Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kulda nonāk iedzinējos WHL finālā, Haralds Egle iekļuvis USHL drafta 1. kārtā

Rolands Eliņš

Kulda nonāk iedzinējos WHL finālā, Haralds Egle iekļuvis USHL drafta 1. kārtā
Priekšplānā Edgars Kulda
Foto:Facebook.com/EdmOilKings

Edgara Kuldas pārstāvētā Edmontonas „Oil Kings” šonakt piedzīvojusi zaudējumu WHL trešajā finālspēlē (1:3) un nonākusi iedzinējos sērijā ar 1:2. Kuldam šajā spēlē negatīvs lietderības koeficents mīnus viens. Savukārt USHL draftā par vienīgo pirmajā kārtā izvēlēto eiropieti kļuvis Haralds Egle, kuru ar astoto numuru nodraftējusi „Lumberjacks” komanda.

Edmontonas „Oil Kings” šajā sezonā ir aizcīnījusies līdz Rietumu hokeja līgas (WHL) finālam, kurā spēkojas ar regulārās sezonas uzvarētāju Portlendas „Winterhawks”. Ja pirmajā spēlē Edgara Kuldas pārstāvētie eļļas karaļi izcēla uzvaru ar 4:1, tad otrajā Portlenda atbildēja ar sauso 3:0. Šonakt sērija pārcēlās uz Edmontonu, kur tika aizvadīta trešā spēle.

Tiesa, priekš „Oil Kings” tā iesākās pagalam neveiksmīgi, un jau 16. minūtē komanda atradās iedzinējos ar 0:3. Trešo vārtu zaudējuma mirklī laukumā bija arī Kulda. Edmontonieši gan centās atspēlēties, trešajā periodā viņu pārsvars metienu attiecībā kļuva nomācošs (20:6), taču beigās tomēr piedzīvots zaudējums 1:3.

Līdz ar to arī sērijā „Oil Kings” nonākuši iedzinējos ar 1:2, bet nākamā spēle tiks aizvadīta jau rītdien.

Edgars Kulda šajā mačā izcēlās ar negatīvu lietderības koeficentu mīnus viens, bet kopā 19 play-off turnīra spēlēs guvis 14 punktus (2+12), kas ir dalītais 17.-21. rādītājs visā līgā, bet starp debitantiem – otrais, atpaliekot tikai no „Winterhawks” uzbrucēja Olivera Bjerkstranda (7+11). Starp citu, WHL play-off rezultatīvāko debitantu sarakstā piekto vietu ieņem Roberts Lipsbergs (3+4), kura komanda izstājās jau pirmajā kārtā.

Liepājnieks Egle izvēlēts USHL draftā

Latvijas hokejam priecīgas ziņas saņemtas no Savienoto valstu hokeja līgas (USHL), kuras drafta otrajā fāzē* ar augsto astoto numuru izraudzīts Latvijas U-18 izlases uzbrucējs un Liepājas hokeja skolas audzēknis Haralds Egle. 1996. gadā dzimušo Egli izvēlējās Maskegonas „Lumberjacks” komanda. Viņš arī bija vienīgais eiropietis, kas izraudzīts USHL drafta pirmajā kārtā (otrajā kārtā ar 19. numuru tika izvēlēts krievs Maksims Ļetunovs).

Haralds Egle šo sezonu aizvadīja Austrumu junioru hokeja līgā (EJHL) Portlendas „Jr. Pirates” komandā, kuras sastāvā 39 spēlēs guva 48 punktus (22+2). Iepriekšējo 2011./12. gada sezonu Egle nospēlēja EmJHL, kas ir vienu soli zemāk nekā EJHL, un tajā „Green Mountain Glades” komandas sastāvā 32 spēlēs guva 47 punktus.

Nenoliedzami, ka USHL, kura ir prestižākā junioru hokeja līga ASV, būs labs pakāpiens Egles karjerā, tiesa, augsta vieta draftā vēl negarantē vietu komandā. Šobrīd „Lumberjacks” komandā uz vietu sastāvā pretendē 45 hokejisti, no kuriem līdz 10. jūlijam klubam būs jāizsijā 30, bet sezonas sākumā sastāvā varēs būt tikai 23.

Piezīme*- USHL drafts ir iedalīts divās fāzēs. Pirmajā fāzē astoņās kārtās iespējams izvēlēties tikai 1997. gadā un vēlāk dzimušus spēlētājus, otrajā - 32. kārtās jau visus pārējos junioru vecumam atbilstošos hokejistus.

Izmantotie resursi:
WHL Network
2013 USHL Entry Draft Phase II

  +2 [+] [-]

, 2013-05-08 09:17, pirms 11 gadiem
Veiksmi Eglem

  +3 [+] [-]

, 2013-05-08 10:10, pirms 11 gadiem
Eglem arī USHL draftā dzimšanas datums minēts 96 gada 5 novembris. Ja jeņķi tā turpinās, tad Eglem ir visas iespējas tikt draftētam nevis 2014 gadā, bet gan 2015 gadā stabilā pirmajā kārtā
Viņa dzimšanas datums ir 11/05/96. Eiropiešiem datumus parasti skaita pēc DD/MM/GG. Jeņķiem parasti pēc MM/DD/GG.
Tas protams joks, gan jau, ka ar laiku viņiem aizies, ka viņš ir dzimis 5 mēneša 11 datumā nevis 11 mēneša 5 datumā.

     [+] [-]

, 2013-05-08 10:38, pirms 11 gadiem
Nu ko, daži drafta kandidāti uz tuvākajiem gadiem mums ir... ļoti ceru, ka starp tiem būs arī Bukarts jaunākais.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-08 11:20, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Nu ko, daži drafta kandidāti uz tuvākajiem gadiem mums ir... ļoti ceru, ka starp tiem būs arī Bukarts jaunākais.
Ir, ir, šogad Lipsbergs, ar cerībām varbūt arī Kļaviņš un Kulda.
Pēc gada labas izredzes Bukartam un Eglem.
Vēl pēc gada varbūt Balcers, ja vien no Norvēģijas pārcelsies uz Zviedriju.
Un vēl pēc gada mums ir viens liels talants Treijs, tomēr nav īsti skaidrs kuru valsti viņš pārstāvēs izlašu līmenī, Latviju vai Zviedriju.
Talanti ir. Tik jātrenējas.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-08 11:27, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Ir, ir, šogad Lipsbergs, ar cerībām varbūt arī Kļaviņš un Kulda.
Pēc gada labas izredzes Bukartam un Eglem.
Vēl pēc gada varbūt Balcers, ja vien no Norvēģijas pārcelsies uz Zviedriju.
Un vēl pēc gada mums ir viens liels talants Treijs, tomēr nav īsti skaidrs kuru valsti viņš pārstāvēs izlašu līmenī, Latviju vai Zviedriju.
Talanti ir. Tik jātrenējas.
talantu vienmēr ir vairāk nekā reālo iznākumu...

Par Bukartu - hvz... pēc šī sezonas, man šķiet, viņa akcijas ir krietni kritušās

     [+] [-]

, 2013-05-08 11:42, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: talantu vienmēr ir vairāk nekā reālo iznākumu...

Par Bukartu - hvz... pēc šī sezonas, man šķiet, viņa akcijas ir krietni kritušās
Jā, piekrītu. Viss atkarīgs kur viņš pavadīs nākamo sezonu. Ja paliks HKR, tad draftu var arī pazaudēt. Ir vai nu jāiekļūst RD sastāvā, vai arī jābrauc uz CHL.

     [+] [-]

, 2013-05-08 11:44, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Jā, piekrītu. Viss atkarīgs kur viņš pavadīs nākamo sezonu. Ja paliks HKR, tad draftu var arī pazaudēt. Ir vai nu jāiekļūst RD sastāvā, vai arī jābrauc uz CHL.
Tieši tā, aizvadot pilnu sezonu hk riga viņš arī vispār var izkrist no drafta sarakstiem. Šī sezona viņam bija neveiksmīga. Pirms diviem gadiem runāja kā par 1 kārtas kandidātu. Ja džeks grib tikt draftēts pirmajā kārtā tad viņam jau stabili ir jāspēle nevis junioru hokejs kh rigā, bet jau stabili jākapa KHL.

     [+] [-]

, 2013-05-08 11:58, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Ir, ir, šogad Lipsbergs, ar cerībām varbūt arī Kļaviņš un Kulda.
Pēc gada labas izredzes Bukartam un Eglem.
Vēl pēc gada varbūt Balcers, ja vien no Norvēģijas pārcelsies uz Zviedriju.
Un vēl pēc gada mums ir viens liels talants Treijs, tomēr nav īsti skaidrs kuru valsti viņš pārstāvēs izlašu līmenī, Latviju vai Zviedriju.
Talanti ir. Tik jātrenējas.
...tik aizsargu nav... kā vakar redzējām, tā jau sāk kļūt par nopietnu problēmu...

     [+] [-]

, 2013-05-08 12:04, pirms 11 gadiem
extremists rakstīja: Tieši tā, aizvadot pilnu sezonu hk riga viņš arī vispār var izkrist no drafta sarakstiem. Šī sezona viņam bija neveiksmīga. Pirms diviem gadiem runāja kā par 1 kārtas kandidātu. Ja džeks grib tikt draftēts pirmajā kārtā tad viņam jau stabili ir jāspēle nevis junioru hokejs kh rigā, bet jau stabili jākapa KHL.
Domāju, ka viņam daudz lietderīgāk un reālāk būtu braukt uz Kanādu. KHL viņš vēl nav tīri fiziski gatavs. Viņš ir ātrs, tehnisks. cHL viņam domāju būtu lielākas iespējas izpausties. Bukarts paliek Bukarts, RD jēgas no viņa 4 maiņā nebūtu lielas.

     [+] [-]

, 2013-05-08 12:05, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: ...tik aizsargu nav... kā vakar redzējām, tā jau sāk kļūt par nopietnu problēmu...
Jā, cik mums kādreiz bija labi aizsargi un švaks uzbrukums, tik šobrīd mums labs uzbrukums un bēdīga aizsardzība.

     [+] [-]

, 2013-05-08 12:23, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Jā, cik mums kādreiz bija labi aizsargi un švaks uzbrukums, tik šobrīd mums labs uzbrukums un bēdīga aizsardzība.
KHL - nocēlušies Publicēti drafta kanditātu saraksti: Krievijas (t.skaitā BLR, UKR un KAZ) - 1381 spēlētājs, Eiropas - 100 spēlētāji un ZAmerikas (kanādieši un amerikāņi) - 100 spēlētāji. No mūsējiem nav neviena. Toties ir 1 leitis, pāris, ungāri, austrieši, norvēģi, franči u.t.t.

skat.: Континентальная Хоккейная Лига - Драфт-2013:...

     [+] [-]

, 2013-05-08 12:51, pirms 11 gadiem
Daži perspektīvi aizsargi tomēr ir, Jansons Hugo(R nūjas satvēriens), Jansons Gvido, Čukste Kārlis visi 97'gads, Kājiņš 96', SK Rīga 97 un 99 ir materiāls ar kuru strādāt, treneri Svarinskis, Smirnovs, 98' pašvakāks. No uzbrucējiem Dzierkals 97(labs metiens), Vulkanovs 98(fizuha augums), Egle Verners(tehnisks, labs slidojums, lasa spēli), Ģēģeris(cīņasspars), Smirnovs(fizuha, līdera īpašības) 99 un mazais Cipruss 99'(slidojums). Tie nebūt nav 1 drafta kārtas kandidāti, bet dotumi ir tik jāslīpē sūrā darbā. Spilgtākais protams Treijs Edgars 98'(R nūjas satvēriens), atsauksmes no Swe treneriem ļoti cildinošas.

     [+] [-]

, 2013-05-08 12:55, pirms 11 gadiem
Vuulf rakstīja: Daži perspektīvi aizsargi tomēr ir, Jansons Hugo(R nūjas satvēriens), Jansons Gvido, Čukste Kārlis visi 97'gads, Kājiņš 96', SK Rīga 97 un 99 ir materiāls ar kuru strādāt, treneri Svarinskis, Smirnovs, 98' pašvakāks. No uzbrucējiem Dzierkals 97(labs metiens), Vulkanovs 98(fizuha augums), Egle Verners(tehnisks, labs slidojums, lasa spēli), Ģēģeris(cīņasspars), Smirnovs(fizuha, līdera īpašības) 99 un mazais Cipruss 99'(slidojums). Tie nebūt nav 1 drafta kārtas kandidāti, bet dotumi ir tik jāslīpē sūrā darbā. Spilgtākais protams Treijs Edgars 98'(R nūjas satvēriens), atsauksmes no Swe treneriem ļoti cildinošas.
to "perspektīvo" agros vecumos vienmēr ir kaudzēm, taču nonākot līdz U18 kaut kā tā perspektīvas dikti izčākst...

     [+] [-]

, 2013-05-08 13:09, pirms 11 gadiem
Kopējais jaun. bērnu līmenis ir katastrofāls, īpaši fizuha un ātruma tehnika, bet atrodas talanti un darba fanātiķi, domājoši vecāki, Lat izlasei rezerves būs. RīgaCup un BauerSelect uz ārzemnieku fona spilgti redzami mūsu trūkumi.

     [+] [-]

, 2013-05-08 13:19, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: KHL - nocēlušies Publicēti drafta kanditātu saraksti: Krievijas (t.skaitā BLR, UKR un KAZ) - 1381 spēlētājs, Eiropas - 100 spēlētāji un ZAmerikas (kanādieši un amerikāņi) - 100 spēlētāji. No mūsējiem nav neviena. Toties ir 1 leitis, pāris, ungāri, austrieši, norvēģi, franči u.t.t.

skat.: Континентальная Хоккейная Лига - Драфт-2013:...
Nu šis te drafta saraksts ir vēl lielāka parodija par NHL iestrādnēm kā pats KHL drafts.
Nu tur lielākā daļa spēlētāju ir krietni vājāki kaut vai par šo pašu Egli. Tur dažs labs ungārs no austrijas u20 čempionāta spēlēdams Ungārijas u18 čempionātā ir ar tādu pašu statistiku kā mūsu Vasiļonoks spēlējot Red Bull u18 līgā pret Čehijas vienaudžiem.
Tā ir pilnīga mīkla pēc kādiem principiem krievi vadās izveidojot šo drafta sarakstu.
Ja NHL potenciālajā drafta sarakstā savus 60% - 70% ap jāņiem arī draftē, tad no šiem sarakstiem pieņemu, ka draftēs labi ja 10% - 20%.

     [+] [-]

, 2013-05-08 13:43, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Nu šis te drafta saraksts ir vēl lielāka parodija par NHL iestrādnēm kā pats KHL drafts.
Nu tur lielākā daļa spēlētāju ir krietni vājāki kaut vai par šo pašu Egli. Tur dažs labs ungārs no austrijas u20 čempionāta spēlēdams Ungārijas u18 čempionātā ir ar tādu pašu statistiku kā mūsu Vasiļonoks spēlējot Red Bull u18 līgā pret Čehijas vienaudžiem.
Tā ir pilnīga mīkla pēc kādiem principiem krievi vadās izveidojot šo drafta sarakstu.
Ja NHL potenciālajā drafta sarakstā savus 60% - 70% ap jāņiem arī draftē, tad no šiem sarakstiem pieņemu, ka draftēs labi ja 10% - 20%.
...toties ir 4x vairāk "prospektu"

fiziski tik daudz nevar nodraftēt... mazāk par 10% no tiem nonāks draftā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-08 15:14, pirms 11 gadiem
Elite Prospects

A vaitad viņš , Egle, jau nav nodraftēts? #8
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-08 15:21, pirms 11 gadiem
jancis105 rakstīja: Elite Prospects

A vaitad viņš , Egle, jau nav nodraftēts? #8
jā, vakar