Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Ozoliņam 24. punkts "Lada" panākumā, komanda atgriežas pirmajā vietā VHL

Ozoliņam 24. punkts "Lada" panākumā, komanda atgriežas pirmajā vietā VHL
Artūrs Ozoliņš ir otrais rezultatīvākais spēlētājs "Lada" komanda. Foto: www.hclada.ru

Latviešu uzbrucējs Artūrs Ozoliņš tika pie 24. rezultativitātes punkta šosezon, atzīmējoties ar piespēli „Lada” uzvarētajā mačā pār „Yuzhny Ural” ar 5:2 Krievijas Augstākās līgas (VHL) spēlē.

Šīs spēles izteikta favorīte bija „Lada”, taču rezultātu atklāja „Yuzhny Ural”, to izdarot pirmajā periodā. Otrās trešdaļas sākumā Toljati panāca izlīdzinājumā, bet drīz Ozoliņš devās uz noraidīto soliņu, kur pavadīja divas minūtes. Pēc iziešanas uz ledus uzbrucējs palika laukumā un uzreiz izdarīja rezultatīvo piespēli, rezultātam kļūstot 1:1. Mačam turpinoties, „Lada” parādīja savu augsto klasi, izvirzījās vadībā ar 4:1, bet maču noslēdza ar 5:2.

Artūrs Ozoliņš viņam atvēlētajās 19:06 minūtēs izdarīja trīs metienus pa vārtiem, uzvarēja desmit no 18 iemetieniem, bet maču noslēdza ar negatīvu lietderību -1. Šajā spēlē uzbrucējs izdarīja 16. rezultatīvo piespēli šosezon, viņa kontā arī astoņi vārti, un ar 24 punktiem 29 mačos latvietis ir otrais rezultatīvākais spēlētājs sava komandā. Identiskie rādītāji ir krievu uzbrucējam Staņislavam Čistovam, kurš pagājušajā sezonā aizvadījis septiņas cīņas Rīgas „Dinamo” sastāvā.

Pēc šīs uzvaras „Lada” atgriezās pirmajā vietā, izcīnot 25 uzvaras 30 spēlēs. Komandai tas bija sestais panākums pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт


Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
3

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
9

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.