Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Edgars Kulda un Siksna ar vārtiem kaldina atspēlēšanos no 0:3, aizsargam Ševčenko 0+2

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Edgars Kulda un Siksna ar vārtiem kaldina atspēlēšanos no 0:3, aizsargam Ševčenko 0+2
Edgars Kulda. Foto: vhlru.ru

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) ļoti svarīgu panākumu svinējusi Leonīda Tambijeva trenētā turnīra čempionvienība Karagandas "Saryarka", kas izbraukumā atspēlējās no pirmajā periodā iekrātā 0:3 deficīta, beigās ar 4:3 pēcspēles metienos pieveicot Novokuzņeckas "Metallurg". Pa vārtiem Kazahstānas vienības labā izdevās gūt uzbrucējam Edgaram Kuldam un aizsargam Edgaram Siksnam, savukārt mājinieku rindās divas rezultatīvas piespēles iekrāja aizsargs Ēriks Ševčenko.

Kulda (šosezon sakrājis 16 (11+5) rezultativitātes punktus) un Siksna (6+8) spēles protokolā arī katrs atzīmējās ar vienu noraidījumu, Kuldam papildus tam realizējot vienu no pieciem pēcspēles bullīšu mēģinājumiem. Savukārt Ševčenko savu šās sezonas kontu papildināja līdz 14 (2+12) punktiem.

Zīmīgi, ka trīs no sešiem pamatlaikā gūtajiem vārtiem tika iemesti skaitliskajā mazākumā. Atzīmējams fakts ir arī tas, ka "Metallurg" labā vienus no vārtiem iemeta Maksims Kicins, izceļoties ar saviem 33. vārtiem un 61. rezultativitātes punktu sezonā. Līdz ar to Kicins uzstādījis jaunu desmit sezonu ilgās VHL pastāvēšanas vēstures rekordu vienā sezonā gūto vārtu skaita ziņā.

Ja vakardienas komandu savstarpējā cīņā uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami tikai deviņi bullīši (ar 3:2 pārāka bija "Saryarka"), tad šodien uzvarētājs tika noskaidrots pēc 28 izgājieniem. Karagandas komandai šī bija sestā uzvara pēdējās septiņās spēlēs, čempionei četras cīņas līdz regulārās sezonas noslēgumam ar 65 punktiem praktiski nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs. Četri mači palikuši arī "Metallurg", kas no "play-off" zonas atpaliek par diviem punktiem.

Somijas "Liiga" čempionātā jau 14. neveiksmi pēdējās 16 spēlēs piedzīvojusi uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala (latvietis 14:51 minūšu laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem) pārstāvētā Mikeli "Jukurit", kas savā laukumā ar 0:1 piekāpās Lapēnrantas "SaiPa" komandai. "Jukurit" ar 41 punktu 46 mačos saglabā priekšpēdējo vietu 15 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://liiga.fi/fi/ottelut/2019-20...

  +1 [+] [-]

, 2020-02-05 21:23, pirms 4 gadiem
Memoriālā kausa MVP nodegradējies līdz Krievijas 2. līgai.

     [+] [-]

, 2020-02-05 21:27, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Memoriālā kausa MVP nodegradējies līdz Krievijas 2. līgai.
tāpēc, ka nenopirki biļeti no ZA uz Šveici, bet uz Krieviju

     [+] [-]

, 2020-02-05 21:35, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tāpēc, ka nenopirki biļeti no ZA uz Šveici, bet uz Krieviju
Dinamo pavadītie gadi neizdzēšami

     [+] [-]

, 2020-02-05 21:50, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Memoriālā kausa MVP nodegradējies līdz Krievijas 2. līgai.
Protams, ja paskatās, ka pirms Kuldas pie MCup MVP tika Makinons, bet pēc - Draizaitls, kā arī kopumā to kompāniju, kas ir ar MVP tituliem, tad ir kā ir.

No otras puses - ik pa laikam parādās tajā visā sarakstā pa kādam, kurš NHL sevi tā arī nav parādījis.

Kuldam tas bija ļoti labs turnīrs, Edmontona vinnēja, tāpēc dabūja balvu, lai arī pat tā gada regsezonā viņš neko baigi WHL neparādīja (un Kanādas junioros overall nebija nekāds spīdeklis).

     [+] [-]

, 2020-02-05 22:02, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Dinamo pavadītie gadi neizdzēšami
nākošreiz pērkot biļeti kādam prospektam no ZA nekļūdies ar galamērķi