonas 40 mačos latvietis guvis 12 vārtus un atdevis 16 piespēles ar lietderības koeficientu -13.

Ar piespēli atzīmējās arī Verners Egle Savienoto valstu hokeja līgas (USHL) spēlē, palīdzot „Fightning Saints” uzvarēt „RoughRiders” ar 4:2. Spēles laikā uzbrucējs pa vārtiem nemeta, saņēma vienu divu minūšu noraidījumu, un maču pabeidza ar pozitīvu lietderību +2. Šosezon Liepājā dzimušais hokejists savācis 15 (7+8) rezultativitātes punktus 39 spēlēs.

Citā līgas spēlē Roberta Bļugera „Capitols” cieta sakāvi pret „Force” ar 1:5. Jaunākais no brāļiem Bļugeriem saņēma 5+10 minūšu sodu par kautiņu, līdz ar ko spēle viņam noslēdzās trešā perioda vidū. Šosezon uzbrucējam ir pieci vārti un sešas piespēles 37 mačos.

NCAA turnīrā Kārlim Čukstem viena piespēle, trīs metieni un +1 lietderība „Quinnipiac” panākumā pār „Yale” ar 4:0, Eduardam Tralmakam četri metieni un divas soda minūtes „Maine” zaudējumā „Providence” ar 0:1, Jānim Jakam divi metieni „American Int’l” uzvarā pār „Army West Point” ar 3:0, bet Haraldam Eglem -2 „Clarkson” graujošā zaudējumā ar 0:5.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com | The American Hockey League | The...
ECHL
USHL
https://www.ncaa.com/sports/icehock...


Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
10

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.