Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bļugeram piespēle AHL, Jakam un Eglem - NCAA

Andrejs Siliņš

Bļugeram piespēle AHL, Jakam un Eglem - NCAA
Haralds Egle, Foto: Clarkson Athletics

Naktī uz svētdienu Atlantijas okeāna viņā pusē rezultatīvi nospēlēja trīs Latvijas hokejisti - Teodors Bļugers, Jānis Jaks un Haralds Egle. Vārtsargs Mareks Mitens savukārt piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā.

Par Ņikitas Jevpalova vārtu guvumu un Lavas "Rocket" uzvaru jau ziņojām, bet šonakt spēles AHL aizvadīja arī citi Latvijas hokejisti. Beleviles "Senators" ar 1:6 izbraukumā atzina Sirakūzu "Crunch" pārākumu. Rūdolfs Balcers izdarīja trīs metienus pa vārtiem un sakrāja negatīvu koeficientu (-3). Heršijas "Bears" ar 1:4 savā laukumā zaudēja Ročesteras "Americans", bet Kristofers Bindulis nebija komandas pieteikumā.

Zaudējums arī Vilksberas/Skrentonas "Penguins", kas ar 2:3 mājās piekāpās Hartfordas "Wolf Pack". Teodors Bļugers asistēja savas komandas otro vārtu guvumā piecas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām. Bļugeram arī pozitīvs lietderības koeficients (+1). "Penguins" kapteiņa asistentam šosezon seši punkti - četri vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Austrumkrasta līgā (ECHL) "Nailers" mājās ar 3:5 piekāpās "Fuel", bet Renārs Krastenbergs veica divus metienus pa vārtiem un tika pie divu minūšu noraidījuma. Panākums "Growlers" vienībai, kas ar 5:2 uzveica "Railers", Kristiāns Rubīns uzvarētāju rindās veica vienu metienu pa vārtiem un tika pie negatīva koeficienta (-1).

ASV junioru līgā (USHL) Verners Egle izdarīja divus metienus pa vārtiem, palīdzot "Fighting Saints" ar 4:3 savā laukumā uzveikt "Black Hawks".

Studentu čempionātā Amerikāņu Starptautiskā koledža pārtrauca četru neuzvarētu spēļu sēriju, ar 6:1 sakaujot Kanisiusa koledžu. Jānis Jaks uzvaru sekmēja ar rezultatīvu piespēli, četriem metieniem un koeficientu +3. Jakam arī divas soda minūtes. Tā bija Jaka otrā piespēle un otrais punkts sezonā.

Pirmo zaudējumu septiņās šosezon aizvadītajās spēlēs piedzīvoja Kārlis Čukste un Kvinipeka, kas ar 1:5 atzina Dartmautas pārākumu. Čukstem divi metieni, divas soda minūtes un koeficients -2. Meinas universitāte ar 0:1 piekāpās Bostonai, Eduardam Tralmakam divi metieni un divas soda minūtes.

Ceturto uzvaru pēc kārtas un sesto astoņās spēlēs izcīnīja Arizonas štata universitāte, kas ar 7:2 sakāva Nebraskas Omahas universitāti. Gvido Jansons izdarīja divus metienus pa vārtiem un sakrāja koeficientu +1, bet Filipam Buncim trīs uzvarēti iemetieni no pieciem.

Leiksaperioras štata universitāte ar 3:5 piekāpās Mičiganai, piedzīvojot pirmo neveiksmi sešās sezonas spēlēs. Vārtsargs Mareks Mitens atvairīja 24 no 29 pretinieku metieniem. Mitenam šī bija trešā spēle un pirmais zaudējums sezonā.

Klārksona piedzīvoja trešo zaudējumu septiņās cīņās, ar 2:3 atzīstot Vienības koledžas pārākumu. Haralds Egle atdeva rezultatīvu piespēli, veica divus metienus un sakrāja negatīvu koeficientu (-1). Eglem šī bija piektā piespēle un astotais rezultativitātes punkts sezonā.