Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

K. Tambijevs papildinās Latvijas brigādi Karagandā

K. Tambijevs papildinās Latvijas brigādi Karagandā
Kirils Tambijevs
Foto: www.dinamoriga.lv

Latvijas hokeja uzbrucējs Kirils Tambijevs karjeru turpinās Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubā Karagandas "Saryarka", ar kuru noslēgts līgums līdz šīs sezonas beigām, pats sportists atklāja Sportacentrs.com.

22 gadus vecais Latvijas hokejists Kirils Tambijevs šo sezonu sāka citā VHL klubā Orskas "Yuzhny Ural", taču tur tika laukumā vien trijās spēlēs un palika bez punktiem. Oktobra vidū uzbrucējs pameta komandu, bet šodien sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja, ka turpinās spēlēt Karagandas vienībā "Saryarka".

"Saryarka" sistēmā šosezon ir liela Latvijas pārstāvju kolonija. Komandas galvenā trenera pienākumus kopš oktobra beigām pilda Kirila tēvs Leonīds Tambijevs, bet sastāvā spēlē uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs un aizsargs Ēriks Ševčenko. "Saryarka" fārmklubā "Berkut", kas sacenšas Kazahstānas čempionātā, Karagandas krāsas aizstāv uzbrucējs Rustams Begovs un aizsargs Artūrs Salija.

K. Tambijevs Sportacentrs.com apliecināja, ka ar "Saryarka" parakstīts divvirzienu līgums līdz šīs sezonas beigām. Pārrunas ar Karagandas vienību sākušās vēl laikā, kad uzbrucējs spēlēja Orskā, bet pāreju uz Kazahstānā bāzēto klubu varēja realizēt vienīgi pēc visu dokumentu nokārtošanas.

Pagājušo sezonu K. Tambijevs noslēdza Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubā Sanktpēterburgas "Dynamo", 34 spēlēs gūstot 47 (10+37) punktus. Karjeras laikā K. Tambijevs ir spēlējis arī citos MHL klubos ("Khimik" un "Rīga"), Latvijas čempionāta komandās un U18 un U20 izlasēs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-07 22:55, pirms 9 gadiem
Ka tik pēc pāris zāģiem abus neaizlidina nafig.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-11-07 23:16, pirms 9 gadiem
Ziniet, kāpēc daudzi letiņi (es nesaku-visi!) neko nesasniedz? Tāpēc, ka, atšķirībā no citiem, nevis priecājas par savu tautiešu panākumiem, bet skauž! Un no tādiem rodas troļļi, pasaules nīdēji. Mūžīgie ņuņņas, vecumā no 10 līdz... vienalga cik.
Jebkurš normāls tēvs dēlu stutēs, bet šajā gadījumā, domāju, nekas nav jāstutē, Kirils pats ir pietiekami labs.
Bet skauģiem ieteiktu atcerēties-tas viss nāks atpakaļ!

  +3 [+] [-]

, 2014-11-07 23:30, pirms 9 gadiem
Par kādu stutēšanu šeit var būt runa, ja Kirilam nācās aiziet no HKR vecā attieksmes pret viņu dēļ? Tie kam īsa atmiņa, atgādināšu, ka no komandas puses nāca ziņas, ka ļoņa treniņos Kirilu esot īpaši smagi dresējis un pat iekaustījis.
Pats L. Tambijevs vēl minēja, ka labi vien ir, ka abu ceļi ir šķīrušies, jo trenēt komandu kurā ir tavs dēls esot ļoti neparocīgi. Tāpēc šī ziņa drīzāk ir liels pārsteigums.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-07 23:39, pirms 9 gadiem
Katrā gadījumā izskatās, ka hokejā no 92. dzimšanas gada vistālāk būs ticis tieši Kirils (neskaitot vārtsargu Gudļevski), kurš 15-16 gadu vecumā tā laika SK Rīga bija vidusmēra kadrs. Diez vai tajā laikā kāds būtu licis likmi uz Kirilu, drīzāk jau uz Koļesņikovu, Straupi, Saliju.
Kamēr daudzas HKR ''zvaigznes'' pēc inkubācijas perioda beigām nonākot reālajā dzīvē sēdēja un gaidīja (un dažs labs vēljoprojām gaida) aicinājumus no KHL un NHL, tikmēr Kirils izpēries pa visādiem prestizāķiem un ne tik prestižiem try outiem, apsmiets par netikšanu Austrijas otrajā līgā, vismaz līdz VHL līgumam būs ticis. Un gribētos domāt, ka pēdējais puika Saryarka ciemā viņš nebūs.

     [+] [-]

, 2014-11-07 23:50, pirms 9 gadiem
fanotājs a rakstīja: Papucis var pavilkt , ja dēliņš velkas.
šoreiz laikam nav ko pārmest, jo tiek vilkti savējie, nevis viens Kirils. Ir jābūt nedaudz nekaunīgiem - cik bieži ir dzirdēti stāsti "atnāca treneris kanādietis ar 5 saviem spēlētājiem un man leģionāru limita dēl vietas komandā nebija". Tagad jāizmanto mūsu treneru ekspansija pasaulē, lai šie attiecīgi pavilktu mūsu džekus. Ceru ka Maksis Admirāli ar kādu piesildīs! Uz Skudru gan laikam nav ko cerēt.

     [+] [-]

, 2014-11-07 23:52, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Un gribētos domāt, ka pēdējais puika Saryarka ciemā viņš nebūs.
mana prognoze - Berkut...

     [+] [-]

, 2014-11-07 23:53, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Katrā gadījumā izskatās, ka hokejā no 92. dzimšanas gada vistālāk būs ticis tieši Kirils (neskaitot vārtsargu Gudļevski),...
nekur viņš vēl nav ticis... atkal Tu skrien pa priekšu vilcienam.

     [+] [-]

, 2014-11-07 23:54, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Ceru ka Maksis Admirāli ar kādu piesildīs! Uz Skudru gan laikam nav ko cerēt.
Cik tad ir to, kas var vilkt leģionāra nastu KHL? neko diži nesalasīsi...labākie visi jau izmēģināti un reti kurš noturās, jo parsvarā visi atgriežas uz Rīgas Dinamo...
p.s. kuru pats ieteiktu Maksim vai Petkam?

     [+] [-]

, 2014-11-08 01:07, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: Cik tad ir to, kas var vilkt leģionāra nastu KHL? neko diži nesalasīsi...labākie visi jau izmēģināti un reti kurš noturās, jo parsvarā visi atgriežas uz Rīgas Dinamo...
p.s. kuru pats ieteiktu Maksim vai Petkam?
Es biju domājis sistēmā, nevis uzreiz KHL pamatā mest. Kad RD nograbēs, tad būs ko ieteikt. Bet komenta pamatdoma bija ka šāda prakse ir jāpiekopj pie iespējas un tas nav nekas nosodāms.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-08 08:57, pirms 9 gadiem
Prussian rakstīja: Tomēr papucis pavilks dēliņu.
Jābūt jau ir pilnīgi debīlam tēvam, ja atteiktos savam dēlam palīdzēt. Tarasenko jau arī tētis lika pirmajā maiņā 18 gadu vecumā, tagad kļuva par NHL nedēļas labāko. Tā ka nekas slikts nebūtu, ja Ābols savu dēlu liktu Dinamo pirmajās maiņās, nevis marinētu HK Rīga. Arī V.Valters savus dēlus vienmēr vilka un viņi kļuva par labiem basketbolistiem.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-08 11:51, pirms 9 gadiem
Sāksim ar to, ka trenerim Leonīdam vēl kaut kas ir jāizdara ievērības cienīgs. Līdz šim ar tīri neslikto HK Rīga un LV U-20 izlasi tomēr tika izdarīts mazāk, nekā varēja.
Savukārt jaunajam cilvēkam, lai veicās, sencis savulaik arī atvērās tikai ~22 gados, bet nu godīgi sakot nekas labāks par fārmu šeit nespīd. Lūk šāda līmeņa spēlētājiem būtu ārkārtīgi vajadzīga LV komanda baltkrievu čempī, lai tiem, kas vēl 20-22 gadu vecumā vēl nevelk leģionāra statusu, būtu iespēja uzspēlēt augstākā līmenī par LV virslīgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja