Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ukrainas klubs atlaiž rezultatīvāko spēlētāju M. Lipsbergu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ukrainas klubs atlaiž rezultatīvāko spēlētāju M. Lipsbergu
Miks Lipsbergs. Foto: uhl.ua

Ukrainas Hokeja līgas klubs Hersonas "Dnepr" paziņojis, ka lauzti līgumi ar diviem leģionāriem, tostarp latviešu uzbrucēju Miku Lipsbergu, kurš ar 19 spēlēs sakrātajiem 33 punktiem dalīja rezultatīvākā spēlētāja titulu.

Lipsbergs šajā sezonā laukumā devies 19 spēlēs, izceļoties ar 13 vārtu guvumiem un 20 piespēlēm. Viņš tika atzīts par septembra labāko uzbrucēju līgā. Tikpat produktīvs punktu ziņā bijis baltkrievs Aleksandrs Karakuļko, kurš pagājušajā sezonā kopā ar Minskas "Yunost" startēja Čempionu līgā.

Līgums lauzts ar Lipsbergu un krievu aizsargu Jevgeņiju Šuļešovu, kurš 14 spēlēs izcēlās ar 0+2. Viņš "Dnepr" rindās spēlēja arī pagājušajā sezonā, arīdzan paliekot bez vārtu guvumiem.

Lipsbergs divas iepriekšējās sezonas pavadīja Latvijā, pārstāvot "Mogo" un "Prizmu", bet pirms tam viņš spēlēja Francijā. 2015. gadā Lipsbergs izcīnīja Latvijas čempiona titulu, turklāt tika atzīts par izslēgšanas spēļu MVP.

Dienā, kad "Dnepr" lauza līgumu ar Lipsbergu, komandas uzbrukumam pievienojies cits leģionārs – 38 gadus vecais Aleksandrs Materuhins, kurš dzimis Kijevā, bet kā pēdējo pārstāvējis Baltkrievijas izlasi, tiesa, pirms tam palīdzot arī Ukrainai. Veterāns šovasar atradās Minskas "Dinamo" nometnē, taču tika atskaitīts.

Materuhins iepriekš pārstāvēja Doņeckas "Donbass", kur 11 spēlēs tika pie sešiem punktiem. Viņš palīdzēja Kontinentālajā kausā no tālākas cīņas izslēgt "Mogo". Karjeras laikā Materuhins aizvadījis 220 spēles Kontinentālajā hokeja līgā, tiekot pie 88 punktiem. Baltkrievijas izlasi pasaules čempionātā viņš vienīgo reizi pārstāvēja 2018. gadā.

Izmantotie resursi:
https://uhl.ua/news/dnepr-otzayavil...

  +3 [+] [-]

, 2019-12-07 09:43, pirms 4 gadiem
Kur loģika?

  +3 [+] [-]

, 2019-12-07 09:47, pirms 4 gadiem
Go0dFather rakstīja: Kur loģika?
"Atlaiž" ir tikai formulējums, jo, iespējams, tā ir hokejista iniciatīva iet prom no komandas (labāks piedāvājums? neizmaksāta alga? apnika Ukraina?). Pagaidīsim pāris dienas, varbūt, viss kļūs skaidrs.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-07 10:06, pirms 4 gadiem
Iespējams, ka kāds Latvijas klubs bruńojas pleijofiem un izteica labāku piedāvājumu.
Ukrainas līgā nekādi milzu līgumi nav

  +2 [+] [-]

, 2019-12-07 11:08, pirms 4 gadiem
Go0dFather rakstīja: Kur loģika?
Droši vien nauda...

     [+] [-]

, 2019-12-07 16:53, pirms 4 gadiem
Gan jau ka dārgs un gribējās Materuhinam vietu, lai var beigt karjeru dzimtenē.