Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Vilis Strungs

Ābolam vārti pēc astoņu spēļu pārtraukuma, Jansonam divas piespēles VHL

Ābolam vārti pēc astoņu spēļu pārtraukuma, Jansonam divas piespēles VHL
Rodrigo Ābols. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Eiropas hokeja līgās spēles šovakar aizvadījušas vairākas latviešu pārstāvētās komandas. Ar rezultativitāti tajās izcēlušies Rodrigo Ābols un Eduards Jansons.

Zviedrijā pēc astoņu spēļu pauzes ar vārtu guvumu izcēlies Rodrigo Ābols, savukārt viņa pārstāvētais "Orebro" ar 7:1 sagrāva "Frolunda". Latviešu uzbrucējs spēlēja komandas trešajā maiņā un laukumā pavadītās 13:35 minūtēs guva spēles pirmos vārtus, kopumā piecas reizes meta pa pretinieku vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu, saņēma vienu divu minūšu noraidījumu un nopelnīja pozitīvu lietderību +3.

Krievijas Augstākajā hokeja līgā cetru spēļu vārtu gūšanas sēriju noslēdzis Nikolajs Jeļisejevs, taču viņa komandas biedrs Eduards Jansons "Neftyanik" uzvarā pret "Red Star" (5:1) izcēles ar divām piespēlēm.

Jeļisejevs laukumā pavadītajās 18:49 minūtēs, kas bija lielākais spēles laiks starp komandas uzbrucējiem, izdarīja trīs metienus pa vārtiem un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Tikmēr Jansons 18:38 minūtēs asistēja komandas pirmajos un piektajos vārtos, trīs reizes meta pa pretinieku komandas vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Aizsargam desmit spēlēs šosezon četri punkti (1+3).

Vācijas DEL Riharda Bukarta pārstāvētais "Wild Wings" ar 1:3 piekāpās "Haie". Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 10:03 minūtes, kuru laikā izdarīts viens metiens pa vārtiem un saņemts negatīvs lietderības koeficients -1.

Norvēģijā "Stjernen" ar 6:3 pārspēja "Sparta Sarp". Maksims Ponomarenko laukumā pavadīja 16:55 minūtes un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Alpu hokejā līgā "Lustenau" ar 4:1 pārspēja "Vipiteno". Uzvarētāju rindās Māris Jučers atvairīja 27 no 28 pretinieku metieniem.

Vienīgajā šī vakara Francijas hokeja čempionāta spēlē "Lyon" papildlaikā ar 4:3 pārspēja "Strasbourg". Uzvarētāju rindās piespēle Martinam Lavrovam, septiņi metieni Artūram Mickevičam, seši Kalvim Ozolam.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.hockey.no
https://www.del.org
https://www.alps.hockey/
https://www.liguemagnus.com/


Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
6

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix
1

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
11

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.