Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš noturēja Davosu līgā, taču par nākotni un palikšanu klubā vēl domās

Agris Suveizda

Vītoliņš noturēja Davosu līgā, taču par nākotni un palikšanu klubā vēl domās
Harijs Vītoliņš. Foto: hcd.ch

Harijs Vītoliņš kopā ar asistentu Viktoru Ignatjevu decembrī pārņēma Šveices titulētāko hokeja klubu "Davos", kas pārdzīvo smagus laikus, regulārajā sezonā palika priekšpēdējā vietā un iepriekšējā nedēļas nogalē pārspēlēs tomēr nosargāja vietu augstākajā līgā, sērijā ar 4-1 pārspējot "Lakers". Kluba mājaslapā pēc sezonas noslēguma piedāvāta intervija ar Vītoliņu.

- Komandai ir izdevies nosargāt vietu līgā. Vai esat atvieglots?
- Protams! Galvenais mērķis bija uzvarēt sezonas pēdējā spēlē un tādējādi nosargāt vietu līgā. Mēs to izdarījām. Taču, protams, mēs būtu vēlējušies uzvarēt vairāk spēļu pārspēļu kvalifikācijas turnīrā [divu apļu miniturnīrā "Davos", kurai vairs nebija pat teorētisku cerību izvairīties no pārspēlēm, uzvarēja tikai vienā no sešām cīņām – A.S.].

- Esat olimpiskais čempions, pasaules čempions un trīskārtējs KHL uzvarētājs. Pagaidām kā treneris allaž esat cīnījies par tituliem, bet tagad pirmoreiz bija jāspēlē par palikšanu. Cik neierasta bija jaunā situācija?
- Spriedze bija tāda pati kā titulcīņās, bet spiediens un atbildība tik lielu klubu saglabāt līgā tomēr bija pat lielāks. Izslēgšanas spēlēs un starptautiskos turnīros tiek spēlēts par to, lai kalnā pakāpeniski kāptu augstāk, bet pārspēlēs, no otras puses, ir jācenšas no kalna nenokrist. Manai tālākajai trenera karjerai šī cīņa par izdzīvošanu bija laba pieredze.

- Nesvarīgajā pārspēļu kvalifikācijas turnīrā "Davos" uzvarēja tikai vienā no sešām spēlēm. Vai tas darīja bažīgu?
- Nē. Tādēļ, ka šajā fāzē viss treneru korpuss bija vienojies par spēka treniņiem ar skatu par pārspēļu sēriju. Laukumā notiekošajam nekoncentrējāmies, un rezultāti tādēļ bija sekundāri.

- Visas piecas spēles pret "Lakers" bija sīvas.
- Biju gaidījis, ka tā būs. Abas komandas cīnījās par izdzīvošanu, un iepriekš sezonā notikušajam nebija nekādas nozīmes – viss sākās no nulles, gluži kā tas notiek arī izslēgšanas spēlēs. Tas visu arī padara tik aizraujošu. Spējām uzvarēt ar 4-1. Mums bija plašāks sastāvs nekā pretiniekiem, un mums arī bija divi augstākās klases vārtsargi – Žils Sens un Andešs Lindbeks. Pirmajās sērijas spēlēs mūsu vairākums darbojās ļoti labi un ražīgi, bet pēdējā spēlē mums bija arī lielisks mazākums.

- Cik sarežģīti bija pārņemt "Davos" sliktā brīdī sezonas vidū?
- Uzskatīju to par izaicinājumu man un visai treneru komandai, lai redzētu, vai spēsim kaut ko mainīt. Dzīvē kaut kas ir jāmēģina atkal un atkal. "Davos" nebija labā situācijā, bet domāju, ka ar spēlētājiem panācām lielu progresu.

- Kur bija galvenā atšķirība?
- Noskaņojumā. Svarīgākais ir tas, kā komanda turas kopā. Tas ir iespējams tikai tad, kad ģērbtuvē valda prieks. Komanda saliedējās, auga kopā un atrada spēku uzvarēt.

- Tomēr izšķiroši bija arī tas, ka kopā ar palīgiem atguvāt komandai stabilitāti aizsardzībā.
- Aizsardzība vienmēr ir panākumu atslēga, tai ir jākoncentrējas. Uzbrukumā vienmēr var gūt vārtus, tādēļ lielu vērību pievērsām arī darbībai aizsardzībā. Taču palīdzēja arī čaļi, kuri, piemēram, bloķēja daudz pretinieku metienu. Jā, varu teikt, ka nokļuvām uz pareizā ceļa.

- Paliekot līgā, tika izpildīts svarīgākais mērķis. Jūsu līgums ar klubu tagad beigsies. Vai vēlaties palikt?
- Līdz šim koncentrējos pārspēlēm un palikšanai līgā. Tagad man ir nepieciešams laiks padomāt. Esmu ļoti pateicīgs klubam par to, ka decembrī man uzticējās un deva iespēju strādāt kā galvenajam trenerim. Atbalsts no kluba un visiem pārējiem allaž bija ļoti pozitīvs.

Izmantotie resursi:
https://www.hcd.ch/de/news/der-kamp...

  +7 [+] [-]

, 2019-04-08 17:36, pirms 5 gadiem
Gaida kad Znarila sauks uz Spartak? Ceru ka Haris paliks Davosā kā galvenais treneris.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-08 18:07, pirms 5 gadiem
Harka molodčiks! Cerams ka būs saelpojies spirdzinošo Alpu gaisu un atgriezīsies KHL!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 18:34, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Harka molodčiks! Cerams ka būs saelpojies spirdzinošo Alpu gaisu un atgriezīsies KHL!
Pats Tu - Harka

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 18:42, pirms 5 gadiem
perņas kārtējā provokācija, kas izskatās pēc muļķības vai plānprātības u.c.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-08 19:05, pirms 5 gadiem
Davosa tagad nu jau cīnās par palikšanu? Wow, ir nu gan laiki pienākuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-04-08 22:10, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Harka molodčiks! Cerams ka būs saelpojies spirdzinošo Alpu gaisu un atgriezīsies KHL!
Kā tevi slāviski saīsināt - peņa?