Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ilgstoši Slovākijā dzīvojošais Andersons pārgājis uz "Detva" komandu

Ints Megnis
Ints Megnis

Ilgstoši Slovākijā dzīvojošais Andersons pārgājis uz "Detva" komandu
Jānis Andersons. Foto: hc07detva.net

Slovākijā savu dzīvi iekārtojušais Latvijas hokeja aizsargs Jānis Andersons no komandas "Nove Zamky" pārgājis uz "Detva".

Pagājušajā sezonā Slovākijas čempionāta regulārajā sezonā "Nove Zamky" guva septīto vietu, bet "Detva" palika desmitajā vietā, kas nozīmēja, ka tieši šīs vienības savā starpā tikās "play-off" pirmajā kārtā, kurā nedaudz negaidīti uzvaru svinēja "Detva". Vēlāk Andersona jaunā komanda apstājās ceturtdaļfinālā.

Andersons Slovākijas čempionātā aizvadīs sesto sezonu. Viņš ceļu šajā zemē sāka Trenčīnas "Dukla" komandu, kam sekoja "Zvolen", "Zilina" un "Nove Zamky". Līgā latvietis izcēlies ar 248 spēlēm. Pagājušajā sezonā Andersons regulārajā sezonā un izslēgšanas turnīrā 56 spēlēs izcēlās ar vārtu guvumu un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Pirms tam Andersons vairāk nekā 100 mačus nospēlēja Čehijas Ekstralīgā un savulaik deviņos mačos pārstāvējis arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienību Rīgas "Dinamo". Vēl Andersons spēlējis Ukrainā un Vācijas otrajā līgā.

Andersons Latvijas izlasi pārstāvējis sešos pasaules čempionātos, kopā tajos laukumā izejot 22 spēlēs. Debiju spēlētājs piedzīvoja 2010. gadā, bet līdz šim pēdējo turnīru aizvadīja 2016. gadā Maskavā, kad piedalījās vienā spēlē. Kā pavasarī Andersons teica intervijā portālam "la.lv", viņš jau pirmajā sezonā Slovākijā iepazinies ar savu līgavu. Hokejists pauda, ka vēlētos arī nākamajā sezonā spēlēt Slovākijā, kaut atzina, ka, kamēr vēl viņa bērns ir mazs, nebūtu problēmu arī pāris sezonas uzspēlēt ārzemēs.

Izmantotie resursi:
https://www.hc07detva.net/obranu-vy...
Jānis Andersons. Savējais slovāku zemē | LA.lv