Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Smirnovam otrie vārti Šveices NLA, Punnenovam un Ķēniņam uzvaras

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Smirnovam otrie vārti Šveices NLA, Punnenovam un Ķēniņam uzvaras
Deniss Smirnovs. Foto: KEYSTONE/MARCEL BIERI

Vārtiem bagātā Šveices Nacionālās līgas (NLA) mačā ar rezultatīvu raidījumu izcēlās 20 gadus vecais latviešu uzbrucējs Deniss Smirnovs, kurš izpildīja arī rezultatīvu piespēli, taču neglāba Ženēvas "Servette" no zaudējuma 5:6 cīņā pret "Davos".

Smirnovs savu astoto rezultativitātes punktu (2+6) šosezon guva trešā perioda sestajā minūtē, tobrīd pietuvinādams "Servette" komandu līdz 4:6. Latvijas hokejists izpildīja arī rezultatīvu piespēli. Trešās maiņas uzbrucējs uz ledus pavadītajās 14:01 minūtēs izcēlās arī ar četriem uzvarētiem un septiņiem zaudētiem iemetieniem, kā arī lietderības koeficientu +1.

"Servette" ceturtajā aizsargu pārī trīs minūtes laukumā bija un +/- rādītāju -1 nopelnīja Sandis Smons. Pa diviem vārtiem šovakar guva Rožērs Karērs (Servette) un divi "Davos" hokejisti Matiass Tedenbijs un Otso Rantakari.

Labāk paralēlajās NLA spēlēs veicās vārtsarga Ivara Punnenova un ceturtās maiņas uzbrucēja Toma Andersona Langnavas "Tigers", kas pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 sakāva "Lugano". Punnenovs atvairīja 18 no 21 pretinieku metiena, kā arī neitralizēja visus piecus pēcspēles bullīšus, kamēr Andersons 2:43 minūtēs ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās.

Mača otrajā pusstundā trīs bezatbildes vārtus guva un uzvaru izcīnīja šodien ārpus pieteikuma palikušā uzbrucēja Ronalda Ķēniņa "Lausanne", ar 3:1 pārspējot pastarīti "Ambri-Piotta". Līdz ar to "Lausanne" ar deviņos mačos iekrātiem 15 punktiem pakāpās uz ceturto vietu.

"Tigers" desmit cīņās iekrājusi 14 punktus un šobrīd ir septītā, kamēr "Servette" ar 11 spēlēs izcīnītiem 17 punktiem ir trešajā pozīcijā NLA kopvērtējumā.

Citās līgās

Trīs uzvaru sērija šodien pārtrūka Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubam Pekinas "KRS-BSU", kas ar 0:1 pēcspēles bullīšu sērijā atzina Kurgānas "Zauralye" pārākumu. Ķīnas komandas uzbrucējs Gunārs Skvorcovs 20:23 minūtēs izdarīja vienu metienu pa vārtiem un zaudēja vienā iemetienā. Savukārt aizsargiem Artūram Salijam (24:41 minūtes) un Kristapam Bazevičam (21:44 minūtes) attiecīgi divi un viens raidījums pa pretinieku vārtiem.

"KRS-BSU" ar deviņiem punktiem atrodas necilajā 13. vietā VHL 1. grupas tabulā.

Visbeidzot Norvēģijas čempionātā uz sesto vietu pakāpusies aizsarga Maksima Ponomarenko pārstāvētā "Stjernen", kas izcīnīja trešo panākumu pēc kārtas, šodien ar 3:0 sakaujot "Grüner".

Izmantotie avoti:
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
Высшая хоккейная лига - Протокол игры