Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kivlenieka "Monsters" sezonu noslēdz ar graujošu zaudējumu pret Toronto

Kivlenieka "Monsters" sezonu noslēdz ar graujošu zaudējumu pret Toronto
Matīss Edmunds Kivlenieks (nr. 80) visu "play-off" turnīru nosēdējis uz rezervistu soliņa. Foto: "Monsters"

Amerikas hokeja līgas (AHL) komanda Klivlendas „Monsters” izstājās no cīņas par Kaldera kausu, „play-off” otrās kārtas ceturtajā spēlē zaudējot Toronto „Marlies” ar 2:6, un piedzīvojot neveiksmi visā sērijā ar 0-4. Līdz ar to sezona noslēgusies arī latviešu vārtsargam Matīsam Edmundam Kivleniekam.

„Monsters” iekļuva „play-off” pēdējā brīdī, ieņemot ceturto vietu Ziemeļu divīzijā un cīņā par pēdējo ceļazīmi uz Kaldera kausu apsteidza Rūdolfa Balcera „Senators”. Pirmajā kārtā Klivlendai izdevās no turpmākās cīņas izslēgt divīzijas uzvarētāju „Crunch” (3-1), taču nākamajā kārtā „Monsters” nespēja tik pie kaut vienas uzvaras, bet vienā mačā arī neguva vārtus.

Ceturtā mača sākums neliecināja par to, ka Kivlenieka vienība zaudēs arī ceturto reizi. Pēc septiņām nospēlētajām minūtēm rezultāts bija 2:0 „Monsters” labā, taču otrajā periodā „Marlies” iemeta četras ripas pēc kārtas. Arī šajā situācijā treneri neuzdrošinājās laist laukumā Kivlenieku, trešajā trešdaļā tika ielaisti vēl divi vārti, mačam noslēdzoties ar 2:6.

Šo sezonu Kivlenieks uzsāka ECHL klubā „Wings”, kurā astoņos mačos atvairījis 92,3% metienu, vidēji ielaižot 2,71 vārtus. Sekoja izsaukums uz AHL, kur vārtsargs vairs neizskatījās tik pārliecinoši – 14 mačos Kivlenieks ticis galā ar 87,3% metienu, bet vidēji ielaisto vārtu skaits palielinājies līdz 3,71. Pēdējo reizi latviešu hokejists parādījies vārtos 10. februārī, kad viņu nomainīja pēc trīs ielaistiem vārtiem, un visu "play-off" turnīru vārtsargs nosēdējis uz komandas soliņa.

Līdz ar to divu dienu laikā Ziemeļamerikā atbrīvojies jau otrais vārtsargs. Vakar NHL sezona noslēdzās Kolumbusas „Blue Jackets”, un kļuvis zināms, ka Elvis Merzļikins valstsvienībai pievienosies jau Bratislavā. Tagad brīvs ir arī Kivlenieks, kurš uz pagājušo pasaules čempionātu aizbrauca kā trešais vārtsargs.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com | The American Hockey League | The...

     [+] [-]

, 2019-05-08 06:51, pirms 5 gadiem
Vaig viņu vaig??? Jēga ja nav spelējis un vidēji tik daudz ielaidis

  +1 [+] [-]

, 2019-05-08 07:43, pirms 5 gadiem
aigars_babkins_1930924397214103 rakstīja: Vaig viņu vaig??? Jēga ja nav spelējis un vidēji tik daudz ielaidis
Priekškam mums ceturto vārtsargu? Grigals ir lielisks trešias golijs, un ar darbu nopelnījis vietu izlasē, vismaz kā 3.vārtsargs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja