Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Galviņš Ostravā debitē ar uzvaru pār Bičevski, Balinskim piespēle, Lipsbergam 1+1

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Galviņš Ostravā debitē ar uzvaru pār Bičevski, Balinskim piespēle, Lipsbergam 1+1
Uvis Jānis Balinskis. Foto: hcverva.cz

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgā divu latviešu hokejistu pārstāvēto komandu savstarpējā duelī aizsarga Gunta Galviņa Ostravas "Vitkovice Ridera" savā laukumā ar 3:1 pārspēja uzbrucēja Māra Bičevska "Mlada Boleslav", tādējādi pārtraucot četru neveiksmju sēriju.

Galviņš savā debijas spēlē Ostravas vienības sastāvā laukumā pavadīja 15 minūtes un 22 sekundes, šajā laikā izdarot vienu metienu pa vārtiem. Tikmēr Bičevskis zaudētāju sastāvā 13:29 minūtēs veica pa vienam metienam un spēka paņēmienam, uzvarēja deviņos no 19 (47%) iemetienu un iekrāja lietderības koeficientu -1. "Vitkovice Ridera" ar 31 punktu atrodas 12. vietā 14 komandu konkurencē, bet "Mlada Boleslav" ar 55 punktiem ir ceturtā.

Savukārt trīs uzvaru sērija šovakar pārtrūka ar 32 punktiem desmitajā pozīcijā esošajai Litvīnovas "Verva", kas izbraukumā ar 1:3 piekāpās Hradeckrāloves "Mountfield" priekšā. Litvīnovas vienīgo vārtu guvumā rezultatīvi asistēja aizsargs Uvis Jānis Balinskis, kuram šis bija piektais (2+3) punkts šosezon. Balinskis laukumā pavadītajās 22:19 minūtēs arī izdarīja trīs metienus pa vārtiem un nopelnīja lietderības koeficientu -2. Tikmēr cits "Verva" aizsargs Oskars Cibuļskis 18:33 minūtēs veica četrus metienus pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -1.

Citās līgās

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) trešo pārliecinošo panākumu pēc kārtas svinēja uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona (abi šovakar palika ārpus komandas pieteikuma) pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas savā laukumā ar 5:2 sakāva "Lugano". Par ženēviešu galveno varoni kļuva uzbrucējs Daniels Vinniks, kurš izcēlās ar "hat-trick". "Servette" ar 36 punktiem Šveices čempionātā pakāpās uz piekto pozīciju.

Austrijas atklātajā čempionātā divu latviešu komandu kaujā vārtsargs Kristers Gudļevskis atvairīja 29 no 30 metieniem, palīdzot Villahas "Grand Immobilien VSV" mājās ar 2:1 pieveikt uzbrucēja Ņikitas Jevpalova (izdarīja vienu metienu pa vārtiem) Dornbirnas "Bulldogs", sagādājot tai trešo zaudējumu pēc kārtas. Gudļevskis šosezon piedalījies 19 mačos, kuros kopumā atvairījis 91,2% raidījumu, kā arī katrā no tiem savā cietoksnī ielaidis caurmērā 2,78 ripas. Austrijas līgas kopvērtējumā Villaha ar 32 punktiem ir priekšpēdējā 11 komandu konkurencē, kamēr "Bulldogs" ar 43 punktiem ir sestā.

Citā Austrijas līgas mačā bezierunu kapitulāciju ar 0:6 cīņā pret Klāgenfurtes "KAC" piedzīvoja aizsarga Oskara Bārtuļa (šovakar nopelnīja sešas soda minūtes, izdarīja četrus metienus pa vārtiem un sakrāja lietderības koeficientu -1) un uzbrucēja Zinta-Naura Zuševica (viens metiens pa vārtiem un +/- rādītājs -1) Lincas "Steinbach Black Wings", kas cieta 11. neveiksmi pēdējās 12 spēlēs, ar 18 punktiem noslēdzot turnīra tabulu.

Alpu hokeja līgā sesto spēli pēc kārtas rezultatīvs bijis uzbrucējs Roberts Lipsbergs, kurš gan šodien ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli neglāba "Bregenzerwald" no negaidīta zaudējuma ar 3:4 pret Klāgenfurtes "KAC" dublieriem. 26 gadus vecais hokejists šosezon Alpu līgā aizvadītajās 12 spēlēs paspējis iekrāt 29 (17+12) rezultativitātes punktus, ieņemot ceturto vietu turnīra punktiem bagātāko spēlētāju sarakstā. "Bregenzerwald" ar 28 punktiem ierindojas sestajā vietā.

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Leonīda Tambijeva vadītā Novokuzņeckas "Metallurg", izbraukumā ar 2:4 piekāpjoties Tjumeņas "Rubin" priekšā, kam šī bija sestā uzvara pēc kārtas. Kuzņas uzbrucējs Edgars Kulda 14:50 minūšu laikā uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem, izdarīja divus metienus pa vārtiem un iekrāja lietderības koeficientu -1. Savukārt viņa komandas biedrs aizsargs Eduards Hugo Jansons 21:14 minūtēs veica divus raidījumus pa vārtiem, kā arī izpelnījās divu minūšu sodu. Novokuzņeckas "Metallurg" ar 47 punktiem VHL kopvērtējumā ir sestā.

Visbeidzot uzbrucēja Haralda Egles pārstāvētais Ungārijas klubs Miškolcas "DVTK Jegesmedvék" Slovākijas atklātajā čempionātā zaudēja jau piektajā cīņā pēc kārtas, šoreiz mājās ar 3:7 bez ierunām atzīstot Trenčīnas "Dukla" pārākumu. "DVTK Jegesmedvék" Slovākijas Ekstralīgā 12 vienību starpā ar 26 punktiem ir desmitajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://hokej.cz/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.ice.hockey/en/
https://www.alps.hockey/en/statisti...
https://www.vhlru.ru/report/1051/?i...

     [+] [-]

, 2021-01-09 10:51, pirms 3 gadiem
Eglem nav pēdējais laiks doties atpakaļ uz ZA?

     [+] [-]

, 2021-01-09 11:19, pirms 3 gadiem
Golovkovam vakar Dānijā 0+1 sagrāvē 1:7 https://metalligaen.dk/nyheder/esbj... .