Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikinam pirmā uzvara Čempionu līgā

Andrejs Siliņš

Merzļikinam pirmā uzvara Čempionu līgā
Elvis Merzļikins
Foto: blick.ch

Hokeja Čempionu līgā piektdien pirmo panākumu izcīnīja Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", bet zaudējumus piedzīvoja Roberta Bukarta "Trinec", kā arī Oskara Cibuļska un Māra Bičevska "Mountfield".

Roberta Bukarta pārstāvētā "Ocelari Trinec" ar 4:3 viesos pārspēja Stokholmas "Djurgarden". Pats Bukarts gan mačā nepiedalījās, liecina spēles protokols turnīra mājaslapā. "Trinec" vienībai tā bija pirmā uzvara trīs spēlēs, un komanda ieņem pēdējo vietu grupā. Nākamo spēli jāaizvada svētdien Somijā pret "Tappara", kas ieņem pirmo vietu grupā.

Šveices vicečempione "Lugano" ar 4:1 mājās sakāva "Banska Bystrica", un Elvis Merzļikins nebija pārāk noslogots Šveices kluba vārtos, atvairot 14 no 15 pretinieku metieniem. Lugano komandai šis bija pirmais panākums trijos mačos, kas dod trešo vietu grupā. Nākamo spēli jāaizvada svētdien mājās pret čehu "Plzen", kas ar trim uzvarām trīs spēlēs ir grupas līdere.

Oskara Cibuļska un Māra BIčevska pārstāvētā čehu "Mountfield" ar 3:4 pagarinājumā atzina vācu "Ice Tigers" pārākumu. Cibuļskis 19 minūtēs divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un sakrāja negatīvu koeficientu (-1). Bičevskim 14 minūtēs uzvarēti deviņi iemetieni, bet citos rādītājos Māris neatzīmējās.

Komandai šis bija otrais zaudējums trīs spēlēs, kas tabulā dod trešo vietu. Svētdien "Mountfield" spēlēs Francijā pret "Rouen".