Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvieši rezultatīvi mazākumā: aizsargam Ševčenko vārti, Bičevskim pirmais punkts Čehijā

Latvieši rezultatīvi mazākumā: aizsargam Ševčenko vārti, Bičevskim pirmais punkts Čehijā
Māris Bičevskis. Foto: mountfieldhk.cz

Latviešu hokeja leģionāri šodien aizvadīja spēles Šveicē, Vācijā, Čehijā, Slovākijā, Francijā, Krievijā un Norvēģijā.

Pret Šveices čempioni "Bern" punktu viesos izglāba "Tigers", kas pagarinājuma izskaņā piekāpās ar 3:4. Ivars Punnenovs atvairīja 25 no 29 metieniem, bet Toms Andersons spēlēja sešas minūtes un sešas sekundes. Zaudēja arī Denisa Smirnova un Sanda Smona "Geneve-Servette", kas viesos ar 0:2 piekāpās "Rapperswil". Smirnovs 13 minūtēs un 20 sekundēs (2:39 vairākumā un 0:34 mazākumā) izdarīja trīs metienus un uzvarēja 12 no 18 iemetieniem (66,7%), bet Smons spēlēja septiņas minūtes un 24 sekundes (0:19 vairākumā) un izdarīja vienu metienu. Abiem neitrāls lietderības koeficients. Savukārt Ronalda Ķēniņa "Lausanne" izbraukumā ar 1:2 zaudēja "Biel-Bienne". Ķēniņš spēlēja 19 minūtes un vienu sekundi (0:53 vairākumā, 1:38 mazākumā), izdarīja četrus metienus un nopelnīja negatīvu lietderību -1.

Čehijā pie pirmā punkta sezonā tika Māris Bičevskis, kurš mazākumā palīdzēja panākt 1:1. Hradeckrāloves "Mountfield" beigās gan ar 2:3 mājās piekāpās Brno "Kometa". Bičevskis spēlēja 11 minūtes un 47 sekundes (0:06 vairākumā, 3:52 mazākumā), izpildīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja septiņos no deviņiem iemetieniem (77,8%) un sakrāja negatīvu lietderību -1. Oskars Cibuļskis spēlēja 19 minūtes un 12 sekundes (3:38 vairākumā, 2:09 mazākumā), izdarīja trīs metienus, nopelnīja pozitīvu lietderību +1 un tika pie divām soda minūtēm. Citā spēlē Zlīnas PSG mājās ar 4:3 pieveica Pardubices "Dynamo". Ralfam Freibergam bija ilgākais spēles laiks komandā (25:45, vairākumā 1:58, mazākumā 1:30), un viņš nopelnīja pozitīvu lietderību +1, izpildīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un nopelnīja divas soda minūtes, kuru laikā viesi spēles vidū panāca 3:3.

Vācijā uzvaru bullīšos svinēja "Dusseldorf", kas ar 2:1 uzveica Krēfeldes "Pinguine". Rihards Bukarts spēlēja 17 minūtes un desmit sekundes un izdarīja piecus metienus. Slovākijā latviešu duelī Jāņa Andersona "Detva" ar 6:2 sakāva Kārļa Ozoliņa "Liptovsky Mikulas". Andersons spēlēja 14 minūtes un 58 sekundes un spēli pabeidza ar neitrālu lietderību, Ozoliņš 11 minūtēs un 58 sekundēs tika pie negatīvas lietderības -1 un uzvarēja 43,8% iemetienu (7/16), bet savainotais Martins Lavrovs nespēlēja.

Pirmos vārtus Krievijas Augstākās līgas sezonā guvis Ēriks Ševčenko, kurš trešajā minūtē mazākumā panāca 1:0 un palīdzēja Novokuzņeckas "Metallurg" mājās ar 4:3 pārspēt "Tambov". Ševčenko uz ledus bija 20 minūtes un sešas sekundes, izdarīja divus metienus, nopelnīja pozitīvu lietderību +1 un sakrāja trešo (1+2) punktu astoņās spēlēs. Uzvarēja arī Leonīda Tambijeva trenētā Karagandas "Saryarka", kas viesos ar 2:1 apspēlēja "Nomad". Aizsargs Edgars Siksna uzvarētāju rindās spēlēja 19 minūtes un 31 sekundi un izdarīja divus metienus.

Francijā "Gap" bez Artūra Mickeviča ar 1:4 piekāpās "Angers". Roberts Jekimovs izdarīja vienu metienu un tika pie negatīvas lietderības -1. Citā spēlē "Mulhouse" ar 2:5 zaudēja "Grenoble". Artūrs Ševčenko un Rolands Vīgners izdarīja pa četriem metieniem, un Ševčenko spēli pabeidza ar negatīvu lietderību -1. Norvēģijā sagrāvi piedzīvoja Kalvja Ozola "Narvik", kas mājās ar 1:5 piekāpās "Lillehammer". Ozolam spēles laiks 13:52, viens metiens un negatīva lietderība -2.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Протокол игры
Высшая хоккейная лига - Протокол игры
https://hokej.cz/zapas/2795024
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/st...
https://hokej.cz/zapas/2795025
https://www.hockey.no/live/BoxScore...
https://www.del.org/event/duesseldo...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.sihf.ch/fr/game-center/...
https://www.sihf.ch/fr/game-center/...
Synerglace Ligue Magnus
Synerglace Ligue Magnus


, 2019-10-05 00:09, pirms 5 gadiem
Labs apskats. Vismaz nav par ierasto klaunādi. Šovakar atkal hokejs ar cirka elementiem.
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
2

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Foto: North Bay Battalion
37

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.