Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Ozoliņam vārti un piespēle, "Lada" pārņem vadību VHL

Ozoliņam vārti un piespēle, "Lada" pārņem vadību VHL
Artūrs Ozoliņš ir otrais rezultatīvākais spēlētājs "Lada" komanda. Foto: www.hclada.ru

Latviešu uzbrucējs Artūrs Ozoliņš atzīmējās ar vārtu guvumu un piespēli, palīdzot Toljati „Lada” pārspēt Novokuzņeckas „Metallurg” ar 4:2, kas ļāva „Lada” pacelties uz pirmo vietu Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL).

Otrā perioda sākumā latvietis izdarīja piespēli no aizvārtnes, pēc kuras Jevgeņijs Skačkovs panāca 2:0, bet divas minūtes vēlāk jau pats Ozoliņš saņēma piespēli vārtu priekšā un iemeta to tuvajā stūrī – 3:0. Mača turpinājumā uzbrucējam bija vēl viena iespēja gūt vārtus, taču ripa pēc pielabošanas lidoja garām. Noslēdzošajā trešdaļā „Metallurg” panāca 3:2, tomēr „Lada” noturēja pārsvaru, bet pēdējās sekundēs iemeta arī ceturto ripu - 4:2. Toljati svinēja 18. uzvaru, un pēc 21 spēlēm ieņem pirmo vietu VHL tabulā, par vienu punktu apsteidzot tuvāko sekotāju „Rubin”. Ozoliņam tie bija piektie vārti un 14. piespēle, un ar 19 punktiem viņš ir otrais rezultatīvākais spēlētājs.

Trešajā vietā esošā Hantinamnsijskas „Yugra” ar 3:2 pārspēja Aļmetjevskas „Neftyanik”. Ēriks Ševčenko uzsāka spēli uzvarētāju pirmajā aizsargu pārī, mača laikā atzīmējoties ar vienu piespēli. Šosezon 27 gadus vecais latvietis aizvadījis 21 maču „Yugra”, guvis vienus vārtus un sešas reizes asistējis saviem partneriem. „Neftyanik” trešajā uzbrucēju trijniekā spēlēja Nikolajs Jeļisejevs, kurš pie rezultativitātes punktiem netika, bet iepriekšējās 17 cīņās ticis pie četriem (2+2) punktiem. Zaudētāju rindās nebija Eduarda Hugo Jansona, kurš kopā ar Latvijas izlasi gatavojas pārbaudes turnīram Minskā. Šosezon aizsargs aizvadījis trīs spēles, kurās ar rezultativitāti nav atzīmējies.

Tikmēr Šveices hokeja līga (ŠHL) šodien izplatīja paziņojumu, ka uzbrucējs Ronalds Ķēniņš netiks sodīts par kontaktu ar tiesnesi 6. oktobra spēlē. Incidents notika mača starp latvieša „Lausanne” un „Bern” 59. minūtē, kad Ķēniņš saskrējās ar arbitru. Tajā spēlē uzbrucējs netika noraidīts, bet jau pēc spēles Tiesnešu departaments iesniedza protestu. ŠHL disciplinārā komitēja nolēma, ka šī epizode neatbilst līgas reglamenta 116. punktā aprakstītajam pārkāpumam (tiesnešu ietekmēšana), jo kontakts bijis nejaušs, un līdz ar to pret Ķēniņu netiks piemērotas nekādas sankcijas.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://swisshockeynews.ch/index.ph...


Niks Feņenko (Nr. 21) ar komandas biedriem. Foto: Kassandra Blais/Le Drakkar de Baie-Comeau
1

Aizsargs Niks Feņenko turpina būt rezultatīvs un palīdz tikt pusfinālā

Visās astoņās Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) izslēgšanas turnīra spēlēs rezultatīvs bijis aizsargs Niks Feņenko, kurš šonakt divreiz rezultatīvi piespēlēja, palīdzot Beikomo "Drakkar" izbraukumā pagarinājumā pieveikt (5:4) Akadī-Bathērstas "Titan" un ceturtdaļfināla sērijā uzvarēt ar 4-0.
Kristers Gudļevskis Vācijas līgas pirmajā finālspēlē. Foto: City-Press
8

Gudļevskis uzvar Vācijas fināla ievadā, Indrašim 0+2 "Allsvenskan" finālcīņā

Vācijas augstākajā un Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgās šoavakar sākās finālsērijas, panākumus gūstot latviešu pārstāvētajām komandām.
Eduards Tralmaks (tuvplānā). Foto: Roman Mareš/Rytirikladno.cz
5

Tralmaks iemet pirmajā pārspēlē par palikšanu Čehijas Ekstralīgā

Savā pirmajā oficiālajā spēlē kopš 3. marta Eduarda Tralmaka un Mareka Mitena pārstāvētā Kladno "Rytíři" savā laukumā ar 4:1 pārspēja uzbrucēju Daniela Bērziņa un Patrika Zabusova komandu Vsetīnas "Robe".